|
|
||||
|
||||
![]()
το ψησιμο κι εγω αν και το εκανα , ισως να μην ειναι απαραιτητο...
καλο κανει παντως, κακο δεν κανει ![]() φυσικα αν περναει και απο ανθρακα μετα το νερο, για να φυγει η καφετιλα , οντως το ψησιμο ειναι ψιλο-υπερβολη. |
|
|||
|
|||
![]()
¶κου τι έκανα χθες για την καφετιλα...... Αφουβσταματησαντη λειτουργία των εσωτερικών φίλτρων στο βαρέλι αλλαγής, τα έβγαλα αλλά κράτησα μεσα στο βαρέλι τις δύο κάλτσες με την τύρφη. Οι κάλτσες είναι μεγάλες, χωράνε τεράστια ποσότητα. Τις φίσα.μεσα στο βαρέλι και τις ζούλαγα μέχρι που το νερό εγινε τόσο μαύρο που αν το έβαζες σε ποτήρι, ήταν σα γαλλικος καφές. Με την αντλία μέταλλο έριξα στο ενυδρείο περνώντας το βέβαια από μια ειδική καλτσα που χρησιμοποιουν οι θαλασσινοι στα ενυδρεία τους, για να κρατάει τα μικροσωματιδια. Χαμός στο ενυδρείο. Μαυρίλα του θανατά!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη
![]() τη στεγνώνω γιατι αν μείνει με υγρασία μουχλιάζει αν δεν αεριζετε. -------------------------------------------------------------- Θεμη το ψήσιμο το κάνω για να σκοτώσω τυχόν παθογόνους οργανισμούς -------------------------- Και βάζω και εγω άνθρακα για να φύγει η πολύ μαυρίλα, αλλά βάζω και ζεόλιθο για να κρατήσει τη λίγη αμμωνία που βγάζει. Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός ε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παντως λεω να κανω μια δοκιμη τι εχω να χασω..
Παω αυριο τζαμπο και παιρνω ενα διαφανο πλαστικο μπωλ αποθηκευσης 3-4 λιτρα..Το γεμιζω τρυπες απο πανω να περναει το νερο και του προσαρμοζω μια αντλια με 2πλο στομιο στο πατο..Πως ακουγεται;αλλα τι τυρφη να ζητησω απο φυτωριο,ιδου η απορια..
|
|||
|
|||
![]()
Τετοιο εφτιαξα κι εγώ μέχρι που ενα φιλαράκι εδώ μέσα μου έφτιαξε ένα καλυτερο. Τη δουλειά ρου θα την κάνει. Αν πάρεις από φυτώριο,να τους πεις.η τύρφη να είναι σκέτη, χωρίς λιπάσματα, χημικά και άλλες προσμίξεις. Σκέτη,καθαρή τύρφη.......σκέτη!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θεμη σε αυτό ατύχησες,
υπάρχουν μόνο συσκευασίες 200 λίτρων ![]() Ζητας καθαρη τυρφη χωρίς πρόσθετα ή όχι εμπλουτισμένη http://www.praktiker.gr/p/tyrfi-valtikis-200lt-58701
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν εβρισκα παντως... αγκαρεψα τον Τακη να μου στειλει μια φορα ..στο τελος πηγα πρακτικερ πηρα 200 λιτρα και ησυχασα
![]() Την εβαλα οση ειχε μεινει στον κηπο... αν την κρατουσα θα σου εστελνα.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πηγα προσφατα πρακτικερ,αλλα που να το φανταστω.... ![]() Μα με αυτα τα αποτελεσματα που γραφει ο Τακης στο θεμα που μου δειξε πιο πανω, για 12 ωρες μονο νομιζω ειναι πολυ καλα,ετσι το σκεφτομαι να το δοκιμασω,αφου το νερο εδω μοιαζει πολυ με της Αθηνας.Αλλα καμια σχεση με το χλωριο που πεφτει στην Αθηνα..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντίστροφη όσμωση ή τύρφη; | magman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 17-12-10 02:48 |
Αντίστροφη όσμωση | evi_ch | Λοιπός εξοπλισμός | 7 | 30-05-09 13:33 |
Αντίστροφη όσμωση | poliko_selas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 18-07-08 22:38 |
Αντίστροφη όσμωση | geokary | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 29-01-08 09:34 |
Αντίστροφη όσμωση | Λιβέρης Σταύρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 10-12-07 17:57 |