|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτά δεν είναι δύσκολα κι ο φωτισμός είναι επαρκής, στο μέσο όρο για τα λίτρα σου απλά να τον φτάσεις στις 8 ώρες, αν κάνεις συχνές αλλαγές νερού που είναι βάλσαμο για τα φυτά για πολλούς λόγους, (εβδομαδιαίες 50%) κι έχεις και μετρήσιμα νιτρικά που είναι τροφή για τα φυτά, το μόνο που θα χρειαστείς είναι flourish στο 1/3 της προτεινόμενης δόσης μιας και δεν έχεις διοξείδιο, το flourish έχει και σίδηρο οπότε αν μπορείς να βάζεις κάλιο δεν θες τίποτα άλλο από λίπανση.
|
||||
|
||||
![]()
...για τα danio κλπ κάτω χαμηλά στη σελίδα υπάρχει αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90317 ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τα zebra danio ειναι αυτα
![]() τα υπολλοιπα "μπογιατισμενα", πρεπει να τα αποφευγουμε αν θελουμε να λεγομαστε χομπιστες. πολλα ψαρια σκεφτεσαι και δεν μπαινουν ουτε για αστειο σε 120 λιτρα ολα αυτα. με μερικα ντανιο και μελανοταινιες , εισαι οκ και γεματος... καθως θα ελεγα πως και η φιλτρανση ειναι οριακη |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επίσης και για τη μελλοντική ψαροσύνθεση μάλλον παρασύρθηκα.. Με ντανιος και μελανοταινίες θα είμαι μια χαρά πιστεύω. Τη φιλτρανση μου πάντως (σύνολο 800l/h για 125l) δε τη θεωρώ με τπτ οριακή.. Με περισσότερη ροή φιλτρανσης το ενυδρείο θα θυμίζει πλυντήριο.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προς θεου μην παρεξηγηθουμε .... Ακομα και τα βαμμενα ψαρια και ολα τα υβριδια ειναι ψαρια και αξιζουν να ζησουν μια ομορφη ζωη οσο και ολα τα αλλα! Απλα εμεις οι συνειδητοποιημένοι χομπιστες τα αποφευγουμε καθως πιστευουμε πως αν δεν υπαρχει ζητηση δε θα υπαρχουν και περαιτέρω εισαγωγες/αναπαραγωγες αυτων των κακομοιρων ψυχων! Δυστηχως ο ανθρωπος οταν επεμβαινει τα κανει ολα .......... (μη πω)
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω με τον Γιωργο για τα ψαρια.
Οσο για την φιλτρανση , κανεις το κλασικο λαθος και μετρας την ροη της αντλιας, που δεν παιζει κανεναν ρολο στην βιολογια του φιλτρου. Ο καδος του φιλτρου ειναι αυτο που μετραει, που συνολικα με τα βιας να φτανει το 1 λιτρο βιολογικο υλικο, δλδ οριακο για 125 λιτρα ενυδρειο. ενα 2213 , θα ταιριαζε καλυτερα σε αυτο το ενυδρειο και τα 440 λ/ω του φιλτρου θα ηταν αρκετα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δηλαδή σύνολο 4λίτρα βιολογικό υλικό. Εγώ είμαι της άποψης οτι το 2213, εφόσον δεν ρυθμίζεται η ροή του, δεν μπορει να μπει σε αυτό το ενυδρείο μαζί με το εσωτερικό του φίλτρο γιατί η κυκλοφορία θα είναι υπερβολική. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψαροσύνθεση | tsodkostas | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 27-09-16 12:00 |
Ψαροσύνθεση 120 λτ | nireas | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 03-10-13 16:56 |
Νέο 60χ35χ40 - Ψαροσύνθεση | Stergios90 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 09-05-13 09:46 |
ψαροσύνθεση | ανδρεα | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 16-04-13 20:14 |
Ψαροσύνθεση για 190 λ | ShadowVValker | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 11-06-12 18:26 |