|
|
||||
|
||||
![]()
Ας ξεκινησουμε απο το τελος προς την αρχη
Μια λεπτη ψιλη θα ηταν καλη επιλογη Το ενυδρειο παραμενει μικρο δυστυχώς... Οσο για το φιλτρο κατι διαβασα αλλα δεν καταλαβα για τι καδο μιλαμε...αν ειναι καλουτσικος γτ δεν πρεπει να εχει μεγαλο...βαλε λιγη ελαφροπετρα μεσα και κανα σφουγγαρι Απλα και παλι το ψαρακι δεν θα ειναι και στα καλυτερα του γτ αν εχω παρατηρησει καλα ειναι ενα κομμετ? τα οποια θελουν ενα μηκος πανω απο 1 μετρο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 Διατηρηση χρυσοψαρων σε ενυδρειο (διατηρηση σε στρογγυλη γυαλα χωρις φιλτρο κλπ απογορευεται) Τα κοντοχοντρα χρυσοψαρα με διπλη ουρα (Fancy) διατηρουνται σε ενυδρειο μινιμουμ μηκους 80-100 εκ (ακομα και για ενα απο αυτα), και μινιμουμ 40 λιτρα για καθε ενα απο αυτα. Δλδ σε ενα ενυδρειο με καθαρες διαστασεις μονο της γυαλας 80χ40χ40 (128 λιτρα καθαρα) μπορουμε να βαλουμε 3 fancy χρυσοψαρα. Στην αρχη και οσο ειναι μικρα (νεαρα) τα ψαρια, το ενυδρειο θα φαινεται αδειο. Ομως εκει μπορουν να διατηρηθουν και μετα την ενηλικιωση τους (που θα μεγαλωσουν και σε μεγεθος) χωρις να χρειαστει να αλλαξουμε το ενυδρειο με μεγαλυτερο. Εναλλακτικα, 3 νεαρα fancy, μπορουν να μπουν σε ενυδρειο 60χ30χ35 (63 λιτρα καθαρα) για 6-12 μηνες και μετα να μετακομισουν σε μεγαλυτερο. Μικροτερο ενυδρειο δεν ενδυκνειται, αφου το μικρο μεγεθος δεν θα τα αφησει να αναπτυχθουν σωστα και θα παθουν νανισμο (Stunting), με οτι συνεπαγεται αυτο για την υγεια τους στην πορεια. Ιδανικο ειναι ενα ενυδρειο 200 λιτρων τουλαχιστον (100χ40χ50). Τα μακρουλα χρυσοψαρα με μονη ουρα (common, comet, shubunkin) διατηρουνται (αν οχι σε λιμνη), σε ενυδρειο μινιμουμ μηκους 120-150 εκ. (ακομα και για ενα ψαρι μονο του) και μινιμουμ 70 λιτρα για καθε ενα απο αυτα. Δλδ σε ενα ενυδρειο με καθαρες διαστασεις μονο της γυαλας 120χ40χ45 (216 λιτρα καθαρα) μπορουμε να βαλουμε εως 3 common/comet/shubunkin χρυσοψαρα. Εναλλακτικα, 3 νεαρα, μπορουν να μπουν σε ενυδρειο 80χ40χ40 (128 λιτρα καθαρα) για 6-12 μηνες και μετα να μετακομισουν σε μεγαλυτερο. Μικροτερο ενυδρειο δεν ενδυκνειται, αφου το μικρο μεγεθος δεν θα τα αφησει να αναπτυχθουν σωστα και θα παθουν νανισμο (Stunting) με οτι συνεπαγεται αυτο για την υγεια τους στην πορεια. Ιδανικο ειναι ενα ενυδρειο 400 λιτρων τουλαχιστον (150χ50χ50). - Γεγονος 1: Οσα περισσοτερα λιτρα δινουμε σε καθε ψαρι, τοσο λιγοτερη συντηρηση (αλλαγες νερου, καθαρισμα κλπ) χρειαζεται το ενυδρειο. - Γεγονος 2: Σε οσο μεγαλυτερο ενυδρειο, βαζουμε ενα ψαρι τοσο πιο σωστα αναπτυσεται. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο δικός μου ήδη έπαθε νανισμό ο καημένος,επειδή δεν ήξερα όταν τον αγόρασα και τον έβαλα σε ένα μικρό ενυδρείο με αποτέλεσμα να μη μεγαλώσει άλλο.Αν και δύσκολο να τον μετρήσω τον έχω πετύχει ακίνητο και δεν ξεπερνάει τα 10 εκατοστά.Είναι τώρα 5.5 χρονών περίπου.
|
|
||||
|
||||
![]()
αμα τον βαλεις στο αναλογο ενυδρειο μπορει και να δεις κανα μπαμ μεσα σε κανα χρονο...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μισο λεπτακι γτ μαλλον δεν με καταλαβες...
Μπορει τόνισα αρχίσει να μεγαλωνει αν μπει σε καταλληλο ενυδρειο (καταλληλο μηκος) Τωρα τι μπορει να γινει με το μικρο δεν ξερω... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και άλλο ένα 6 μήνες πιο μικρό που για 1,5 χρόνο ήταν σε 30αρι, και το 1ο για 2 χρόνια ήταν σε 55αρι με καμιά 10αρια χρυσόψαρα μαζί, μη τρομάξεις όταν τα δεις πόσο έγιναν αφού μπήκαν σε πιο μεγάλο ενυδρείο
|
||||
|
||||
![]()
Κατα αρχή, για να μη παρεξηγηθούμε,
εδω δεν πουλάμε ενυδρεία , και για το λόγο αυτό μη πει κάποιος πως βάζουμε το κόσμο να αγοράζει μεγάλα ενυδρεία, προτείνουμε ενυδρεία ανάλογα με το είδος των ψαριών, και αυτό σύμφωνα με αυτό που προτείνουν καταξιωμένες ιστοσελίδες του χώρου, ή και από δικές μας παρατηρήσεις. Για τα χρυσόψαρα , και ειδικά COMMON/COMET, θα πρέπει το ενυδρείο που τα φιλοξενεί να έχει μήκος από 1,20 και πάνω , και όγκο 80 λίτρα νερό για κάθε ψάρι, βάζοντας όμως το μήκος, αυτόματα ξεκινάμε με ενυδρείο πάνω από 200 λίτρα, άρα το ενυδρείο σου είναι υπερβολικά μικρό, και ειδικά , πολύ κοντό, διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 και ξέρω τι θα μου πεις , μα ένα τόσο δα ψαράκι θέλει τόσο μεγάλο ενυδρείο ; το ψαράκι είναι μικρό όταν το παίρνουμε, θα μεγαλώσει όμως και μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατοστά ακόμα, θα χωράει σε αυτό το ενυδρείο ; τι λες ; και αν δεν έχει τον απαραίτητο χώρο, τότε το πιθανότερο είναι να πάθει νανισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί το ψάρι, όπως και όλα τα ψάρια, πρέπει να φτάνουν στο μήκος που ξέρει η φύση, που είναι στο DNA του, πρέπει να ξεφύγουμε από το σύνδρομο "Χρυσόψαρα σε γυάλα"¨. Γιατί στο τέλος τα ψαράκι θα κινείτε έτσι μέσα στο ενυδρείο ![]() ΥΓ το GIF το έχω κλέψει από τον φίλο μου το Σπύρο ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξόγκωμα σε χρυσόψαρο | andreasp | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 12 | 30-03-16 12:53 |
Εξόγκωμα/όγκος | pavos | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 23 | 01-06-15 20:51 |
εξόγκωμα???? | khpouros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 25-01-08 23:38 |
Κόκκινο εξόγκωμα | Blanch | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 19-10-05 18:55 |
Εξόγκωμα σε afra | nkarvounis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 08-01-05 23:47 |