|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο,
ευχάριστα νέα σου, τουλάχιστον ησύχασες με αυτό θέμα , και ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά και ως προς το κόστος, τώρα για τα υπόλοιπα, που κάποιοι εθελοτυφλούν, ή μιλάνε γιατί δεν ξέρουν αλλά λόγω εγωισμού δεν κάθονται να μάθουν, ή κρύβονται από πίσω οικονομικά συμφέροντα. Για οποιοδήποτε λόγο όμως που κάποιοι είναι αρνητικοί σε τέτοιες λύσεις, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε να βρούμε αποτελεσματικές , ασφαλής αλλά και οικονομικές λύσεις που έχουν σχέση με το χόμπι μας, γιατί το χόμπι μας δεν είναι ελιτίστικο και δεν απευθύνεται σε λίγους, ΟΛΟΙ μπορούν να ασχοληθούν και να νιώσουν τη χαρά που νιώθουμε εμείς, και αυτοί που αντιδρούν, ας ψάχνουν μέσα στη τύρφη μήπως βρουν καμιά σαγιονάρα. Παρεμπιπτόντως, αν βρεις καμιά σαγιονάρα μέσα, στείλε μου την να έχω να φοράω το καλοκαίρι ![]() Αντε πάλι με τις "τσιπιές" σου χρονιάρες μέρες ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ενδιαφερουσα η διαπιστωση, πραγματικα θα βοηθησει πολλα παιδια!!
Πανο να σε ρωτησω κατι,ο λογος που μενεις στη χρηση της τυρφης εναντι ας πουμε μιας οσμωσης ειναι το καφετι χρωμα που δινει η τυρφη στο νερο ή και οικονομικος; ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το χρώμα είναι ένας βασικός παράγοντας. Αν μπορούσα να είχα νερό σαν γαλλικό καφέ, θα το έκανα και αν κοιτάξεις τα θέματά μου, ψάχνω τρόπους να κάνω το νερό όσο πιο σκούρο γίνεται. Όσμωση είχα παλιότερα που είχα φυτεμένο και ήταν και ο λόγος να πάω στην Αφρική τότε γιατί αν και είχα καλή συσκευή όσμωσης, το δίκτυο στην περιοχή μου έχει τόσο χαμηλή πίεση που μάζευα τότε 30 λίτρα νερό καθαρό σε περίπου 5 με 6 ώρες. Βάλε τώρα πόση ώρα θα χρειαζόμουν για να μαζέψω 105 - 110 λίτρα. Έπρεπε να είχα τη συσκευή μόνιμα στη βρύση και φυσικά μια βρύση μονίμως ανοιχτή και πιασμένη για τη δουλειά αυτή και στο καπάκι να έχω υπομονή γαϊδάρου.....οοοοοοχι φιλαράκι!
|
|
||||
|
||||
![]()
ωραιος Πανο!
ειχα δουλεψει και τις δυο τυρφες.. αλλα του πρακτικερ για πολυ μικρο διαστημα...ετσι δεν εκανα μετρηση για να δω διαφορες... τωρα, ο καθενας κρινει και αποφασιζει μονος του ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι το ξερω πως το θελεις το νερο οσο πιο σκουρο γινεται το διαβαζω το θεμα σου!!
Κι αφου τα πραγματα εχουν οπως τα λες πολυ καλα κανεις, το ιδιο θα εκανα στη θεση σου.Ξερεις ειμαι στη φαση να αγορασω κι εγω οσμωση για το φυτεμενο μου και ψαχνομαι ακομη..Να σαι καλα!!
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς πάλι να χρησιμοποιεί τύρφη χωρίς να έχεις σκούρο νερό. Κάπου στην αρχή του θέματός μου το γράφει ο delta66. Βάζεις άνθρακα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν δε τρελαθώ σήμερα....δε θα τρελαθώ ποτέ!
Μετά από κάποιες ελλαγές νερού με την τύρφη από τα πράκτικερ, λέω σήμερα να κάνω μια μέτρηση του νερού του ενυδρείου. Θυμίζω οτι το νερό ενυδρείου ήταν στο 7,8 περίπου. Στο βαρέλι αλλαγής μετρούσα 6,4 με τεστ της ΑPI και 5,5 με sera. Κάνω λοιπόν μια μέτρηση στο ενυδρείο και βλέπω ph8 με της ΑΡΙ και 7,6 με της sera. Θα τρελαθούμε τελείως;;;;;;; |
|
||||
|
||||
![]()
GH? KH? TDS?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |