|
|
||||
|
||||
![]()
Τι θερμοκρασια εχετε στο ενυδρειο τωρα?Μου φαινεται λιγο παραξενο να ειναι πιο ζεστο απο το ενυδρειο....
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο είναι 18-19 , και το νερό της βρύσης 19,
στα ενυδρεία έξω η θερμοκρασία εχει πέσει και στους 17 βαθμούς
|
||||
|
||||
![]()
εμενα ηταν την κυριακη στους 16 μπορει και πιο κατω το νερο της βρυσης
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το έργο άρχισε να μπαίνει στη τελική ευθεία,
άρχισα λοιπόν να φτιάχνω τα ηλεκτρολογικά, ξεκίνησα με το κουτί για τον STC ![]() και πως θα μπουν όλα σε ένα κομμάτι πλεξιγκλας ![]() ![]() αυτός ο υποτυπώδεις πίνακας θα μπει κάτω από το ενυδρείο, σήμερα θα πάω να πάρω και έναν διακόπτη για να λειτουργεί το σύστημα και χειροκίνητα, αν όλα πάνε καλά , ίσως να το τελειώσω Π/Σ/Κ ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
--------Θ ά ν ο ς--------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 27-10-16 στις 12:54 |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, για αυτο το λόγο βάζω το ρελέ,
άσχετα ότι και το ρελέ του STC αντέχει 10Α , αλλά καλύτερα να καεί το ρελε και όχι το ρελέ του STC. η συνδεσμολογία είναι ανάλογη με τον τύπο του ρελέ, αυτός που πήρα είναι 10Α και υποστηρίζει 2 επαφές (είναι διπλός δηλαδή) και όταν οπλίζει μπορεί να κλείνει ή να ανοίγει κύκλωμα, έχει δηλαδή 8 επαφές. Οι 2 επαφές είναι για να οπλίζει, να του στέλνεις ρεύμα δηλαδή για να λειτουργήσει, οι επόμενες 2 επαφές είναι παροχή ρεύματος που θα ανοίξει ή θα κλείσει το κύκλωμα, μετά οι άλλες 4 είναι για τα 2 ανοικτά και τα 2 κλειστά κυκλώματα είναι έτσι δηλαδή ![]() και ένα δείγμα πως λειτουργεί αυτός ο τύπος ρελέ , μόνο που σχέδιο εδώ είναι μονός και οπλίζει με 12V ![]() στη περίπτωση μας, ο STC αντί να ανάβει τον θερμαντήρα, θα οπλίζει τον ρελέ, και χρησιμοποιώντας και τις 2 επαφές στη φάση ή στον ουδέτερο, αυτόματα η αντοχή διπλασιάζεται και μπορεί να αντέξει μέχρι και 20Α ------------------------------ Εδω πως είναι ακριβώς ο ρελε που χρησιμοποιώ ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 27-10-16 στις 16:38 |
|
||||
|
||||
![]()
Μεχρι εδω ωραια.. Εκει που το χανω ειναι με τις δυο επαφες φαση και στο ουδετερο, τι θα κανεις? θα βαλεις διπλο καλωδιο στην αντισταση κατα καποιο τροπο??
|
|