|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον έχει velvet (Oodinium sp.) είναι παρόμοιο πρωτόζωο με αυτό που προκαλέι ick. Η διαφορά είναι ότι τα σημάδια στο σώμα είναι μικρότερα από το ικ και όχι τόσο άσπρα. Πιθανώς να απέκτησε πρώτα αυτό και μετά να ήρθε και το φιν ροτ. Για θεραπεία του velvet μάλλον μετρονιδαζόλη (flagyl από φαρμακείο) ή χαλκός (Cupramine από πετσοπ) σε συνδυασμό με ανέβασμα της θερμοκρασίας στους 31 βαθμούς (σταδιακά, 1 βαθμό κάθε 2-3 ωρες). To melafix θα βοηθήσει με το φιν ροτ αλλά δε ξέρω αν μπορεί να μπει μαζί με τα άλλα φάρμακα. Για μεγαλύτερη σιγουριά περίμενε και τον KostasG που είναι πιο ειδικός στις θεραπείες
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για την μονομαχίνα μου | isidor | Bettas | 23 | 28-10-16 12:54 |
Επιστρέφω δριμύτερος: Βοήθεια για μονομαχοενυδρείο φυτεμένο | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 20-05-14 21:48 |
αρρωστος μονομαχος? μια βοήθεια παρακαλώ! | poppy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 16-03-11 23:26 |
Xρειάζομαι τη βοήθεια σας ,προβλημα με το Μονομαχο μου!! | wodan | Bettas | 12 | 21-06-04 15:06 |