|
|
||||
|
||||
![]()
δεν θα πρότεινα χημικά,
μετρήσεις έχεις κανει ;
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω με τον Τακη.Για να βρεις και να καταπολεμησεις την αλγη θα χρειαστουμε μια λεπτομερη παρουσιαση του ενυδρειου σου.Ρουτινα,αλλαγες ,μετρησεις,φωτισμος κλπ.
|
|||
|
|||
![]()
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.
1.PH 7.3 2.KH: 3.GH: 11 4.ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ναι ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ------------------------- το εχω ξαναπαρουσιασει. γενικά μετά τα πρώτα λάθη απειριας και τις "ψαροσουπες" είναι όλα καλά και η βιολογία σταθερή. αλλαγές κάνω 25% την εβδομάδα και μια φορά το μήνα 75%. ξαφνικά δημιουργήθηκε το πρόβλημα κ δεν έχω ιδέα. ούτε κ εγω θα ήθελα χημικο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη antegeia7 : 22-11-16 στις 14:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό είναι πράσινο ή έχει κολλήσει πράσινη άλγη στα τζάμια ;
Πες μας για το φωτισμό , watt ή lumen και πόσες ώρες είναι αναμμένα τα φώτα. Ρίχνεις καθόλου λιπάσματα ; Μέτρηση νιτρικών έχεις ; Θα σου πρότεινα οι αλλαγές να είναι κάθε εβδομάδα 30%-35% και δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή 75% μια φορά το μήνα, αλλά αυτό θα μας το δείξουν οι μετρήσεις νιτρικών,
|
|||
|
|||
![]()
sorry για την αργοπορια.
παιδιά τα ίδια η κατάσταση. πράσινο το νερό και πλέον καφέ άλγη στα μπιχλιμπιδια. απελπιζομαι. αμα βάλω ένα φυτό μέσα θα βοηθήσει? από φωτισμό έχω αυτόν που είχε το ενυδρείο πάνω του το aquaone |
|
|||
|
|||
![]()
Εννημερωση,
Η κατασταση ακομα συνεχιζεται παιδια. Πλεον εχουν ανεβει τα φωσφορικα και η αμωνια. Πειτε μου τι γνωμη σας,εχω εφαρμοσει στο φιλτο ενα σαν φιλτρο phsphate removal και απο αλλαγες 50% την μερα για να μηδενισει η αμωνια. Ολα τα αλλα φυσιολογικα. ευχαριστω Γιωργος |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι βρε Γιώργο ανέβασε αμμωνία ;
Τι άλλαξε ; Τα φωσφορικά , εκτός από την άλγη δεν είναι τόσο σοβαρό, Νιτρικά και Νιτρώδη μέτρησες ; Μετά από τόσο καιρό δεν επιτρέπετε να έχεις αμμωνία, εκτός και αν έγινε κάτι σοβαρό , ή έχεις υπερβολικά μικρό φίλτρο, τι αλλαγή ή τι δουλειά έκανες τώρα τελευταία ; μήπως έπλυνες το φίλτρο στη βρύση ; Για την αμμωνία ρίχνεις κάθε μέρα Prime, μέχρι 5πλ δόση για να μην είναι τοξική, στα τεστ όμως θα την μετράς
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη | tsan | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 24-03-15 13:31 |
Πρόβλημα με αλγη... | panos_auk | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-06-11 07:54 |
Η ΑΛΓΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ??? | stefanos1978 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-03-09 21:41 |
Αλγη | lion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 20-04-08 20:40 |
Αλγη | dr_yianni | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 56 | 02-12-06 00:30 |