|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Η διαφορά θερμοκρασίας θα παίξει σοβαρό ρόλο ? Και γιατί πχ δεν το κάνουν οι άλλοι έτσι κ μπλέκονται με βαρέλια κτλ? Καλοπροαίρετα κανω την ερώτηση, όχι ειρωνικα !!
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Με το βαρέλι επιτυγχάνεις τη φυσική αποβολή του χλωρίου βαζοντας μια αντλία να κανει αναταραχή του νερού για μερικές ώρες και ενα θερμοστάτη να σου ανεβάσει την θερμοκρασια.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν βαλεις prime, η φυσικη αποβολη του χλωριου θελει 24 ωρες.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ναι συγνώμη ξέχασα να το αναφέρω. Το Σάββατο το πρωί βάζω το βαρέλι και Κυριακή πρωί κάνω την αλλαγή.
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πχ αν μετρησουμε πεχα στο νερο μολις βγει απο τη βρυση, το αφησουμε να μεινει μερικες ωρες στο ποτηρι και μετρησουμε μετα απο μερικες ωρες, θα βρουμε αλλες τιμες. Σε αλλες περιοχες ισως ειναι μεγαλη η διαφορα τιμων, σε αλλες μικροτερη. Επισης υπαρχει το ρισκο για την ασθενεια GBD (Gas Bubble Disease) λογω αποτομης αυξησης οξυγονου (supersaturation), θερμοκρασιας ή πιεσης. Φυσικα, αυτα σπανια συμβαινουν, αλλα παντα υπαρχει η πιθανοτητα. Οποιος θελει να αποφυγει οποιοδηποτε ρισκο απο τα παραπανω, "παλιωνει" το νερο σε βαρελι (με αεραντλια, για να μη μενει ακινητο πανω απο 24 ωρες), και παραλληλα αποφευγει τα χημικα προσθετα (πχ αντιχλωριο), κανωντας φυσικη αποχλωριωση μεσω της εξατμισης (12-24 ωρες ειναι συνηθως αρκετες για αποχλωριωση). Ιδιως με την αεραντλια, η εξατμιση του χλωριου επιτυγχανεται πιο γρηγορα. Η επιφανεια του νερου πρεπει να ειναι μεγαλη για να γινεται εξατμιση. Μη περιμενουμε δλδ να εξατμιστει το χλωριο βαζωντας το νερο σε μπετονι. Το καπακι του βαρελιου λοιπον πρεπει να ειναι ανοιχτο, και προφυλαγμενο με καποιο τουλι για να μη πεφτει τιποτα στο νερο). Παραλληλα με την προετοιμασια του νερου σε βαρελι, κανουμε και οικονομια, αφου αν αφησουμε το νερο να ερθει πρωτα σε θερμοκρασια χωρου πριν βαλουμε το θερμαντηρα (αν χρειαζεται να ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια), θα καψουμε λιγοτερο ρευμα. Για ακομα καλυτερα αποτελεσματα, δεν πρεπει να παταει "γυμνος" ο πατος του βαρελιου σε πατωμα, γιατι ειναι πιο κρυο και δεν αφηνει να ζεσταθει το νερο ακριβως σε θερμοκρασια χωρου. Παντα θα ειναι λιγο πιο χαμηλη.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
και καλα κανεις και ρωτας..
εγω πλεον κανω μονο ετσι τις αλλαγες σε ολα τα ενυδρεια.. η θερμοκρασια καλο ειναι να μην πεφτει πανω απο 2 βαθμους. προσωπικα την κανω πολυ αργα την αλλαγη και ισως στα πολλα κρυα να βαλω και εναν 2ο θερμαντηρα μονο να δουλευει κατα την αλλαγη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέρμανση νερού στο βαρέλι προετοιμασίας | Alex_Salonica | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 07-10-13 12:04 |
Αποσκλήρυνση νερού σε βαρέλι προετοιμασίας | Skydiver | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 28-12-12 01:02 |