|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φυσικά για λόγους πειραματισμού θα γίνει η κατασκευή.
με μικρή αντλία και μικρο δοχείο 5 λιτρο ή 10 λιτρο απο νερό. μόνο για την τεχνογνωσία. η δεξαμενή χάνει σταθερά θερμοκρασία (15 περίπου είναι τώρα) στους πόσους βαθμούς να επέμβω και να την καλύψω με καποιο νάιλον? είναι η πρώτη χρονιά που θα ζήσουν σε εξωτερικές συνθήκες τα ψάρια, όλους τους προηγούμενους χειμώνες ήταν μέσα και απο ότι ξέρω είχαν και θερμοστάτη. Να κάνω καμιά προσθήκη αλατιού για πρόληψη? παντού διαβάζω ότι μόνο καλό κάνει. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι να μην κανεις, δεν χρειαζεται..
15 βαθμους ειναι αριστα , γι αυτα τα ψαρια..αν πεσει κατω απο 10 σκεπασε την. |
|
||||
|
||||
![]()
Ανδρέα να μην κάνεις (όπως σου είπε ο Γιάννης) μόνο αν δείς τα ψάρια να "ξύνονται" πάνε πλάγια και ακουμπάνε στα τοιχώματα ή στον βυθό της λίμνης .
Αν η βιολογία σου είναι καλή δεν θα έχεις προβλήματα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι να μετράω 3 φορές τη μέρα, μέτρησα το Σάββατο πριν τα βάλω, αύριο κάνω μέτρηση.
απο την Κυριακή το μεσημέρι άρχισα να ταΐζω με ρέγουλα, σήμερα τα άφησα να πεινάσουν, έτσι μου είπε το μυαλό έτσι έκανα. απο τροφές τους έδωσα κάτι φυλαράκια της σερα νομίζω (αυτά που λένε πως δεν θολώνουν το νερό, αυτά είχα) και σπιρουλίνα απο κάτι φακελάκια διαφημιστικά. η κοπέλα που μου έδωσε τα ψάρια μου έδωσε και το φαΐ τους μαζί μια ψιλή τροφή (σαν μπαρούτι) και κάτι ταμπλέτες, μετά το πρώτο τάισμα είδα πως έχουν λήξη πριν 2 μήνες, πέταμα φαντάζομαι. καμία πρόταση για τροφές έχετε να μου κάνετε? |
|
|||
|
|||
![]()
ας δοκιμάσω να βάλω το σχέδιο φίλτρανσης της δεξαμενής μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
οτι τροφη εχει ληξει την πετας.
οποια τροφη ειναι ανοιχτη πανω απο 6μηνο, παλι την πετας. απο τροφες ποικιλια και κατεψυγμενες/diy και λαχανικα. μερικες του εμποριου. http://www.igna.gr/index.php/eshop/t...ke-34gr-detail http://www.igna.gr/index.php/eshop/t...0ml-60g-detail http://www.igna.gr/index.php/eshop/t...e-34-gr-detail http://www.igna.gr/index.php/eshop/t...kes-30g-detail |
|
|||
|
|||
![]()
Διαβάζοντας την τελευταία τροφή, βιαστικά, έφαγα μια φρίκη
![]() {To NutriDiet Goldfish Flakes είναι μια τροφή σε μορφή flakes σχεδιασμένη ειδικά για χρυσόψαρα. Είναι εμπλουτισμένη με χλορέλλα, GarlicGuard και βιταμίνη C} Μετά το ξαναδιάβασα. |
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαγή χθες 95+% του νερού, ο λόγος, να βεβαιωθώ για την ακεραιότητα των ψαριών και αλλαγή ρουτίνας μεγάλης κλίμακας.
