|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασα όλο το ποστ σου και πραγματικά πόνεσα...
Είχα παλιότερα το jbl crystalprofi e1500 το οποίο μετά από αρκετά χρόνια άρχισε να χάνει από την κεφαλή, από όσο κατάλαβα τότε πλημμύριζε η κεφαλή και έτρεχε. Την είχα ανοίξει, είχα περάσει βαζελίνη, σιλικόνη και ότι άλλο βρήκα στο ίντερνετ σαν συμβουλές, αλλά τίποτα. Το φίλτρο δούλευε, αλλά έχανε. Στο τέλος πήρα ένα eheim και ησύχασα, και το άλλο το έχω παρατημένο στο μπαλκόνι μου εδώ και 2-3 χρόνια. Δεν ξέρω αν ταιριάζουν, και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τίποτα σαν ανταλλακτικό, αλλά αν το θες μπορώ να στο δώσω. Αν και η γνώμη μου είναι να του το πας πίσω, να τον βρίσεις, και να απαιτήσεις να σου δώσει τουλάχιστον ένα που να δουλεύει. Τόσα λεφτά σου έφαγε, ας πάρεις κάτι λειτουργικό τουλάχιστον.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ολα αυτα παιρνουν χρονο και για αυτο ειπα αν μπορουσα οικονομικα να το βαλω να τρεξει και βλεπουμε. Αφου το φιλτρο το εχεις και δουλευει, αν θες και μπορεις βγαλε τις 4 βιδες απο τις χειρολαβες στη κεφαλη και μετα τις τεσσερις βιδες απο το ασημενιο καπακι στη κεφαλη, να σου μεινει μονο το μαυρο κομματι και κοιτα αν εχεις το ιδιο προβλημα με εμενα, αν οχι ισως αν το βαλω εδω δουλεψει! ------------------------- Παράθεση:
Μονο σε αυτο το χειλος εχω βρει ραγισμα-σπασιμο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grpol : 28-10-16 στις 12:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μιλα με τον συνφορουμιτη απο πανω που σου προτεινε να σου δωσει το δικο του.
θα βγουν ανταλλακτικα αποκει σιγουρα. μπραβο βρε moradin! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το είχα ανοίξει τότε αλλά δεν είχα δει κάποιο ράγισμα σαν το δικό σου. Ίσως να ήθελε φλάντζα, αλλά τότε δεν ήθελα να δώσω ούτε ευρώ χωρίς να είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Εγώ θα έρθω το τριήμερο Πόρτο Ράφτη, αν θες το παίρνω μαζί μου και περνάς και το παίρνεις, γιατί ο Πειραιάς μάλλον σου πέφτει κομματάκι μακριά!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε ευχαριστω παρα πολυ, δεν εχεις καμια υποχρεωση και ομως βαζεις πλατη για εναν αγνωστο, να εισαι καλα! ------------------------- Παράθεση:
Οσο για το τμημα των αμπελοκηπων... προκοψα, οποτε τους χρειαστηκα ή συνεργαστηκα βρεθηκα κατηγορουμενος! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grpol : 28-10-16 στις 13:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πω πω καλό κουράγιο σε όλο αυτό που περνάς. Ελπίζω να βρεις το δίκιο σου και να έχεις το ενυδρείο που θέλεις στο τέλος.
|
|
|||
|
|||
![]()
Με λιγη προσπαθεια το εβαλα να δουλευει.
Κολλησα με λογκο για να σταθεροποιησω τα σπασμενα και μετα με το χερι απλωσα σιλικονη γυρω γυρω και απο μεσα με χαρτοπετσετα γυρω γυρω μεχρι να γινει μια μικρη στρωση. Αφου στεγνωσε ξαναεβαλα τη καινουρια φλατζα και μετα το τυλιξα με τεφλον και ξαναεβαλα το καπακι. Το εβαλα πανω και δουλευει προς το παρον, αγνωστο το μεχρι ποτε. Στο θερμοστατη αφου εσταζε εβγαλα τα πιαστρακια του και εβαλα τη σωληνα ακομα πιο μεσα, και μιας και δεν ειχα προχειρες σφιγκτηρες επιασα με tyre up. Θα κοιταξω να παρω το φιλτρο του μοραντιν (ευχαριστω πολυ και παλι) γιατι αν ειναι σε καλυτερη κατασταση δε θα χρειαζεται να το κλεινω οταν θα λειπω απο το σπιτι (δεν μπορω να το εμπιστευτω μεχρι να αγορασω καινουριο, κατι το οποιο θα γινει λιγο αργοτερα). Βοηθηστε με λιγο αν θελετε με το εσωτερικο του φιλτρου. Εχει 4 καλαθια. Στο κατω κατω εχει μπλε σφουγκαρι, στο απο πανω κατι λευκο σαν υαλοβαμβακα, απο πανω κατι κυλινδρακια σαν απο πετρα τρυπια στη μεση και πανω πανω παλι μπλε σφουγκαρι. Ειναι σωστα; Ειναι λαθος; Να τα αλλαξω; Να τα αφησω μεχρι να παρω καινουριο; ------------------------- Κάποιος να με συμβουλέψει για το φιλτρο; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grpol : 30-10-16 στις 12:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα υλικά του φίλτρου και έτσι να τα αφήσεις καλά είναι,
ένα παρόμοιο φίλτρο που είδα τελευταία σε ένα φίλο, έβαλα τα υλικά με την εξής σειρά, στο κάτω καλάθι το μπλε σφουγγάρι πάνω στο σφουγγάρι μία στρώση ενυδρειακό βαμβάκι στα επόμενα 2 καλαθάκια βιολογικό υλικό, ελαφρόπετρα για την ακρίβεια και στο πάνω πάνω καλαθάκι που έχει σφουγγαράκια στο πλάι , και 2 στρώσεις σφουγγάρια από πάνω, έβγαλα το κάτω σφουγγάρι και το γέμισα και αυτό ελαφρόπετρα. Τώρα για τη σπασμένη κεφαλή δεν σε πρόλαβα, να ξέρεις στο μέλλον, αν σπάσει κάποιο σκληρο πλαστικό, να βάζεις κόλλα bisson για σκληρα πλαστικά, κολλάει πολύ καλά
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάχος ενυδρείου ;; | dias2222 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 17-09-16 11:58 |
Επιλογή ενυδρείου | subcruiser | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 14 | 04-10-14 17:42 |
Αγορά Ενυδρείου | Iann_is | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 40 | 11-02-08 11:56 |
<<σκάσιμο>> Ενυδρείου | knik | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 05-02-08 09:15 |