|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Να χαίρεσε το ενυδρείο σου! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον θα σας ενδιαφέρει αυτό το παλιό ποστ που ξεκαθαρίζει τα πράγματα όσον αφορά την αντοχη του δαπέδου.
Οι υπολογισμοί μίας πλάκας γίνονται για τους κάτωθι συνδυασμούς φορτίσεων: Α. G + Q B. 1,35G + 1,5Q Γ. G + 0,5E όπου, G τα μόνιμα φορτία, Q τα κινητά φορτία, Ε ο σεισμός..............κλπ κλπ όμως καλύτερα διαβάστε το ποστ. Ας είναι καλά ο fidel ![]() http://www.greekaquarist.com/vb/show...EF%F1%F4%DF%EF ΥΓ. Κάντε και κανένα search που και που |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αποφάσισα και ξεκίνησα! Γυάλινη κατασκευή με εξωτερική ψευδοδιακόσμηση "πέτρας". Διαστάσεις: 180χ60χ60, συνολικός όγκος: ~640 λίτρα => ~550 καθαρό νερό. Δεν θα γίνει τελικά στον 3ο όροφο στο σπίτι μου, αλλά σε ημιυπόγειο επαγγελματικό χώρο φίλου, που αποφάσισε να το φιλοξενήσει! Ελπίζω να τα καταφέρω με το όλο εγχείρημα. Ολο θα είναι κατασκευασμένο από τα χεράκια μου! Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω και κάποιους "αυτοματισμούς" που έχω σκεφτεί. Το μόνο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Ξεκίνησα χωρίς να έχω όλα τα λεφτά του προϋπολογισμού (~1100 ευρώ το κοστολόγισα, κομπλέ) αλλά αισοδοξώ...
Αλήθεια, έρανος μπορεί να γίνει στο Gab??? :d :d :d
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 22-01-06 στις 00:27 |
|
|||
|
|||
![]()
Δες κι εναλλακτικη στα ιδια λιτρα με betoform
|
|
|||
|
|||
![]()
Για ξύλινη κατασκευή έχεις σκεφτεί?
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ολα αυτά τα έχω διαβάσει & ψάξει, αλλά επειδή είμαι του "κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε", δεν πρόκειται ποτέ να επιλέξω να κάνω ξύλινο ενυδρείο, για 2 λόγους:
1. Αν πέσεις σε περίπτωση "αστοχίας υλικού", κινδυνεύεις να πάθεις ΜΕΓΑΛΗ ζημιά, λόγω πολλών λίτρων => και πολλά ψάρια κλπ κλπ. 2. Αν πέσεις σε περίπτωση "αστοχίας κατασκευαστή" (sic!) έχεις τον ίδιο ακριβώς κίνδυνο με το 1. Εξάλλου, όλο το θέμα ανοίχτηκε λόγω του ότι μου αρέσει πολύ η πέτρα σαν decor. Ευχαριστώ και πάλι όλους. Τα τζάμια και τα ξύλα, παραγγέλθηκαν ήδη... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |