|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
βαλε αεροφιλτρο για αρχη.. μετα θα πηγαινα σε ενα εσωτερικο φιλτρο(οταν μεγαλωσουν και δυναμωσουν)
ramshorns βαλε αν θες, να τρωνε τα υπολλειματα. χαλικι οχι, αδειος ο βυθος. αλλαγες καθε μερα 10-15% με σκουπα να καθαριζεις (προσεκτικα) τον βυθο. στο σπογγοφιλτρο στιψε τα σφουγγαρια του φιλτρου σου , αν παρεις αυτο εχει ενα κενο αναμεσα στο σφουγγαρακι , βαλε 5-6 ελαφροπετρες ή σπασμενο σιποραξ (οτι στρωμμενο βιολογικο εχεις) |
|
|||
|
|||
![]()
Χαιρετώ την παρέα!!!
Έρχομαι με νέα ευχάριστα και δυσάρεστα. Ας ξεκινήσω απο τα δυσάρεστα . Κατά την μεταφορά 4 ψαράκια δεν τα κατάφεραν , μάλλον απο δικιά μου απροσεξία . Μείνανε 12 , τα οποία μετακόμισαν στο καινούριο τους σπίτι . Τι έκανα λοιπόν ..... Συνδύασα τις προτάσεις σας και έκανα και του κεφαλιού μου , δηλαδή έβαλα φιλτράκι με μακαρόνι και ενυδρειακό βαμβάκι στην είσοδο , για να μειώσω την ένταση της ροής . Εξωτερικά το φίλτρο το τύλιξα με κομμάτι διχτυού απο την γεννήστρα και την έξοδο του νερού την έστρεψα προς πλαινό τζάμι για ελαχιστοποίηση ρευμάτων . Επίσης έβαλα και χαλίκι . Μη με μαλώσετε !!!! ![]() Ακόμα θερμοστάτης σε λειτουργία στους 20 βαθμούς και ανεβαίνουμε σιγά-σιγά . Θερμόμετρο οκ . Αεραντλία οκ . Φωτισμός led οκ ! Μαύρο φόντο πλάτης οκ ! Τοποθέτησα και την ρίζα με τις ανούμπιες και δύο σαλιγκάρια ramshorn!!! Θα στείλω φωτογραφία όταν μπορέσω!!! Σας ευχαριστώ όλους!!!! ------------------------- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotisamor : 22-12-16 στις 16:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!!
Τα ψαράκια συνεχίζουν ακμαιότατα !! Η θερμοκρασία είναι στους 23 βαθμούς Κελσίου και τα ταίζω 6 φορές την ημέρα. Διανύουν την 16η μέρα ζωής τους . Τώρα που είναι στο δικό τους ενυδρείο,τα παρατηρώ , τα βλέπω που τρώνε , που χ......ε , καθώς έχουν αρχίσει να πρωτοσχηματίζονται οι ουρίτσες τους και τα πλαινά πτερύγια . Νερό αλλάζω κάθε μέρα 10-15 λίτρα , ίδιας θερμοκρασίας και κάνω σκουπίτσα . Και λέω σκουπίτσα γιατί αγόρασα μία μικρότερη . Χρόνια πολλά απο εμένα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φόρουμ και στα μέλη του !!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Συνεχισε ετσι!
Χρονια πολλα ! |
|
|||
|
|||
![]()
Να'μαι πάλι..με νέα !!!
Το ένα απο τα μικρά κατά τον καθαρισμό τραυματίστηκε θανάσιμα . Τα υπόλοιπα δυνατά και ακμαία !! Μεγαλώνουν .. Ορισμένες απο τις παρατηρήσεις μου.. Το χαλίκι , είχατε δίκιο , είναι περιττό . Το κατάλαβα κατά τον καθημερινό καθαρισμό . Είναι πιο όμορφο αισθητικά αλλά σου δυσκολεύει την ζωή στο καθάρισμα . Λόγω των συχνών ταισμάτων το νερό βρωμίζει γρήγορα και η αμμωνία παραμονεύει . Η καθημερινή αλλαγή νερού επιβάλλεται.Στις αλλαγές νερού βάζω και prime . Απο το φίλτρο έβγαλα το βαμβάκι γιατί το μπούκωνε . Επίσης έχω και μωράκια ramshorn να μεγαλώνουν στο ίδιο ενυδρείο . Με τα μεγάλα δεν την βγάζανε καθαρή μάλλον.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|