|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου τα ψάρια σου υποφέρουν προφανώς από πολλά προβλήματα και όχι μόνο από μύκητες.
Το βασικό που έλεγα πιο πάνω είναι το ακατάλληλο και πολύ μικρό ενυδρείο. Ένα μόνο ζευγάρι όσκαρ χρειάζεται τουλάχιστον τα τριπλάσια λίτρα. Επιπροσθέτως θα "βράζουν στο ζουμί τους" αφού δεν κάνεις αλλαγές νερού όπως θα έπρεπε (40% περ. κάθε βδομάδα). Δεν ρωτάω για μετρήσεις αλλά μπορώ να τις υποθέσω. Με όλα αυτά τι λύση να προτείνω? ![]() Η μόνη που θα μπορούσα, είναι να πάνε τα ψάρια σε κατάλληλο ενυδρείο και εκεί με σωστές συνθήκες υπάρχει περίπτωση να ανακάμψουν. Προσθέτοντας φάρμακα εκεί μέσα μπορεί να γίνουν και χειρότερα. Ξέρω ότι ίσως σε απογοητεύω αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
την δεχομαι και σας ευχαριστω για τον χρονο σας αλλα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο αλλο φαρμακο η αν μου εδωσαν το σωστο... το γνωριζω οτι τα ψαρια θελουν μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα δυστυχως δεν εχω την οικονιμικη δυνατοτητα να παρω αλλο φοιτητης ειμαι και δεν εχω καποια μονιμη δουλεια.!
------------------------- και επισης τα ψαρια μου δεν θελω να τα δωσω για κανενα λογο τα εχω τοσα χρονια και εχω αλλα 4 ενυδρεια και το ενα με μεγαλυτερα ψαρια! τα εχω πολλα χρονια και δεν νομιζω οτι η λυση που ειπατε ειναι να πανε αλλου! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δημητρης παπ : 04-11-16 στις 13:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου το "φάρμακο" στο είπα.
Τι φάρμακο να προτείνουμε για τον νανισμό, τις κακές συνθήκες, την επιθετικότητα λόγω χώρου κλπ κλπ ??? Το καταλαβαίνω ότι τα έχεις καιρό και τα αγαπάς αλλά για να επιβιώσουν πρέπει να πάνε σε ενυδρείο που μπορεί να τα φιλοξενήσει. Πούλησε τα ή χάρισε τα σε κάποιον που έχει τέτοιο ενυδρείο και στο δικό σου βάλε είδη κατάλληλα. Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε να κάνεις σωστές επιλογές με τα λιγότερα έξοδα και προπαντός χωρίς απώλειες ζωών ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τα εχω πολλα χρονια σε αυτες τις αθλιες συνθηκες οπως λετε και ειναι μια χαρα μεγαλωνουν και ζουνε οπως και τα υπολοιπα ψαρια που εχω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά τότε γιατί μπήκες στον κόπο να γράψεις, αφού όπως λες δεν έχουν πρόβλημα τα ψάρια σου;
Μαγικά χαπάκια που θεραπεύουν τα πάντα υπάρχουν μόνο για τα ψαράκια των apps στα κινητά. Το πιθανότερο είναι ότι τα ψάρια σου έχουν HLLED, (ασθένεια διάβρωσης του αισθητηριακού δικτύου πλευρικής γραμμής και κεφαλιού) που αποδίδεται σε χρόνια κακές συνθήκες νερού ΚΑΙ διατροφής. ΔΕΝ θεραπεύεται με φάρμακα, αλλά αργά και δύσκολα με αναστροφή των συνθηκών που τις προκάλεσαν. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον Κλεόβουλο,
Αρχισε αλλαγές καμιά 50αρια λίτρα κάθε μέρα, και πρέπει να κάνεις μετρήσεις, το φρέσκο νερό να είναι αποχλωριομένο και στην ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου, με παρατήρησε αν δεις κάποια βελτίωση, μη κάνεις μεγαλύτερες αλλαγές γιατί η απότομη αλλαγή θα κάνει ζημιά
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μεγαλο οσκαρ+μικρο οσκαρ=κολατσιο?? | DIMITRIUS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 25-08-11 14:54 |
Οσκαρ με παπαγαλοψαρα και πλεκο ... | thanashssal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-08-11 13:02 |
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΨΑΡΑ. | Θεοδωρος | Bettas | 5 | 22-04-08 14:10 |
αρρωστα παπαγαλοψαρα | JENI | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 20-03-08 22:08 |