|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν θα μπουν δυσκολα φυτα,εκτος απτο ρυζι αλλα αυτο ετσι κιαλλιως,αν ειναι να μην πιασει δεν θα πιασει.δε θα σκασω κιολας.
ποσο γρηγορα να χαλανε οι λεντοταινιες? στο εξαμηνο δηλαδη? τα πανελακια καλα ειναι και μου αρεσουν,αλλα θα μπλεξω με κατασκευη καπακιου και δεν ψηνομαι πολυ... εχω κιαλλα πραγματα να φτιαξω δε μπορω να'νοιγω δουλειες συνεχεια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πανελακια θες πολλα και ακομα και απο ebay να τα παρεις θα βγει ακριβο στο τελος.
Η ταινια δεν ξερω ποσο θα βγαλει , δεν εχω ιδεα γιατι δεν ειχα μη αδιαβροχη στο παρελθον. Ειχα ομως αδιαβροχες για moonlight ,2 χρονια τωρα δουλευουν ακομα. Βεβαια δουλευαν 2 ωρες την ημερα μονο.. Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι πως στις αδιαβροχες ,μπορει να καει πολυ πιο ευκολα καποιο λεντακι (λογω θερμοκρασιας) , η μη αδιαβροχη δεν ζεσταινεται καθολου ακομα και μετα το 8ωρο... Αυτο ειναι πολυ σημαντικο και πιστευω θα βγαλουν πολυ καιρο (προσωπικη εκτιμηση). |
|
||||
|
||||
![]()
Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Σποτακια λεντ δεν μπαίνουν;
|
||||
|
||||
![]()
το ξανακουσα καπου αυτο.σε ποια σποτακια αναφερεσαι?
δεν τα εχω κοιταξει... |
|
||||
|
||||
![]()
αποτι διαβαζω,η πιο αξιοπιστη λυση μακροπροθεσμα ειναι το μπαλαστ με τις λαμπες φθοριου,η κανω λαθος?
εκτος αν παω σε ετοιμο με λεντ,αλλα δεν νομιζω πως η μικροτερη καταναλωση(που δεν θαναι μικροτερη για αυτα τα λιτρα)δικαιολογει τοσο ψηλο κοστος.αν ειναι να κανω αποσβεση σε 5 χρονια κλαφτα... 2χ54 watt πιστευω με καλυπτουν ανετα γιαυτο που θελω να κανω.δεν προκειται να βαλω ποτε δυσκολα φυτα. οποτε μαλον θα αρχισω να ψαχνω για εξωτερικο μπαλαστ με δυο τ5. αν γνωριζει κανεις κατι για dimmable να κανω και ανατολη δυση ακομα καλυτερα. θα περασω και απο καυκα καποια στιγμη να δω. τα ενυδρειακα που εχω δει(glo κλπ) δεν ειναι dimmable και εχουν και ψηλο κοστος,οποτε θα τα δω τελευταια. ενα που κοιταζα τοχει 70 ευρω το σουπερμαρκετ... τοσα περιπου υπολογιζω κανα 100ρικο,αλλα οτι μπορουμε να γλυτωσουμε καλο ειναι... |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έλεγα να πάρω αυτό (γιατί το δικο μου ballast είναι στα τελευταία του...). Είναι ηλεκτρονικό dimmable (1-10v) για να βάλω σύστημα ανατολής/δύσης στο μέλλον.
http://www.kafkas.gr/proionta/fotism...tl5-dim_83505/ |
|
||||
|
||||
![]()
Τα στρογγυλά που βάζουν σε μπαλκόνια, σε ψευδοροφές κτλ. Βγαίνουν και σε λεντ. Εγώ αυτή τη στιγμή (σε αφρικάνικο βέβαια) έχω κοινές λάμπες λεντ. Αλλά το καινούργιο φωτιστικό που θα κάνω σκέφτομαι να το κάνω με σποτάκια λεντ. Μάλλον θα τα στερεώσω σε μπουρί απορροφητήρα κομμένο. Θα δούμε.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω λεω , αν το θες σαν το δικο μου...
Να βαλεις 15 μετρα αδιαβροχα 3528. 5 μετρα ψυχρο λευκο 5 μετρα φυσικο λευκο 5 μετρα θερμο λευκο Συνολο 72 watt , περιπου 20 ευρω Αυτα δεν καιγονται ευκολα.. Αν καουν ,μπορεις να παρεις για καβαντζα 2-3 μετρα λεντοταινια να εχεις , κοβεται ανα 3 λεντ (5 cm ),θα ενωθουν με κλιψ ,οποτε το αλλαζεις πανευκολα σε 2 λεπτα. Ενα τροφοδοτικο περιπου 15 ευρω Κλιψακια/ενωσεις κανενα 15αρι κι αυτα Τζαμι/σιλικονη/πλαστικο χρωμα κανενα 15-20αρι Συνολο περιπου 70 ευρω...αρκετα ,γιατι μου ηθελες και 10 μετρα ενυδρειο ![]() Αν παρουμε τα πραγματα απο ebay θα βγει περιπου 50 ευρω. Ενημερωτικα , για να το εχεις στο μυαλο σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
maverick το μπαλαστ φαινεται οτι πρεπει για μενα.
tsala ο διαολος θελει ν'αγιασει,τα διαολια δεν τον αφηνουν ![]() δεν προλαβαινω να ανοιξω τετοιες ιστοριες δυστυχως.αν και πολυ θα το'θελα υπο αλλες συνθηκες ![]() με τα καλωδια και τα ακροφυσια για τις λαμπες στην περιπτωση του μπαλαστ τι γινεται?τα βρισκουμε σκετα χωρις μπαλαστ η οχι?γιατι αν δεν τα βρισκουμε την κατσαμε...αν ειναι να τους παρω κερια στα ψαρια να βλεπουνε ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα "σχεδια" για το νεο ενυδρειο Ν. Αμερικης | kgf12345 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 777 | 30-01-18 18:11 |
"Αλληλοπάθεια" ή "Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άλγες?" | Κλεόβουλος | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 04-06-15 18:34 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |