|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω τα ίδια ψάρια με.τυρφη κηπουρικής.....είμαι ο άνθρωπός σου. ¶νετα βάζεις και φυσικά αξίζει και.με το παραπάνω.
|
|
|||
|
|||
![]()
Aυτή την στιγμή έχω άμμο, μπορώ να την βάλω και σαν υπόστρωμα κάτω απο την άμμο?
Πως την χρησημοποιείς? |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι έτσι. Θα τη βάλεις στο βαρέλι αλλαγής του νερού και θα το επεξεργαστείς πριν το κάνεις αλλαγή. Εγώ αφήνω την τύρφη σε ένα βαρέλι για 24 ώρες και μου κατεβάζει το ph απο 8,2 στο 6,8 περίπου. Είναι εξευτελιστικά φθηνή και δε δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα στα ψάρια αρκεί να είναι καθαρή, αποστειρωμένη, χωρίς χημικα, λιπάσματα και άλλα πρόσθετα. Σκέτη τύρφη βαλτικής καθαρή.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία.
Δηλαδή για να ρίξω το ph πρέπει να αλλάξω όλο το νερό του ενυδρείου αφού το αραιώνω σε βαρέλι? ή να βάλω τύρφη μέσα στο ενυδρείο και να την βγάλω μετα? (350λίτρα είναι) |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι, το ph δε πρέπει να πεσει απότομα. Απλά από δω και πέρα κάθε φορά που θα κάνεις αλλαγή νερού, θα βάζεις νερό που θα έχεις επεξεργαστεί με την τύρφη. Το ph θα πέφτει σταδιακά κάμποσο καιρό μετά θα το φέρεις εκεί που θέλεις. Θα παίζεις με την ποσότητα της τύρφης στο βαρέλι με μετρήσεις που θα κάνεις κάθε φορά για να δεις ποια ποσότητα χρειάζεσαι για να κατεβάσεις το ph εκεί που θέλεις.
Διαβασε εδώ στο θεμα μου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91476&page=2 |
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε ξεκινάω κάθε 15 μέρες αλλαγή περίπου 500γραμμαρια σε 50 λίτρα νερό.
Τυχών σωματίδια που θα μείνουν απο την τύρφη δεν δημιουργούν πρόβλημα? |
|
|||
|
|||
![]()
Κανε την αλλαγή σου κάθε εβδομαδα κανονικά. Γιατί όμως θα αλλάζεις μόνο 50 λίτρα; πέραν του οτι οι αλλαγές πρεπει να είναι μεγαλύτερες και πιο συχνές, θα επιβραδύνεις κατά πολύ τη διαδικασία για να μαλακώσει το νερό σου.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ δε πήρα αυτή γιατί δε μπορούσα να την κουβαλήσω αλλά ναι, αυτή κάνει, είναι μια χαρά. Εγώ παίρνω μια άλλη από έναν γνωστό.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τύρφη | ΧρήστοςΠ | Γλυκό νερό - Γενικά | 27 | 26-05-12 22:51 |
Χύμα τύρφη... | kostasz87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-11 12:01 |
Τύρφη | poliko_selas | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 14-02-09 00:47 |