|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μη δινεις τοση σημασια στα τεστ (εφ'οσον υπολογιζεις τις δοσολογιες)....προχωρα κανονικα .....
|
||||
|
||||
![]()
Για τους αγγλομαθείς, μία καλή συζήτηση στα πλαίσια του θέματος που συζητάμε με επίσης εξίσου καλές συμβουλές.
http://forum.aquatic-gardeners.org/viewtopic.php?t=140 |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν παιδιά κοιτάξτε πως έχει γίνει η άλγη...
Κρατάω τα Νιτρικά από 5 μέχρι 10 ppm με πρόσθεση της απαραίτητης ποσότητας ΚΝΟ3. Η άλγη με τον καιρό θα υποχωρήση ή θα πρέπει να επαναλλάβω 3-ήμερη συσκότηση ??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα πάνε ολα καλά ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
lasal Thanks ! ελπίζω να τα καταφέρω ! Η επόμενη πλήρης συσκότηση πόσο θα πρέπει να διαρκέσει ?
Επίσης κάτι άλλο για να το καταλάβο καλύτερα. Τώρα προσθέτω 4ml καθημερινά μέχρι να πίασω 10 ppm Νο3. Άπαξ και τα πιάσω θα προσθέτω μόνο στο τέλος της εβδομάδας μαζί με την αλλαγή νερού ? Και θα προσθέτω ουσιαστικά την απαραίτητη ποσότητα διαλύματος ετσι ώστε να είμαι πάλι στα 10 ppm ? Π.χ αν στο τέλος της εβδομάδας έχω 7 ppm θα πρέπει να προσθέσω διάλυμα τόσο ώτστε να μου ανεβάσει το Νο3 κατα 3 ppm ? Το διάλυμα που έχω φτιάξει δεν παθαίνει τίποτα αν το έχω πολύ καιρό έτσι δεν είναι ? Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια !!! |
|
||||
|
||||
![]()
Τρείς μέρες ειναι συνήθως αρκετές (αν και εχω ακούσει και για περιπτώσεις δύο βδομάδων για να μην πω για την χρήση της ερυθρομυκήνης που επιβάλεται σε κάποιες περιπτώσεις).
![]() Απότι βλέπω εχεις καταλάβει τις δοσολογίες και αυτό ειναι καλό σημάδι. Για τα 10 ppm στις μετρήσεις ποτέ δεν θα μπορείς να είσαι απόλυτα βέβαιος. Θα βασιστείς περισσότερο σε αυτό που ρίχνεις και οχι τόσο πολύ στο τεστ. (Μπορείς να κάνεις και μια δοσολογία 2 λίτρων ώστε να μετρήσεις το ίδιο το τεστ αν σου δείχνει σωστά.) Τέστ το τεστ. Ο πίνακας του chuck σου δίνει την δυνατότητα για τέτοιο πείραμα όμως θέλει ακρίβεια...... σε γραμμάρια και οχι σε κουταλιές. Να προτιμήσεις την καθημερινή δόση (Τουλάχιστον στην αρχή) παρά την εβδομαδιαία μέχρι που αποκτήσεις την εμπειρία να καταλαβαίνεις..........με το μάτι πλέον. Θα προσθέτεις 6 ημέρες χωρίς την ημέρα αλλαγής του νερού & την δίαιτα των ψαριών. ![]() Ακόμα και αν περισσέψει λίγο ΝΟ3 και φύγει με την αλλαγή του νερού δεν πειράζει. Τις ισορροπίες θα τις ανακαλύψεις σιγά σιγά θα το επαναλάβω....εισαι σε καλό δρόμο. Νάσε καλά. ΥΓ. Το διάλυμα δεν πρόκυτε να πάθει τίποτε, καλό είναι να το έχεις σε σκιερό μέρος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lasal : 31-01-06 στις 03:21 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εσκεμμένη πρόκληση άλγης, και πιθανότητες ελέγχου της.... | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 28-09-05 10:23 |
Άλγη Νο3. "Η τελική αναμέτρηση" | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 22-09-05 14:00 |
Πράσινη άλγη... | daukalion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 17-06-05 19:14 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |