|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα Νίκο μόλις τελείωσα την συντήρηση περιμένω να ηρεμήσει λίγο το σύστημα και να κάνω μετρήσεις.. Θα ενημερώσω λίγο πιο αργά..!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα παιδια..!
εχθες εκανα γυρο στα 25 λιτρα αλλαγη, εκοψα και κατι αλγες που ειχαν μεινει και καθαρισα το μπροστα τζαμι... και σημερα εκανα μετρησεις.. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 26 PH 8,2 ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ 1026 ΑΜΟΝΙΑ 0 ΝΙΤΡΩΔΗ NO2 0 ΝΙΤΡΙΚΑ NO3 3 ΑΣΒΕΣΤΙΟ Ca 425 ΜΑΓΝΗΣΙΟ Mg 1260 ανθρακικη σκληροτητα KH 8,3 ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ PO4 0 και τελος εριξα και προσθετο μαγνησιου για να το ανεβασω.. εχθες πριν κανω αλλαγη μετρησα το μαγνησιο και ηταν 1350 και σημερα μετα την αλλαγη ηταν 1260..οποτε προφανως το αλατι μου δινει πιο λιγο μαγνησιο.. και η ερωτηση μου ειναι η εξης..μεχρι τωρα κανω τις αλλαγες και μετα προσθετω το μαγνησιο..μηπως θα ηταν προτημοτερο να ριχνω τα προσθετα (μαγνησιου) μεσα στο βαρελι της αλλαγης και μετα να κανω την αλλαγη για να μην εχω τετοιες αλλαγες στοιχειων μεσα στο ενυδρειο? αυτην την στιγμη το ενυδρειο δειχνει καπως ετσι.. |
|
|||
|
|||
![]()
πολύ σωστά Άρη στην προετοιμασία ρίχνουμε τα πρόσθετα για να έχουμε καλό νερό και να μην στρεσαρουμε δύο φορές τα κοράλλια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Άρη καλησπέρα!
Τι αλατι χρησιμοποιείς; Εαν επιλέξεις να προσθέτεις τα πρόσθετα υλικά κατα την προετοιμασία του νερου,θα πρεπει να συνυπολογίσεις και τα λίτρα αλλαγής ετσι ώστε να πετυχαίνεις τις ενδεδειγμένες τιμές! Οταν θα μπουσταρεις με το καλό και δεις που ρολάρει σε καταναλώσεις θα μπορεις να λύνεις το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί! Καλη συνεχεια φιλαρακι! |
|
|||
|
|||
![]()
Αλάτι τροπικ μαριν προ ρεεφ.. Ναι σωστό και αυτό Νίκο αλλά Καλύτερα πιστεύω Να φτιάχνω το νερό στις τιμές που θέλω και να προσθέτω μετά στο ενυδρείο ένα συμπλήρωμα πάρα έτσι που γίνεται τώρα.. Πέφτω 100 μονάδες το μαγνήσιο με την αλλαγή και την άλλη μέρα προσθέτω 100 μαγνήσιο στο ενυδρείο.. Τουλάχιστον μετά η αλλαγές στο ενυδρείο θα είναι πιο μικρές.. Θα χρειάζεται πχ να ανεβάσω 50 μονάδες από 100..δεν ξέρω αν το σκέφτομαι σωστά..
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σε ολους!
φρεσκα κουλουρια σημερινα.. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 26 PH 8,3 ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ 1026 ΑΜΟΝΙΑ 0 ΝΙΤΡΩΔΗ NO2 0 ΝΙΤΡΙΚΑ NO3 0 ΑΣΒΕΣΤΙΟ Ca 420 ![]() ΜΑΓΝΗΣΙΟ Mg 1425 ανθρακικη σκληροτητα KH 8,7 ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ PO4 0 εριξα και την εβδομαδιαια δοση spesial blend ερωτηση..! παιζει να δουμε καμια αναπαραγωγη απ τα κλοουνακια? σημερα ολη μερα βλεπω κατι περιεργες κινησεις..παει η θυλικια να κανει οτι τον τζιμπαει και ξαφνικα σταματαει και ο αλλος αρχιζει και κανει σαν τρεμουλο διπλα της.. επισης παιζει καμια ευκολη ανεμονη για το ενυδρειακι μου? η λογο λιτρων και απειριας τις ξεχναω τις ανεμονες? |
|
||||
|
||||
![]()
αν τα κλοουνακια ειναι μικρα ακομα ειναι νωρις
οσο για ανεμωνη ειναι ενα ζωντανο που θελει ιδικη μεταχειτιση και προσοχη, επισεις αν θελεις να επικισουν τα κλουν πρεπει να βρεις μια που να μπορουν να συμβοιωσουν τα κλοουνακια που εχεις. επισεις μην ξεχνας οτι η ανεμωνη ειναι ενα αρκετα τοξικο ζωακι! δεν ειμαι ο πλεων καταληλος να σου δωσω πληροφωριες οποτε περημενε να σου πει και κανενας αλλος τπτ ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κυβος 50χ50χ60 | george79 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 07-07-16 11:37 |
DIY κυβος για μονομάχο | alkis13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 50 | 04-07-09 14:03 |