|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγές αν δεν έχεις αμμωνία/νιτρώδη ή αυξημένα νιτρικά δεν βλέπω να υπάρχει λόγος σ' αυτή τη φάση.
|
|
|||
|
|||
![]()
αύριο πρωί πρωί παραλαμβάνω πακετάκι από Κομοτηνή (άνθρακα, καινούρια τροφή, τεστ Api)
το πως θα καταφέρω να χωρέσω τον άνθρακα στο φίλτρο θα το σκεφτώ αφού παραλάβω η κινητικότητα έχει αυξηθεί μετά το άναμμα των φώτων αλλά μερικά ακόμη κρύβονται έχουν πρησμένες κοιλιές ή μου φαίνεται ? |
|
||||
|
||||
![]()
Μονο στην δευτερη βλεπω πρηξιμο αλλα κατσε να δουν και αλλοι
|
|
|||
|
|||
![]()
χθες δεν έκανα την δεύτερη 20λιτρη αλλαγή κ δεν τάισα καθόλου.
πρωινή μέτρηση με υγρά Api κ αμμωνία 0, νιτρικά στο 40. κατευθείαν 30 λίτρα (~50%) αλλαγή με το ανάλογο αλάτι κ διπλή δόση Prime. από πλευράς κινητικότητας, όλα τα ψαράκια δείχνουν φυσιολογικά σήμερα πλην του άρρωστου που συνεχίζει να χαροπαλεύει. παρέλαβα τον άνθρακα αλλά για να τον βάλω στο φίλτρο θα πρέπει να βγάλω το σφουγγάρι κ βιολογικό υλικό. να το κάνω ? οι αλλαγές μου είναι από δοχείο 10 λίτρων. υπάρχει περίπτωση να ξέχασα να προσθέσω αντιχλώριο σε κάποιο 10λιτρο κ να σκότωσα την βιολογία ? τα συνολικά λίτρα είναι ~55. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις δευτερο φιλτρακι βαλε τον ανθρακα εκει 'η βγαλε το
σφουγγαρι απο το κυριως φιλτρο και βαλε στην θεση του τον ανθρακα.Νιτρικα 40 χωρις να εχεις ταισει μαλιστα ειναι πολλα.
|
||||
|
||||
![]()
Πως ανέβασες τόσα πολλά νιτρικά ;
κάνε και απόψε 50% πάλι , ίσως και αύριο για παρακολούθησε πόσο γρήγορα ανεβαίνουν τα νιτρικά σου, ή έχεις πολλά ψάρια ή το φίλτρο σου θέλει καθάρισμα, αν βλέπεις σκουπίδια στο βυθό ίσως να χρειαστεί να κάνεις και μια σκούπα βυθού
|
||||
|
||||
![]()
και πέτα βρε Γιώργο αυτό το φίλτρο και πάρε ένα εξωτερικό (τώρα είδα ότι έγραφες στη φόρμα ότι έχεις εσωτερικό).
|
|
|||
|
|||
![]()
ακόμη 20 λίτρα αλλαγή (+ αλάτι) μόλις τώρα κ πήρα ένα πολύ μικρό φιλτράκι δανεικό κ έβαλα εκεί τον άνθρακα (καλά που το είπες Σταύρο)
πριν την αλλαγή τα νιτρικά ήταν 10-20 (δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω) κ η αμμωνία 0 Τάκη το φίλτρο έχει αρκετούς μήνες να καθαριστεί αλλά δεν ήξερα ότι μπορεί να βγάλει νιτρικά. θα προσπαθήσω να το καθαρίσω αύριο. στις αλλαγές περνάω τον σωλήνα πολύ κοντά στο βυθό κ ρουφάει άδεια κελύφη, νεκρά φύλλα, βρωμιές κλπ Κλεόβουλε, κλαίω κάθε φορά που βλέπω να πωλείται μεταχειρισμένο εξωτερικό φίλτρο αλλά δυστυχώς δεν έχω καθόλου χώρο. σκεφτόμουν μήπως κάνω κάτι σε DIY πίσω από την πλάτη του ενυδρείου αλλά πιθανότατα θα τα κάνω όλα μούσκεμα κ λυπάμαι την TV |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση προβλήματος | mobar78 | Αλγες (Φύκη) και προβλήματα φυτών | 12 | 09-07-16 11:07 |
sos υποψία ick | CHRIS4204 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 09-12-08 13:22 |
Εκτίμηση προβλήματος | Juan | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 31-10-05 19:00 |
υποψία ασθένιας | gemini_str | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 12-07-04 15:51 |