|
|
||||
|
||||
![]()
καλος ηρθες και απο μενα
δεν το ξερω το μηχανηματακι αλλα πιστευω οτι το σκιμμερ ειναι απο τα πολυ απαρετιτα εξαρτηματα του θαλασσινου και γι αυτον τον λογο δεν θα προτηνα ημημετρα. |
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου Γιωργο!
καλύτερα να πάρεις ενα κανονικό σκιμμερ να κάνεις σωστή δουλειά και να μπορείς να κατεβάσεις τα νιτρικά σου σε επιθυμητά επίπεδα! καλή συνέχεια φιλαράκι! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα μετά απο τρέξιμο και ψάξιμο στα μαγαζιά και έχοντας αν χείρας μία μετροταινία είδα οτι το μόνο σκιμερ που με βολεύει ωστε να μην ξυλωσω τίποτα στο ενυδρείο μου είναι το Tunze 9004 πιστεύω οτι με καλυπτει σε λίτρα και έχω και το θετικό οτι κρύβεται στο κουτί μου μαζί με τον θερμαντήρα και το φίλτρο.
Εχω αγοράσει κυκλοφορητή Jebao και επειδή άρχισα να μαζεύω σιγα σιγα 10kg αραγωνίτης θα μου φτάσει καθώς και 5 kg αλάτι θα με καλύψουν?Τρέχει μια αγγελία με ΖΒ,αν τον αγοράσω τώρα μπορώ με κάποιον τρόπο να τον συντηρίσω εκτός ανυδρείου πχ σε μία λεκάνη βάζοντας φυσικά αλατόνερο?Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ για την όποια βοήθεια. |
|
|||
|
|||
![]()
η άποψη μου είναι να μαζέψεις νεκρό βράχο και να κολλήσεις τον βράχο σου όπως σου αρέσει.
μόλις φράσεις στο τελικό μέγεθος να κάνεις στρώσιμο με βακτήρια. κατά εμένα πολύ πιο ασφαλές από το να βάλεις ζωντανό που μπορεί να έχει οτιδήποτε μέσα. Τι σκιμμερ στα λίτρα σου οριακα θα έλεγα να δεις για πιο μεγάλο. πχ Mce600. |
|
|||
|
|||
![]()
Τουλάχιστον εγκυκλοπαιδικά να ξέρω, μπορεί να διατηρηθεί ο ΖΒ σε αλατόνερο και αν ναι για πόσο διάστημα?
|
|
|||
|
|||
![]()
μπορεί να κρατηθεί άμα έχει σωστή αλατοτητα αρκεί που και που να τα ρίχνεις λίγο φαγητό και να υπάρχει ροή.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Ξεκινησα την αλλαγή από γλυκό σε FO με λίγα μαλακά κοραλια.Την Πέμπτη γέμισα με νερό και την ανάλογη ποσότητα σε αλάτι,την Παρασκευή μετρησα αλατότητα (1020) και πρόσθεσα λίγο αλάτι.Σαββατο πρωί παρέλαβα τον ΖΒ (8-9kg) από συνχομπιστα τον τοποθέτησα και έβαλα σε λειτουργία το σκιμερ.Μετα από σημερινές μετρήσεις έχω:
Αμμωνία:5mg/l Νιτρικά:10mg/l Αλατότητα:1024 Θερμοκρασία:25°C-27°C ¶λλα τεστ δεν έχω προμηθευτεί ακόμα αύριο πρωί θα πάω να πάρω για νιυρωδη.Τι άλλα τεστ θα πρέπει να αγοράσω και αν μπορείτε να μου πείτε μάρκες για αντιφωσφορο και άνθρακα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...να σε ξεχάσω δεν μπορώ...Ερχομαι!!! | mikros84 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 28-10-13 22:12 |
Νέος στο αλμυρό και ζητώ γνώσεις | makisven | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 23-02-11 07:20 |
Φίλτρο γλυκού σε αλμυρό? | skourkou | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 22-06-10 23:15 |
Πιό 'αλμυρό' nickname ?? | mmbuna | Reef | 22 | 17-06-05 14:25 |