|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και μετά πετάει το: Αν κάποιος από εσάς θέλει να φτιάξει τον παραπάνω ελεγκτή σταδιακής ανατολής/δύσης για το ενυδρείο του μπορεί να χρησιμοποιήσει το παρακάτω κύκλωμα που έφτιαξα καθώς και τον κώδικα προγραμματισμού του microcontroller. ![]() Τάκη, τα dimmable ballast γράφουν 1-10V dc, συνεχές ρεύμα δεν είναι αυτό; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η βρίσκεις ένα τροφοδοτικό 10volt
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό τώρα θέλει απάντηση από ηλεκτρολόγο, δεν ξέρω αν κάνει. Μπορεί πχ. το σήμα που στέλνει ο controller των led να μην κάνει, γιατί ο προγραμματισμός του arduino περιλαμβάνει και μετατροπή του σήματος σε pwm απ' ό,τι έχω διαβάσει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν η έξοδος του κοντρόλλερ είναι pwm τοτε δεν κάνει για dimmable ballast.
Πρέπει να μετατρέψεις το pwm σήμα σε αναλογικό με την χρήση φίλτρου RC. Το σχέδιο πάντως στο site που πόσταρε ο φίλος Maverick είναι πάρα πολύ απλό και κάνει αυτό ακριβός το πράγμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Πάρα πολύ απλό για όσους ξέρουν. Πχ. οι απορίες που μου δημιουργήθηκαν:
Σε τι γλώσσα είναι αυτός ο κώδικας; Πως προγραμματίζεται ο arduino; Τι χρειάζεται από εξοπλισμό δηλαδή. Το dip switch πώς το συνδέουμε στον arduino; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συζήτηση για σύστημα ανατολής/δύσης για LED | Τάκης | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 39 | 04-11-16 18:58 |
DIY Ανατολής-Δύσης (Τέλειο!!!) | sfk | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 09-02-10 19:24 |