Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-09-16, 22:04
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από matista Εμφάνιση μηνυμάτων
Μόλις με πρόλαβες.Αυτο κατάλαβα και απο το ποστ του tsala,
σε περίπτωση που καταλήξω σε κάποιο ενυδρείο που δεν έχει παρελκόμενα,θα χρειαστω τα ακόλουθα,απ'οσο διάβασα.Με τι κριτηρια ομως? Δηλαδή:
α)Θερμόμετρο. (να παρω ψηφιακό)?
β)Θερμοστάτης.(αν παρω μεγαλύτερο απο οσο χρειαζεται πέρα απο την κατανάλωση,κερδίζω κάτι?)
γ)Φίλτρο.
δ)Τεστ αμμωνίας,νιτρώδη,νιτρικό,ph.
ε)σκούπα?
στ)χρονοδιακόπτης
ζ)Λάμπες?
Φαντάζομαι θα με βοηθήσει ο υπάλληλος του καταστήματος.
- Τωρα θα παρεις γυαλινο βυθιζομενο θερμομετρο και οταν ερθει η ανοιξη θα παρεις STC.
- 150W eheim Θερμαντηρα
- Φιλτρο με χωρητικοτητα περιπου 2-3 λιτρα υλικα και ονομαστικη ροη 500-800 λιτρα/ωρα (δεν χρειαζεται να παρεις ακριβα ενυδρειακα υλικα περαν των σφουγγαριων τους. Θα παρεις ελαφροπετρα για υλικο απο το πρακτικερ. Οχι τις μεγαλες.
Αυτη με διαμετρο 6-12mm
Αναλογα το μπατζετ μπορουμε να σου προτεινουμε καποια.
- Τεστ σετ (ή πιο φτηνα απο ebay) (δεν συμφερει ενα ενα γιατι ειναι πανακριβα, πχ μονο της αμμωνια της api εχει 19 ευρω)
- Σκουπα δεν χρειαζεται.
- Ψηφιακο χρονοδιακοπτη
- Λαμπες εχει φυσιολογικα αν εχει καπακι με φωτισμο το ενυδρειο
- Δεν θελεις να σε βοηθησει ο υπαλληλος. Θα πας με το χαρτακι σου και θα ψωνισεις ΜΟΝΟ οτι γραφει αυτο και ΤΙΠΟΤΑ αλλο.
Αν λειψει κατι θα τα πουμε εδω και θα πας εκ νεου παλι με το χαρτακι σου.
Γενικοτερα ενα πληρης εξοπλισμος για ενυδρειο καταγραφεται εδω (δεν εχει μονο θερμαντηρα αφου η λιστα αφορα εξοπλισμο για χρυσοψαρα)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
-------------------------
Για οικονομικα ενυδρεια κοιτα τα rehau
Κοιτα και στα μεταχειρισμενα γιατι βγαινουν κατι καλες ευκαιριες στις αγγελιες του φορουμ. Τις συζηταμε κι εδω αν θελεις να ρωτησεις κατι για αυτες
Για ευκολες αλλαγες νερου εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...6&postcount=43

.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 25-09-16 στις 22:04 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-16, 23:06
Το avatar του χρήστη tsala
tsala Ο χρήστης tsala δεν είναι συνδεδεμένος
Goldyrator

Περιοχή: Δράμα - Βέροια
Προεπιλογή

Οπως στα ειπε ο Σπυρος (delta66).
Τον υπαλληλο δεν θα τον ρωτησεις καν πως τον λενε!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 00:18
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Συμφωνώ... με τον Σπύρο.-