Οκ ήταν εκεί στον πάτο και με περίμεναν. Κακός λοιπόν έκανα τόσο μεγάλη αλλαγή με φόβο να ταλαιπωρήσω τα κακόμοιρα τα ζωντανά? Καλός έκανα λόγο του επερχόμενου χειμώνα και τον μη συμμαχικών θερμοκρασιών για αλλαγές? Ακόμη και σήμερα συμβαδίζουν οι θερμοκρασία του δικτύου με τη θερμοκρασία της λιμνούλας μου. (τα ζαβά πουλιά τα θρέφει ο Θεός) έκανα και κάνα δυο παρεμβάσεις με την ευκαιρία, έβαλα μια αντλία δανική για δοκιμή, 1500 λ/ω και μαζί με αυτήν που είχα εχω φτάσει αισίως τα 2500Λ/Ω Μοίρασα την κυκλοφορία τους και έκανα και ένα (να το πει ο Θεός) μπαγκι σαουερ (μη γελάτε με τα ΞΈΝΑ ΔΕ ΤΟ ΈΧΩ) Την βασική κυκλοφορία την ανέλαβε η νέα αντλία με 36 λίτρα ελαφρόπετρα και με την γνωστή διαδρομή, η αντλία που είχα πήρε θέση στη μέση της λίμνης, όταν λέω μέση ενοω μέση, απο παντού και οριζόντια και κάθετα, με 1 λίτρο κοφτό μακαρόνι (το χταπόδι σε δεύτερο χρόνο). Οι επιστροφές τους πέφτουν σε μια πλαστική ζαρντινιέρα, στο κέντρο της λίμνης και κάπου 5-10 πόντους απο την επιφάνεια, που έχει τρύπες στον πάτο της και σε σειρά απο κάτω προς τα επάνω τα παρακάτω υλικά. Σφουγγάρι με μεγάλη τρύπα, απο παλιό εσωτερικό φίλτρο, δίχτυ σκίασης φυτών και επάνω επάνω βαμβάκι ενυδρείου. Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι μήπως και κανει καμιά διαφορά με την πράσινη αιωρούμενη άλγη. Οι μετρήσεις πριν την αλλαγή πάντα, Αμμωνια 0 ΝΟ2 0 ΝΟ3 10(+) Υ.Γ.1 χρωστάω φωτογραφίες απο της πρόχειρες) κατασκευές. Υ.Γ.2 για ακόμη μια φορά να πω ότι δεν με ενδιαφέρει η οπτική πλευρά της δεξαμενής μου μέχρι να πετύχω της σωστές συνθήκες για τα ψάρια μου, δε το παίζω υπέρ άνω, βοηθάει το ότι είναι χειμώνας. Υ.Γ.3 Άρτεμη δε σνομπάρω την προσφορά σου που έχεις κανει επανειλημμένα να μου στείλεις φυτά, νούφαρα δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω σε 1 χ 1 και θα ήθελα να βρω κανένα φυτό που αντέχει στο χειμώνα. Υ.Γ.4 έριξα μερικούς γεωσκώλικες να βρίσκονται. πραιμ 25 μλ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ANDREASOMAGEIRAS : 21-11-16 στις 18:22 Αιτία: για το κορίτσι μας |
|
||||
|
||||
![]()
Bρε Ανδρεα , έχεις χιούμορ ...
![]() ![]() ![]() ![]() Χρησιμοποίησες αντιχλώριο ? η μόλις χαιρετίσαμε την βιολογία με 95% αλλαγή ??? ![]() Εγω να σε στείλω ότι φυτά έχω και βλέπεις τι θα αντέξει ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Όπως έγραψα και ποιο πάνω έριξα 25 μλ πραιμ.
σήμερα μέτρησα θερμοκρασία και έχει πάρει τα πάνω της (11βαθμους), αφήστε που τα ψάρια είναι στον αφρό και ήταν σαν χτυπούν τα πιρούνια στα πιάτα μόλις με είδαν. Ερώτηση ψήνομαι να βάλω κάνα δυο νέα ψάρια μπας και μου βγει κανένα αρσενικό, για να έχουν κανει κατάσταση και να γνωριστούν καλύτερα μέχρι την άνοιξη. Μπορώ ή να το αποφύγω. Η χαβούζα μου είναι τυλιγμένη πλέον με νάιλον (γιαυτό και η αύξηση της θερμοκρασίας αντί για πτώση) αποφάσισα να βάλω φίλτρο άνθρακα για της αλλαγές, ποιο φθηνό βγαίνει απο το αντιχλώριο, φυσικά θα εχω και ένα πραιμ για την κακιά την ώρα στο ντουλάπι. Φυτά που κάνουν για παγωνιά που μπορώ να βρω (τα 2 που γράφει ο φίλος ποιο πάνω ας πούμε)? Υ.Γ. Άρτεμη εσένα σε αφήνω να μαζέψεις δυνάμεις, θα τα πούμε στην έκθεση ή θα ανέβω Κιουμουρτζίνα εχω και το βαφτιστήρι εκεί, οπότε θα σου πάρω ότι έχεις και μπορεί να χωρέσει στο ένα επί ένα μου, απλά πρώτα να ζεστάνει ο καιρός. |
|
|||
|
|||
![]()
Σχετικά με τα παραπάνω φυτά μπορώ να σου στείλω κλαδέματα.
Στείλε μου με ένα pm με τα στοιχεία σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Σου τα έστειλα,
Άρτεμη μην νομίζεις πως σε σνομπάρω, απλά σε κρατάω καβαντζα για αργότερα με τα νούφαρα και τους υακίνθους. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Λιμνούλα" σε κήπο | drmaslow | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 19-04-13 09:16 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
Νέα "minimal λιμνούλα" | Vasilizzz | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 19-11-10 10:46 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |