|
|
|||
|
|||
![]()
Οκ κατάλαβα! Το θέμα τι να κάνω με αυτά που έχω τώρα..
|
|
||||
|
||||
![]()
τωρα?
συμπληρωσε τη ρημαδα τη φορμα με τα νουμερα για ολες τις μετρησεις σου μπας και βγαλουμε ακρη! ![]() και κανε μετρησεις και στο νερο της βρυσης σου και γραψε τα νουμερα. Φορμα καντη copy paste εδω και συμπληρωσε τη. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πειράζει φίλε, στην αρχή λογικό είναι να μπερδεύεσαι ναι να μην καταλαβαίνεις
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
νερο της βρυσης GH 24 - 420ppm
Όταν κάνω το τεστ στο ενυδρείο μου βγάζει άλλα χρώματα Προσπαθώ να συμπληρώσω την φόρμα άλλα GH τι να βάλω αφού το τεστ στο ενυδρείο γίνετε κίτρινο από την πρώτη σταγόνα. Της βρύσης έγινε κόκκινο, καφέ και πράσινο όπως το λέει στο τεστ και είναι 24. ------------------------- Το 20 λίτρα που έχω Guppy fry μου το βγάζει 6 – 105ppm GH ------------------------- Αν και δεν πάει από κόκκινο σε καφέ και πράσινο, το μεγάλο ενυδρείο είναι γύρο στο 7-8 από κίτρινο σε πράσινο. ------------------------- ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 101 x 41 x 50 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1.5 μήνας 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: Guppy από την αρχή, το Cory 22/12/16 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25.5 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 4 Guppy, 7 Cardinal Tetra, 2 Cory Sterbain 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25.5 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 6-7 ημέρες 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 26/12/16 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 3-4 φορές / Sera Vipan 11. ΦΙΛΤΡΟ : Bioflow 600 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7.6 KH: 15 GH: 7-8 ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 5-10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: API υγρά ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 Dropsy, 1 φαγωμένη ουρά (μπορεί να ήταν Fin rot) 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Dropsy fish νορμάλ συμπεριφορά 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ναι (dropsy) 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 19/12/16 (dropsy) 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: baktopur 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : Ναι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : οχι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: οχι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavguru : 27-12-16 στις 15:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
με μπερδευεις με τα χρωματα που γραφεις.
σαν να περιγραφεις ουρανιο τοξο ειναι ![]() δεν εχουν σημασια τα χρωματα που βλεπεις να αλλαζουν.σημασια εχει το χρωμα που βλεπεις,ακριβως μολις ληξει ο χρονος αναμονης που ζηταει το τεστ. ουτε νωριτερα ουτε αργοτερα. αν το αφησεις μιση ωρα μπορει να σκουρηνει η να αλλαξει παλι. δεν σε ενδιαφερει αυτο. στα τεστ για σκληροτητες,μετραει ο αριθμος σταγονων που θα εχεις ριξει απτο υγρο,μεχρι τη στιγμη που το νερο στο φιαλιδιο αλλαξει εμφανως χρωμα. ολα τα υγρα των τεστ που εχεις,θελουν πολυ καλο κουνημα πριν κανεις τη μετρηση. αν μετρας 24gh στη βρυση,δεν εχει σημασια τι μετρας στο ενυδρειο. με τοσο σκληρο νερο τα ξεχνας τα τετρα,κορυντορας κλπ. βασικα και τα γκαπυ δεν νομιζω να την παλεψουνε σαυτο το νερο. μαλον αφρικανικα πρεπει να βαλεις. αν θελεις αλλα ψαρια θα πρεπει να παρεις αντιστροφη οσμωση. το πιθανοτερο ειναι πως πηγαν απο στρες τα ψαρια η απο οσμωτικο σοκ αν βλεπεις μεγαλες διαφορες στις μετρησεις του ενυδρειου. η και απτα δυο. αν κανεις αλλαγες με νερο οτι ναναι,ειναι λογικο να ψοφησουν τα ψαρια. επισης η θερμοκρασια σου ειναι πολυ χαμηλη για ολα τα ψαρια σου αν ειναι 25.5 στο ενυδρειο. πως τις κανεις τις αλλαγες? πως προσθετεις νερο στο ενυδρειο δηλαδη? |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά συγγνώμη σας μπέρδεψα και σας έπρηξα!
Το νερό από την βρύση που γεμίζω το ενυδρείο είναι GH 10. Το ενυδρείο έχει GH 10, απλά όπως είπα από κίτρινο πάει πράσινο στο ενυδρείο. Έκανα τώρα τα τεστ με υγρά τεστ Sera. Το κεντρικό μηχάνημα που είπα, βάζω μέσα (Salt Tablets for Water Softening) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μονο για χρηση σε πλυντηρια, ηλ σιδερα κλπ, ξερω. Αν ηταν ετσι ευκολο δεν θα υπηρχαν οι αντιστροφες οσμωσεις. Αυτο το νερο με τα salt tablets, το πινεται? Το νερο που ηταν τα ψαρια στο πετσοπαδικο σε τι GH ηταν? Αν δεν μαλακωνε το νερο και το πετσοπαδικο οπως εσυ, προφανως τα ψαρια εχουν υποστει οσμωτικο σοκ. Γιαυτο ρωτησα για προσαρμογη. Οταν ενα ψαρι παει σε νερα με μεγαλη διαφορα Gh KH pH, δεν φτανει η νορμαλ προσαρμογη καποιων λεπτων. Μπορει να χρειαστουν και ωρες, ακομα και μερες προαρμογης και φυσικα οχι με τον απλο τροπο της σακουλας στο ενυδρειο κλπ
|
|||
|
|||
![]()
Το νερό πίνετε. Έτσι είναι οι ταμπλέτες που λέει ο Κλεόβουλος.
Τώρα προσαρμογή ότι μπορώ κάνω. Πρώτα βάζω την σακούλα στο ενυδρείο να πάρει θερμοκρασία, και μετρά βάζω τα ψαριά σε ένα κουβά, και με ένα σωληνάκι ρίχνω σταγόνες από το ενυδρείο στον κουβά για τουλάχιστο 2-3 ώρες. Αυτό το έκανα με όλα τα ψαριά που μπήκαν μετρά στο ενυδρείο. Όπως είπα και πριν έχουμε 2 petshop που είναι οι συνθήκες, τι να πω…και η άλλη επιλογή είναι online. Επειδή μένω Μυτιλήνη δεν ξέρω άλλη λύση να διαλέγω ψαριά. Αν υπάρχει ακούω προτάσεις. Κάποιο έμπιστο μαγαζί που μπορώ να παραγγείλω online..? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κάτι τέτοιο δηλ. http://www.kristalso.co.rs/eng/water...lt-tablets.htm |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γιατί τα γκάπυ μου πεθαίνουν? | mitsos1975 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 02-11-10 22:33 |
Γιατί πεθαίνουν τα γατόψαρά μου;;; | John T | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 03-07-05 23:03 |
Τα ψαριά μου και αλλά…( πολλές φωτογραφίες!!) | Obelix(Reifen) | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 29-08-04 20:25 |