|
|
|||
|
|||
![]()
οχι το εστρωσα 2 βδομαδες περιπου και μετα εβαλα καποια μεσα....εχω ενα φιλο μου που γνωριζει απο αυτα και μου εχει πει τα βασηκα...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Κοινωνική συμπεριφορά: Είναι κοπαδόψαρο και καλό θα ήταν να φιλοξενούνται 4-5 άτομα του είδους μαζί. Αν φιλοξενηθεί μόνο του θα γίνει επιθετικό προς τα άλλα ψάρια. Αν πάλι φιλοξενηθούν 2 άτομα θα γίνουν επιθετικά το ένα προς το άλλο. Είναι συνήθως ειρηνικό και παθητικό ψάρι, θα επιτεθεί όμως βίαια σε γαρίδες και σαλιγκάρια μιας και είναι μέρος της διατροφής στο φυσικό περιβάλλον του. Επίσης σημαντικό είναι να υπάρχει καπάκι στο ενυδρείο γιατί είναι δεινός "άλτης" και ενδέχεται να τον βρείτε στο πάτωμα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anogavros : 14-10-16 στις 16:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου πολύ φοβάμαι πως το ενυδρείο σου είναι από μικρό έως πολύ μικρό για αυτά τα ψάρια.
Ειδικα τα Botia clown θέλουν ενυδρείο με μήκος πάνω από 1,5 μέτρο (1,80 προτείνουν) και πολλά λίτρα και ομάδα πάνω από 6 άτομα. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα είδη που ανέφερες, και μάλιστα με όλα αυτά τα είδη που είπες θα πρέπει να έχεις ενυδρείο πάνω από 500 λίτρα, για να μη πω 700. Με ενυδρείο 150 λίτρα, μόνο μικρά ψάρια μπορείς να έχεις, φροντισε το αυτό τώρα που είναι νωρίς.
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα δεν είναι τι ψάρια μας αρέσουν αλλά τι ψάρια μπορούμε να φιλοξενήσουμε στα λίτρα που έχουμε.
Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όταν ξεκινάμε. Βλέπουμε ωραία ψάρια που είναι μικρά σε μέγεθος, αγνοούμε ότι μεγαλώνουν και μετά από μερικούς μήνες (αν καταφέρουμε να μην μας πεθάνουν ενδιάμεσα) κάποια απο αυτά εκδηλώνουν συμπεριφορές που αργά ή γρήγορα καταλήγουν σε θανάτους είτε από απ ευθείας επιθέσεις και τραύματα είτε από ασθένεις λόγω του στρές που δημιουργείται σταν υπόλοιπα είδη. Αν θες να χαρείς πραγματικά το ενυδρείο σου βρες ζωντανά που μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά μεταξύ τους στα 150 λίτρα, δόξα τον Θεό υπάρχουν δεκάδες τέτοια εξ ίσου όμορφα. Θα σου έλεγα μάλιστα, υπάρχουν και πολύ πιο όμορφα από αυτά που διάλεξες.... Και μια και λες για στρώσιμο, πως το έκανες; |
|
||||
|
||||
![]()
Τι μεθοδο ακολουθησες να το στρωσεις? Μετρησεις εχεις κανει για αμμωνια, ΝΟ2 και ΝΟ3?
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρειο μου δουλεψε 2 βδομαδες χωρις ψαρια εβαλα μπολι στο νερο απο στρωμενο ενυδρειο και επισης ηδη στρωμενο βιολογικο υλικο (siporax) εξ αρχης...μετα για μια βδομαδα ακομα ετρεξε με ενα γκαμπυ, αυτα εκανα για να το στρωσω...τεστ δεν εχω και δεν εχω κανει ακομα μετρησεις...νομιζω οτι ενας γνωστος μου εχει τεστ να του πω να φερει να κανουμε τι λετε...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιλογη ψαριων | XrhstosT | Αρχάριοι γλυκού νερού | 61 | 20-06-16 18:52 |
βοηθεια σε επιλογη ψαριων... | thanasis76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 34 | 24-09-10 19:51 |
ψαρια απο την αρχη!!χρειαζομαι βοηθεια για την επιλογη ψαριων | zweet | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 17-09-10 13:33 |
Βοηθεια για επιλογη ψαριων | Μαρια-Νικος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 22-03-10 00:26 |
ΕΠΙΛΟΓΗ ΨΑΡΙΩΝ 2 | GC | Malawi | 9 | 25-05-04 16:14 |