ΥΓ. Σπύρο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... έψαχνα ψηφιακούς (για "καβάντζα") κι έχουν φτάσει "στο Θεό" τις τιμές.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-16, 23:51
matista Ο χρήστης matista δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέο Ηράκλειο
Προεπιλογή Ευχαριστω πολύ.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
- Τωρα θα παρεις γυαλινο βυθιζομενο θερμομετρο και οταν ερθει η ανοιξη θα παρεις STC.
- 150W eheim Θερμαντηρα
- Φιλτρο με χωρητικοτητα περιπου 2-3 λιτρα υλικα και ονομαστικη ροη 500-800 λιτρα/ωρα (δεν χρειαζεται να παρεις ακριβα ενυδρειακα υλικα περαν των σφουγγαριων τους. Θα παρεις ελαφροπετρα για υλικο απο το πρακτικερ. Οχι τις μεγαλες.
Αυτη με διαμετρο 6-12mm
Αναλογα το μπατζετ μπορουμε να σου προτεινουμε καποια.
- Τεστ σετ (ή πιο φτηνα απο ebay) (δεν συμφερει ενα ενα γιατι ειναι πανακριβα, πχ μονο της αμμωνια της api εχει 19 ευρω)
- Σκουπα δεν χρειαζεται.
- Ψηφιακο χρονοδιακοπτη
- Λαμπες εχει φυσιολογικα αν εχει καπακι με φωτισμο το ενυδρειο
- Δεν θελεις να σε βοηθησει ο υπαλληλος. Θα πας με το χαρτακι σου και θα ψωνισεις ΜΟΝΟ οτι γραφει αυτο και ΤΙΠΟΤΑ αλλο.
Αν λειψει κατι θα τα πουμε εδω και θα πας εκ νεου παλι με το χαρτακι σου.
Γενικοτερα ενα πληρης εξοπλισμος για ενυδρειο καταγραφεται εδω (δεν εχει μονο θερμαντηρα αφου η λιστα αφορα εξοπλισμο για χρυσοψαρα)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
Για οικονομικα ενυδρεια κοιτα τα rehau
Κοιτα και στα μεταχειρισμενα γιατι βγαινουν κατι καλες ευκαιριες στις αγγελιες του φορουμ. Τις συζηταμε κι εδω αν θελεις να ρωτησεις κατι για αυτες
Για ευκολες αλλαγες νερου εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...6&postcount=43

.
Δεν εχω λόγια να σε ευχαριστησω.Πραγματικα ευχαριστω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 00:23
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Και γενικα στα πετσοπ θα πηγαινεις και θα ψωνιζεις οπως στα σουπερμαρκετ.
Πας και του λες "δωσε μου μισο κιλο φετα Καλαβρυτων".
Δεν τον ρωτας τι φετα να βαλεις στη χωριατικη σαλατα σου.
Αυτουνου μπορει να του εχει πει το αφεντικο, να "σπρωξει" την φετα Δανιας, γιατι παει να χαλασει ή γιατι βγαζει μεγαλυτερο ποσοστο κερδους απο αυτη.
Ετσι λοιπον θα κανεις την ερευνα σου και θα πηγαινεις αποφασισμενος τι θα αγορασεις, (ΙΔΙΩΣ ΖΩΝΤΑΝΑ)
Παλιά 26-09-16, 09:18
Member

Προεπιλογή υποστρωμα?

Την ελαφρόπετρα θα την βαλω για υπόστρωμα? Θα την αναμειξω?
Ρωτάω γιατι προσανατολίζομαι να βάλω φυτά χαμηλων απαιτήσεων και είναι πολύ πιθανον ένα απο τα ειδη των ψαριων που θα βάλω να είναι και γατόψαρο.Κάπου διάβασα ότι πρέπει να έχει άμμο κατω για αυτα.Ενας άλλος λόγος που ρωτάω για το υπόστρωμα είναι γιατι μας αρεσει το rehau 180,αρα θα θέλει και περισσότερο υλικο(για να υπολογίσω και το κόστος). Πόσο ύψος έχει το υποστρωμα?
Και μια πολυ σημαντική ερώτηση.Μόλις τα φυτέψω θα πρέπει να περιμένω ή συνεχίζω κανονικά την διαδικασία?
΄Θα παω για το 180,οπότε παίρνω αλλα παρελκόμενα έτσι? Τουλάχιστον όσον αφορα το φίλτρο (αν δεν σε πειράζει να μου προετεινεις) και τον θερμοστάτη (αν και αυτος επανω λέει 200-300λτ οποτε μαλλον ειναι οκ).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 11:30
Goldyrator

Προεπιλογή

Η ελαφροπετρα ειναι για το φιλτρο , οχι για υποστρωμα.
Αμμο η χαλικι 1-3 mm ,να βαλεις , 3-4 cm ειναι αρκετα... Χαλαζιακη η βασαλτικη...οχι χρωματιστα και οχι μπερδεμενες διαφορετικες κοκκομετριες.

Γατοψαρα ειναι μεγαλη οικογενεια , σε ποιο ειδος αναφερεσαι; (αν και μαλλον εννοεις corydoras).
Καλο ειναι να τα αποφυγεις για την ωρα , καθως θελουν επεξεργασια στο νερο τους και δεν αρκει το νερο βρυσης.

