|
|
||||
|
||||
![]()
Να σου ζήσουν ,καλή πρωτοχρονιά! Στείλε και καμιά ακόμα φωτο. Τραυματίζονται πολύ εύκολα σε τέτοιες ηλικίες, αλλά μετά το μήνα εγώ δεν έχω κι εγω άλλες απώλειες. Χωρίς αρτεμια τα μεγαλώνεις τελικά; Με τα τελευταία δύο ψαράκια που τσακωσα τα μεγαλονω εδώ και δεκαπέντε μέρες με πουδρα μόνο και αναπτύσσονται ικανοποιητικά. Μετά τον ενάμισι μήνα σταμάτησα την αρτεμια εντελώς, και πάνω στο τρίμηνο έκανα τα γεύματα τρία από πέντε γιατί μου γεμίζουν με ακαθαρσίες τον τόπο όλο. Είχα αρχικά σαράντα , έχασα κάπου είκοσι στο εικοσαημερο και από τότε τα έχω κάνει θηριακια σε τρισιμισι μήνες. Δεν ρισκαρω κι εγώ να τα αμολησω ακόμα. Αυτά για να σε βοηθήσω όσο μπορώ. Αν υπάρχει κάποια ένσταση κι απ τους εμπειροτερος... Δέκτη
Χρόνια πολλά ! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η βάση της διατροφής είναι η αρτέμια (5 γεύματα) και bloodworms ή σπιρουλίνα(1γεύμα). Έχω μετανοιώσει πικρά για το χαλίκι . Είναι 22 ημερών και είναι 6-8mm το μήκος τους . Απο την στιγμή που τα έβαλα σε δικό τους ενυδρείο και τα παρατηρώ καλύτερα , μπορώ να πω οτι αναπτύσσονται με καλό ρυθμό . Η διαφορά τους είναι αισθητή . Για να δούμε... Είμαι γενικότερα αγχώδης τύπος και απο τώρα σκέφτομαι τι θα τα κάνω όταν μεγαλώσουν . Σκέφτομαι οτι τα 2 θα τα φιλοξενήσω εγώ . Τα υπόλοιπα όμως ??? Κάθε πράγμα στον καιρό του . Μπορεί να φτιάξω κανά ενυδρείο στην μάνα... Καλημέρα Τώρα πόσα ψάρια(μωρά) έχεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά !!!!
Μία μικρή ενημέρωση του θέματος : Αφαίρεσα το χαλίκι σε δύο μέρες ρουφώντας το με το λάστιχο κατά την αλλαγή νερού και ανέβασα την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου . Η βρώμα που είχε μαζέψει το χαλίκι δεν λέγεται!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Φώτη και καλή χρονιά!
Καλά έκανες με το χαλίκι θα γλυτώσεις από πολλά ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Μία μικρή φωτογραφική ενημέρωση...
![]() Στο λινκ μία κοντινή απο ένα μικρό... https://s24.postimg.org/3zby8f9b9/20170105_145823.jpg Εκεί που τελειώνει το στομάχι του κάνει μία απότομη γωνία που την παρατηρώ ορισμένες φορές και σε άλλα ψαράκια .. Τι λέτε??? ------------------------- Αύριο το πρωί θα στείλω και την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό!!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotisamor : 05-01-17 στις 15:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά Φώτη !!
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χαίρετε,
μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Έχω πρόβλημα με το επίπεδο της αμμωνίας στο ενυδρείο που μεγαλώνουν τα μικρά. Η μέτρηση είναι 0,5mg/l PH 7,5 υγρά τεστ sera . Αλλαγή νερού έγινε 15/1/2017 10 λίτρων και η μέτρηση 16/1/2017 τριάντα λεπτά μετά το τάισμα . Τα ψαράκια είναι 8 , 2 μεγάλα ramshorn αρκετά μωρά ramshorn . Ταίζω 5-6 φορές την ημέρα . Για φίλτρανση έχω ένα μικρό με 6 μακαρόνια απο το μεγάλο . Υπάρχει και αεραντλία . Σκέφτομαι να : - μειώσω την ποσότητα τροφής αλλά όχι τον ρυθμό * - βγάλω όσα ramshorn βλέπω - βάλώ 2ο φίλτρο - ρίχνω περισσότερο prime κατά την αλλαγή - κάνω μεγαλύτερη αλλαγή νερού *Υπάρχει κάποιος δοσομετρητής??? Τι λέτε??? |
|
||||
|
||||
![]()
Να βαλεις μεγαλυτερο φιλτρο (ή 2ο) με στρωμενο υλικο και να μη μειωσεις το ταισμα.
Αλλαγες νερου συχνες, ετσι κι αλλιως σε ενυδρειο που μεγαλωνουν μικρα. (οχι τοσο για την αμμωνια, αλλα για τα νιτρικα)
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|