|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς και ο χρόνος στρωσίματος είναι διαφορετικός από ενυδρείο σε ενυδρείο.
Ζωντανό βράχο μπορείς να βάλεις όποτε θέλεις. Τώρα το μέγεθος είναι θέμα γούστου, αλλά για το μικρό ενυδρείο μάλλον θα πας σε μικρά σχετικά κομμάτια. Στοιχίζει από 17 έως 30 € το κιλό ανάλογα με την περιοχή προέλευσης και την εκάστοτε εισαγωγή. Τώρα σχετικά με τα damselsδεν μπορεί να σου πει κάποιος στα σίγουρα. Το σίγουρο είναι ότι η επιθετικότητά τους θα μειωθεί με νέους ενοίκους, πράγμα δύσκολο βέβαια σε τόσο μικρό ενυδρείο.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Σύμφωνα με υπολογισμούς από το site nano-reef.com, χρειάζομαι περίπου
6-7 κιλά ζωντανό βράχο, σωστά; Τώρα τι άλλο μπορώ να βάλω εκτός ψάρια που να ομορφύνουν το ενυδρείο, αλλά να είναι και χρήσιμα;Π.Χ. γαριδούλες, σαλιγκάρια κ.λ.π. Αυτά φαντάζομαι τα αγοράζουμε από Ελλάδα, έτσι;Πρώτα βάζουμε το βράχο και μετά τα υπόλοιπα ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Οι εκπτώσεις που ισχύουν για τα μέλη του συλλόγου ισχύουν; Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω μέσω του φορουμ τον φίλο που συναντήσαμε την Κυριακή στο "Λόφος" να μας στείλει το τηλέφωνο του ενυδρειά από την Περαία Θεσσαλονίκης, αν είναι εύκολο. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Μετά την προσθήκη του βράχου, μπορείς να βάλεις μερικά σαλιγκάρια, να τρώνε και τις άλγες και καμιά γαριδούλα cleaner. Πάντα από Ελλάδα βέβαια.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Καλωσόρισες στα αλάτια Betty.
![]() Νομίζω ότι βιάστηκες λίγο με το στήσιμο του ενυδρείου σου. ![]() Το στήσιμο και η διατήρηση ενός nano reef είναι δύσκολη υπόθεση γιατί όσο πιό μικρό είναι το ενυδρείο τόσο πιό ασταθές σαν οικοσύστημα.Μην βιάζεσαι για να μην πάθεις ζημιές. ![]() ![]() Στην αρχή φτιάχνουμε το νερό κατά προτίμηση από R.O.,με πυκνότητα 1025, εχουμε σε λειτουργία δύο φίλτρα ένα χημικό με υαλοβάμβακα,αντιφώσφορο και καλό ενεργό άνθρακα και το άλλο με ένα καλό βιολογικό υλικό άπως το siporax της Sera και υαλοβάμβακα φυσικά και 2 κυκλοφορητές,θερμαντικό σώμα και Skimmer. ![]() Αφού τα λειτουργήσουμε 2-3 μέρες βάζουμε κατά προτίμηση ζωντανό ή 50-50 ζωντανό-ψόφιο αραγωνίτη με πάχος 5-6 εκ. και μετά από 6-7 μέρες βάζουμε τον πρώτο βράχο.Κάτω μπορείς να βάλεις νεκρό και από πάνω ζωντανό. ![]() Αυτό γίνεται για να μην πνιγούμε στην άλγη. ![]() Αφού λοιπόν βάζουμε λίγα φυλλαράκια τροφής για να επιταχύνουμε τον κύκλο του αζώτου, μετράμε Αμμωνία,ΝΟ2 και ΝΟ3 κάθε βδομάδα και αφού τα δύο πρώτα μηδενίσουν εντελώς τότε μπορούμε να βάλουμε το πρώτο ψαράκι όπως ένα clown που είναι και ανθεκτικό. ![]() Οπως θα διαπιστώσεις από τα παραπάνω έκανες πολλά λάθη. ![]() Τέλως πάντων προχώρα με βήματα όπως τα περιγράφω.Επειδή δεν έχεις skimmer βάλε μπόλικο ενεργό άνθρακα.Αν μπορείς γύρνα πίσω τα ψάρια και μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου βάζεις το πρώτο ψάρι αλλά όχι damsel λόγω μεγάλης επιθετικότητας. Καλή συνέχεια. ![]()
__________________
ΜΑΝΟΣ Reef Central Tank of the Month (December 2006) ![]() http://reefkeeping.com/issues/2006-12/totm/index.php Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manosdr : 17-01-06 στις 20:34 |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Betty οπως σου είπε ο Μάνος το καλύτερο είναι να δώσεις πίσω τα ψαράκια. Πoιος είναι αυτός που σου πρότεινε damsel και μάλιστα για τόσο μικρό ενυδρείο? Yπάρχουν όμορφα ψαράκια αλλά θα πρότεινα σκίμερ να προλαβαίνεις βρωμιές πριν φτάσουν στον κύκλο και να μας πεις τι έχεις στα φίλτρα. Καλά κάνεις και σκέφτεσε μεγαλύτερο ενυδρείο, φαντάσου και μόνο η εξάτμιση που έχεις πόσο αλλάζει στα εξήντα λίτρα τις παραμέτρους του νερού όταν μιλάμε για ένα από τα πιο σταθερά οικοσυστήματα στον πλανήτη. Κράτα μας ενύμερους
![]()
__________________
Gus Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νίκος : 18-01-06 στις 03:13 |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Σωστά όλα τα παραπάνω που είπε ο Μάνος, αλλά γίνονται επί το πλείστον σε ενυδρεία reef. Εδώ μιλάμε για ένα μικρό fish-only, οπότε δεν χρειάζονται απαραίτητα.
Επίσης τα damselεκτός της επιθετικότητάς τους, αρέσουν σε πολλούς και μπορεί να τα κρατήσει αν της αρέσουν. Πάντως και εγώ δεν θα τα έβαζα.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος ιδιοκτήτης ενυδρείου με μονομάχο. | hellenicsun | Bettas | 37 | 29-01-06 01:49 |
Αγορά νέου ενυδρείου // τιμες, διαστάσεις | maria_nik | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 25-11-04 22:54 |
Ετοιμασία νέου ενυδρείου | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-02-04 03:37 |
Kαινουργιο planted tank | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:33 |