Φιλτρα υπαρχουν αρκετα , φθηνα και ακριβα, πες μας το μπατζετ για το φιλτρο να σου προτεινουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 12:22
Member

Προεπιλογή

Εννοεις το μπατζετ για το φιλτρο ή ολο? Βασικα για ενα ενυδρειο 180 λιτρων,το rehau 180,με ολα τα προαναφερόμενα παρελκόμενα που προτεινε (και με βοηθησε) ο delta και ενα φυσιολογικό αριθμό ψαριων (οχι υπερβολες,ουτε και να ειναι αδειο όμως.).Φανταζομαι θα τα βαζω σιγά-σιγά.Τωρα αν βοηθαει το ποσό,θα έλεγα 50 ευρω (max)Εχω δει το Fluval 4plus.Αν υπάρχει καμια πρόταση,στα ίδια χρήματα ή και πιο οικονομική δεκτη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 12:36
Το avatar του χρήστη stanisalus18
stanisalus18 Ο χρήστης stanisalus18 δεν είναι συνδεδεμένος
Το πολυεργαλείο

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Για γυάλινο βυθιζόμενο θερμόμετρο εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το Sera Precision Thermometer, το βρίσκεις σχεδόν παντού.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
έψαχνα ψηφιακούς (για "καβάντζα") κι έχουν φτάσει "στο Θεό" τις τιμές.-
Νίκο καλησπέρα. Μπορείς να δεις και στο Leroy Merlin, έχουν και εκεί ψηφιακούς χρονοδιακόπτες, έχω εγώ αρκετούς από κει αρκετό καιρό και είμαι ευχαριστημένος από αυτούς προσωπικά. Δεν είναι από τα επώνυμα και ακριβά. Αν δεν κάνω λάθος, είναι κατασκευής Σουηδίας ή Γαλλίας, θα το τσεκάρω να σου πω αν θέλεις. Γύρω στα 5 ευρώ πρέπει να τα είχα πάρει εγώ από κει. Αν θέλεις, σου δανείζω έναν να τον δοκιμάσεις για λίγο καιρό προτού αγοράσεις κάποιον. Είναι όπως της φωτογραφίας εδώ κάτω.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Και γενικα στα πετσοπ θα πηγαινεις και θα ψωνιζεις οπως στα σουπερμαρκετ.
Πας και του λες "δωσε μου μισο κιλο φετα Καλαβρυτων".
Δεν τον ρωτας τι φετα να βαλεις στη χωριατικη σαλατα σου.
Αυτουνου μπορει να του εχει πει το αφεντικο, να "σπρωξει" την φετα Δανιας, γιατι παει να χαλασει ή γιατι βγαζει μεγαλυτερο ποσοστο κερδους απο αυτη.
Ετσι λοιπον θα κανεις την ερευνα σου και θα πηγαινεις αποφασισμενος τι θα αγορασεις, (ΙΔΙΩΣ ΖΩΝΤΑΝΑ)
Πολλά Likes
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 12:59
Goldyrator

Προεπιλογή

Τα εσωτερικα φιλτρα τα ξεχνας σε αυτα τα λιτρα.
Επομενως το 50 max, γινεται 50 min.

Μερικα απο τα ποιο οικονομικα που θα σου κανουν δουλεια.

http://www.petsupermarket.gr/8222/πρ...in-as2208.html

http://www.petsupermarket.gr/8572/πρ...03-750lth.html

http://igna.gr/index.php/eshop/filtr...-hw-302-detail

http://www.zoofast.gr/aqua-nova-ncf-pg-19544.html (το 1000αρι)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 13:26
Member

Προεπιλογή

οποτε φανταζομαι το ενυδρειο θα εχει τις απαραιτητες υποδοχες για να φευγουν οι σωληνωσεις και θα χωραει μεσα στο ντουλαπι? θα παω σημερα το απογευμα ή αυριο πρωι να το δω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-16, 16:15
Goldyrator

Προεπιλογή

Δεν γνωριζω.. Καποια καπακια εχουν πισω τρυπες για τις σωληνες του φιλτρου , καποια οχι.

Δες το απο κοντα.

Ε, στο ντουλαπι πιθανοτατα θα χωραει, αλλα θα χρειαστει να κανεις μια τρυπα εσωτερικα στην πλατη του επιπλου , ωστε να βγαινουν οι σωληνες του φιλτρου και να πηγαινουν στο ενυδρειο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-09-16, 23:55
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stanisalus18 Εμφάνιση μηνυμάτων

Νίκο καλησπέρα. Μπορείς να δεις και στο Leroy Merlin, έχουν και εκεί ψηφιακούς χρονοδιακόπτες, έχω εγώ αρκετούς από κει αρκετό καιρό και είμαι ευχαριστημένος από αυτούς προσωπικά. Δεν είναι από τα επώνυμα και ακριβά. Αν δεν κάνω λάθος, είναι κατασκευής Σουηδίας ή Γαλλίας, θα το τσεκάρω να σου πω αν θέλεις. Γύρω στα 5 ευρώ πρέπει να τα είχα πάρει εγώ από κει. Αν θέλεις, σου δανείζω έναν να τον δοκιμάσεις για λίγο καιρό προτού αγοράσεις κάποιον. Είναι όπως της φωτογραφίας εδώ κάτω.

Γιάννη... έχω αγοράσει έναν πριν πολύ καιρό... ΔΕΝ δούλεψε πάνω από εβδομάδα και ήταν αδύνατον να τον ανοίξω, για να αλλάξω την μπαταρία του (χρειάζεται για τις βίδες περίεργο κατσαβίδι (Γαλλικό)... και είναι το μόνο που ΔΕΝ έχω καταφέρει να βρω για να αγοράσω). Ακόμα "κάθεται"... σε ένα συρτάρι.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-16, 07:53
Member

Προεπιλογή

Καλημέρα.Εχθές το απόγευμα ήρθαν τα υλικά .Σήμερα θα αρχίσω να συναρμολογω το έπιπλο.Για να δουμε.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από matista Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα.Εχθές το απόγευμα ήρθαν τα υλικά .Σήμερα θα αρχίσω να συναρμολογω το έπιπλο.Για να δουμε.
Το ΄΄επιπλο δεν εχει οδηγιες συναρμολόγησης.Δεν θα επρεπε?
Πλήρης απογοητευση.Λείπουν και κατι ασημενια που κολλανε στο πλαι της πορτας.Μιλησα με το καταστημα και μου ειπαν να μιλησω με τον υπευθυνο.Ετσι και αλλιως θα παω απο εκει γιατι ξέχασαν να μου φερουν 1 σακί χαλίκι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη matista : 29-09-16 στις 07:53 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-16, 08:04
Το avatar του χρήστη Gyristroula
Gyristroula Ο χρήστης Gyristroula δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αργολίδα
Προεπιλογή

Τί έπιπλο είναι; μήπως μπορούμε να βρούμε οδηγίες ονλάιν

~Ντεν έχω κιχλίντες καρντιά μου~
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-09-16, 13:14
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιάννη... έχω αγοράσει έναν πριν πολύ καιρό... ΔΕΝ δούλεψε πάνω από εβδομάδα και ήταν αδύνατον να τον ανοίξω, για να αλλάξω την μπαταρία του (χρειάζεται για τις βίδες περίεργο κατσαβίδι (Γαλλικό)... και είναι το μόνο που ΔΕΝ έχω καταφέρει να βρω για να αγοράσω). Ακόμα "κάθεται"... σε ένα συρτάρι.-
Χωρίς να θέλω να χαλάσω το θέμα του φίλου,
Νίκο δεν χρειάζεται να τον ανοίξεις και να αλλάξεις μπαταρία, είναι πιο ακριβή η μπαταρία από τον χρονοδιακόπτη, 6 Ευρω έχουν αυτοί οι χρονοδιακόπτες,
έχω 7-8 από αυτούς και κάποιοι έκλεισαν τα 4 χρόνια στα χέρια μου σε συνεχή λειτουργία, δεν χαλάνε τόσο εύκολα.
Αν σου σταμάτησε να δουλεύει σε 1 εβδομάδα τον πας πίσω και στον αλλάζουν, αρκεί να έχεις την απόδειξη, αν δεν έχεις την απόδειξη, αγοράζεις έναν άλλον, και την άλλη μέρα πας πίσω τον χαλασμένο και στον αλλάζουν, αρκεί να είναι καθαρός και να μη τον έχεις ανοίξει, ένας 2ος πάντα χρειάζεται ;

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές