|
|
||||
|
||||
![]()
Το PH καλο ειναι,
αν θες να εισαι πιο σίγουρος βάλε μπολικη τροφή, ανέβασε και τη θερμοκρασια στους 28 για 2-3 ημέρες και πιστεύω πως θα είσαι ενταξει
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έκανα μετρήσεις σήμερα αφού έκανε λίγο κύκλο το ενυδρείο μετά την αλλαγή 10% χτες. Αμμώνια = κάπου 0,1 – 0,25 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = 5 από 10 που ήταν πριν την αλλαγή Το PH δεν μπορώ να καταλάβω ακριβός χτες έγραψα 7,8 γιατί ήταν ένας φίλος εδώ και το είδαμε μαζί. Το πρόβλημα είναι ότι το μέτρησα με το High range της API από 7,4 και πανό. Το χρώμα δεν βγαίνει ακριβός με την κάρτα. Εγώ πιστεύω είμαι κάπου στο 7,2 όπως διχνει το Sera PH. Έβαλα αρκετή τροφή στο τούλι και ανέβασα 28 θερμοκρασία και θα περιμένω τώρα. Η πρώτη μου ερώτηση είναι όσα ποιο πολλά NO3 έχει τόσο πιο εύκολα τρώει την αμμώνια? Έκανα βλακεία που άλλαξα το νερό? Και το 2ρο σκάφτομαι να παρήγγειλα όλο το Set της API. Είναι καλά τεστ?? Βρηκα με 33 ευρω - pH, High Range pH, Ammonia, Nitrite and Nitrate |
|
||||
|
||||
![]()
Τα API θεωρούνται πιο αξιόπιστα, όχι οτι της sera είναι ασχημα.
Οχι, δεν ισχύει αυτο με τα νιτρικά, τα νιτρικά είναι αποτέλεσμα της αμμωνίας, το αντίθετο μπορεί ισχύει, αν τα νιτρικά είναι υπερβολικά μπορεί να παρατηρηθεί μείωση της δράσης της βιολογίας, αλλά για υπερβολικά, από 80 και πάνω. Το PH είναι καλύτερα να το μετρήσουμε μετά από μερικές ώρες, εκτος και αν έχουμε αφήσει το νερό να ωριμάσει, στην αρχή είναι χαμηλό το PH λόγω διοξειδίου και άλλων αερίων, όσο εξατμίζονται , τοσο αναβαίνει το PH ------------------------- Η τιμή των API είναι αρκετά καλή
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αμμώνια = 0 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = 5 Έχω βγάλει την τροφή από μέσα και έκλεισα το θερμοστάτη για να πέσει η θερμοκρασία στους 24 από 28. Έκανα καλά που έβγαλα την τροφή κι έκλεισα τον θερμοστάτη? Επίσης αύριο αν μεταφέρω τα ψαριά από το μικρό ενυδρείο δεν χρειάζεται να μεταφέρω και το σφουγγάρι αφού στρώθηκε το ενυδρείο, εε? ΣΆ ευχαριστώ για όλα!! |
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει δείχνει,
θα κάνεις και τεράστια αλλαγή πριν βάλεις τα ψάρια, αλλά το νερό της αλλαγής να έχει την ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου, πόσα ψάρια θα μεταφέρεις ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
THANKS TO BOB!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στην αρχή ελαφρύ τάισμα,
και τη 1η εβδομάδα μέτρηση καθε 2 ημέρες, επίσης να παρακολουθείς την άνοδο των νιτρικών για να δεις το % αλλαγής κάθε εβδομάδα, τη 2η εβδομάδα αυξάνεις το τάισμα αλλά συνεχίζεις να μετράς, κοκ για κανα μήνα. Να υπολογίσεις τις αλλαγές έτσι ώστε πριν την εβδομαδιαία αλλαγή τα νιτρικά να μη ξεπερνουν το 20 ή και το 15 αν μπορείς
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο ενυδρείου | tkougi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 09-01-15 23:09 |
Στρώσιμο ενυδρείου | Krisos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 22-04-09 16:41 |
Στρώσιμο ενυδρείου | Filotas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 16-10-07 11:47 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 28-02-07 23:19 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Filippos | Malawi | 4 | 02-04-04 12:50 |