|
|
|||
|
|||
![]()
Υπαρχουν 2 σπηλιες μια μεγαλη μια μικρη και μερικες πετρες στην μεση του ενυδρειου, εχω 2 εσωτερικα φιλτρα απο τα οποια το ενα ειναι συνδεμενο με DIY Co2 και βρισκονται στις 2 ακρες του ενυδρειου για να αποφυγω τις νεκρες ζωνες κυκλοφοριας, εχω προβληματιστει πολυ με το θεμα της ποιοτητας νερου, διοτι δεν εχω συστημα αντιστροφης οσμοσης
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύεις νερό σε μια δεξαμενή (περίπου 30 λίτρων) και να το προετοιμάζεις εκεί, μια λύση είναι η φίλτρανση του νερού της βρύσης μέσω τύρφης στο αποθηκευτικό δοχείο. Βέβαια στη Θεσσαλονίκη έχετε πολύ σκληρό νερό και δεν ξέρω εντέλει αν συμφέρει αυτός ο τρόπος αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις (αρχικά σε έναν κουβά για να μην αγοράζεις τη δεξαμενή).
Υπάρχουν αρκετά μέλη απο Θεσσαλονίκη που το έχουν δοκιμάσει... μπορούν να μας πουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους. |
|
|||
|
|||
![]()
Στην βρυση της κουζινας υπαρχει ενα φιλτρο νερου, εχω κανει και απο εκει μετρησεις, εχει ουδετερο pH και gH στα 11-12 δηλαδη παλι ακαταλληλο ειναι (ελεος!). Τυρφη εχω στο ενυδρειο αλλα δεν την βλεπω και πολυ ενεργη.. Εχω δοκιμασει διαφορα buffers για να κατεβασω το pH αλλα δεν ειναι ικανοποιητικη λυση, το βασικο μου προβλημα ειναι η υψηλη σκληροτητα
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχε υπόψιν σου ότι το σημαντικότερο όλων είναι οι σταθερές συνθήκες. Το ιδανικότερο όμως είναι να παρέχουμε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του φυσικού τους περιβάλλοντος αλλά πάντα να είναι σταθερές.
Με τύρφη μέσα στο φίλτρο δεν κάνεις τίποτα. Γι' αυτό σου ανέφερα και τη δεξαμενή για να "φτιάχνεις" εκεί το νερό. ΜΗΝ χρησιμοποιείς τα χημικά buffers. Το ότι η θηλυκιά έχει πάρει το έντονο κίτρινο χρώμα με τις μαύρες λωρίδες είναι ένδειξη ότι ετοιμάζεται για αναπαραγωγή. Το ότι έχεις σκληρότητα 11 dGH δεν είναι τόσο τραγικό (αλλά ούτε ιδανικό) αφού έχουν σημειωθεί επιτυχημένες γέννες με αυτές τις τιμές. Θα σου έλεγα να τα αφήσεις να δοκιμάσουν και βλέπεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον η θυληκια ειναι οπως την προανεφερα.. τωρα παρατηρησα οτι εχει σκαψει αναμεσα σε τρεις μικρες πετρες και εχει μπει αναμεσα τους ! ο αρσενικος ομως δεν δειχνει πολυ ενδιαφερον για το θεμα απλως παρατηρει την ολη φαση, δεν ξερω τι γινεται εκει μεσα ειναι σκοτεινα .. παντος μπαινοβγαινει συνεχεια η θυληκια ισως να βρηκε εναν τροπο να μην την ενοχλει ο αρσενικος και εγω να χαιρομαι αδικα
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η θηλυκιά δεν κρύβεται απο τον αρσενικό αλλά έφτιαξε την σπηλιά/φωλιά της. Προσπάθησε να κοιτάξεις στο "ταβάνι" της σπηλιάς (χωρίς να ταράξεις τη θηλυκιά) για να δεις αν έχει αυγά.
Αφού η σκληρότητα σου είναι στους 11 dGH, θα σου έλεγα να μην το πειράξεις αφού δεν είναι τραγικό. |
|
|||
|
|||
![]()
Απ οτι μπορεσα να δω απ εξω δεν εχει αυγα, ομως βλεπω κινησεις "αερισματος" των αυγων.. επισης ο αρσενικος ειναι απων απο το γεγονος.. δεν θελω να βαλω χερι στο ενυδρειο απο τωρα.. μηπως και την τρομαξω γιατι ειναι σιγουρα η πρωτη της αποπειρα.. οποτε το αφηνω για αργοτερα..
ΥΓ.Η gH ειναι στο 14-15 ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Breeding Apistogramma Cacatuoides | newfish | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 13 | 07-03-09 20:59 |
Apistogramma ramirezi | Tolis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 0 | 28-12-02 04:52 |
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ FRESH WATER | nkarvounis | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 20-12-02 10:41 |