|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
1) Ευχαριστώ τον takolas για τα φυτά που έστειλε, ελπίζω να μπορέσω να ανταποδώσω κι εγώ σε οτι χρειαστείς.
2) να βάλω φωτογραφίες τον αλλαγών που έκανα (αυτές που χρωστάω) (ελπίζω να μην ξυπνήσει το μωρό και δε προλάβω) ![]() η παραπανω αντλία υποστηρίζει την υπάρχουσα φίλτρανση. η παλιά "αντλία" ![]() προσαρμόστηκε σε ένα μικρο δοχείο, το οποίο εχει 1 λίτρο κοφτό μακαρόνι, δεν εχω πρόχειρη φώτο της πατέντας και ενώ τραβάει απο τη λιμνούλα αδειάζει μαζί με την κυρίως, σε μια μικρή ζαρντινιέρα με ενυδρειακό βαμβάκι όπως φαίνεται στης φωτογραφίες ![]() αριστερά η παλιά μικρή αντλία δεξια ψιλά η μεγαλύτερη δανική νέα. 3) Δεν άντεξα και αγόρασα 2¤ ένα μικρο χρυσόψαρο, έστισα καραντίνα το ενυδρειο με 2 λίτρα ελαφρόπετρα απο τη λίμνη το έβαλα στο υπόγειο (Κωσταλέξι) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ερωτήσεις τώρα, είναι ίσα με την μικρή πλευρά μιας τηλεκάρτας στο μήκος χωρίς την ουρά, πόσο καιρό το αφήνω καραντίνα, λόγο μεγέθους να το αφήσω να ξεχειμωνιάσει? Υ.Γ.1 Μόλις άρχισε να ξυπνάει η μικρή, τι καλό κορίτσι........ Υ.Γ.2 Μπόνους το εξοχικό τον κοριτσιών μου..... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θα ταΐσω...
Δεν θα ταΐσω... Δεν θα ταΐσω... 3 μέρα σήμερα που δεν ταΐζω, γύρω απο την κατασκευή όλα είναι παγωμένα, τα ψάρια δεν ανεβαίνουν να τα δω, ενώ πριν ζητιάνευαν τροφή στην επιφανεια. Το θερμόμετρο έσπασε και δεν ξέρω θερμοκρασία. Δεν θα ταΐσω... ¶λλαξα και την ροή του νερού, τραβάω νερό 10-15 εκατοστά απο την επιφανεια, με το σκεπτικό να κράτηση κάποια θερμοκρασία στο βυθό. Μονό μην επηρεάσει της ισορροπίες και ανεβάσω αμμωνία φοβάμαι (ίσως άδικα φοβάμαι αλλά...) νέος βλέπετε. Δεν θα ταΐσω... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή χρονιά Ανδρέα !!!
![]() ![]() ![]() Να χαίρεσαι και το καινούριο χρυσόψαρο !! Ούτε εγω μπορώ να αντισταθώ πολλές φορές . ![]() Να είσαι καλά να τα χαίρεσαι όλα και το εξοχικό των κοριτσιών !!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το καινούριο ψαράκι, υπάρχει περίπτωση να κρατήσει έστω και λίγο απο το λευκό χρώμα του?
Καραντίνα θα μένει μέχρι να ζεστάνει ο καιρός, λέω. Από την πρώτη μέρα που το πείρα έχει ένα σημάδι (πληγή) προσπαθώ να πετύχω μια καλή φωτογραφία αλλά δε... μόλις καταφέρω μια που να φαίνεται θα την ανεβάσω να μου δώσετε τα φώτα σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Ανδρεα κατά 90 % θα έχει μπόλικο λευκό καθώς υπάρχει και τωρα
![]() Υ.Γ. από τις φωτό που έχεις ανεβάσει το ψάρι δεν φαίνεται υγιές ![]() ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 11-01-17 στις 16:04 |
|
||||
|
||||
![]()
μην ταισεις, ετσι κι αλλιως ειναι ακουνητα τωρα στον βυθο και δεν θα φανε..
το αν θα μεινει το χρωμα, ενας Θεος ξερει ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κατάφερα να βρω χρόνο να ανεβάσω κάτι φωτογραφίες απο το ψαράκι.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Στης φωτογραφίες η πληγή φενεται πολύ ποιο άσχημη απο ότι είναι στην πραγματικότητα. ------------------------- Παράθεση:
εχω κανει ένα μίνι θερμοκήπιο πάνω απο τη δεξαμενή τους ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ANDREASOMAGEIRAS : 16-01-17 στις 17:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με πληγή είχα βρει και εγώ ένα ψαράκι, που την είδα αφού το πήρα,
και την είδα στη καραντίνα που το έβαλα πριν το βάλω στο ενυδρείο. Με αλάτι και esha-2000 δεν είχα δει σημαντική βελτίωση, του έβαλα τις 2 συνιστώμενες δόσεις baktopur σε σταγόνες (οχι το direct που είσαι ταμπλέτα, είναι πολύ δυνατό) , και σε 1 εβδομάδα η πληγή εξαφανίστηκε.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Λιμνούλα" σε κήπο | drmaslow | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 19-04-13 09:16 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
Νέα "minimal λιμνούλα" | Vasilizzz | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 19-11-10 10:46 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |