|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το βρηκα, να σου φερει μερικα H. Multispinosa ο Γιωργος τωρα που θα ανεβει, ταμαμ θα σου κατσουν!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Για να μου τα φερει πρεπει να κερδισω πρωτα το ενυδρειο στην λαχειοφορο για να εχω και που να τα βαλω !
Και δευτερον μου μιλησε εχθες ο Γιωργος για αυτα τα ψαρακια αλλα δεν μου αρεσαν ! |
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς Μιχάλη, δεν κατάφερα να του αλλάξω γνώμη για τα H. multispinosa!
Γιώργο, όσον αφορά τα ψάρια που αναφέρεις στην πρώτη σου δημοσίευση και εφόσον δεν σκοπεύεις να μαλακώσεις το νερό σου, οι καλύτερες επιλογές θα ήταν οι μικρές κιχλίδες από την Κεντρική Αμερική που οι απαιτήσεις τους στο νερό είναι αρκετά κοντά στα χαρακτηριστικά του δικτύου σου. Αν όμως δεν σκοπεύεις να "κυνηγήσεις" την αναπαραγωγή κάποιου είδους, το μοναδικό dwarf από τη Νότια Αμερική που μπορώ να σου προτείνω είναι το Apistogramma cacatuoides που στο φυσικό του περιβάλλον έχει βρεθεί να ζει και σε πιο σκληρό νερό (όχι όμως τόσο όσο το δικό σου). Έχε υπόψη σου όμως ότι είναι από τα πιο επιθετικά Apistogramma. Αφού μιλάμε για 60 λίτρα ενυδρείο, σε καμία περίπτωση μην σκεφτείς να βάλεις τρεις θηλυκές με τον αρσενικό σου γιατί θα αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα. Με δύο θηλυκές και έναν αρσενικό, πολλές σπηλιές και κρυψώνες και αρκετή προσοχή στην επιθετικότητα θεωρώ ότι μπορείς να το πετύχεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον να ανακεφαλαιωσω με τα μεχρι στιγμης δεδομενα για το aquascape :
1) χαλικι ψιλο σκουρου καφε χρωματος 2) ο φωτισμος δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο 3) επιλογη φυτων απο : διαφορα ειδη Echinodorus-Vallisneria-Heteranthera zosterifolia-Ceratophyllum demersum -Cabomba caroliniana 4) oχι πολυ δυνατη ροη νερου 5) ριζες και ξυλα 6) φυλλα Eρωτησεις : Που θα βρω ομορφα ξυλα και ριζες γιατι οσα εχω δει ειναι mopani και δεν με ικανοποιουν ;; Καπου εχει ειπωθει οτι εκτος οτι μπορουν να μεταφερουν ασθενειες στο ενυδρειο αργα ή γρηγορα σαπιζουν. Τα φυλλα...και για αυτα δεν ισχυει το ιδιο ;; Οσο για κρυψωνες με βραχους καπου διαβασα οτι δεν υπαρχουν και πολλες στο φυσικο περιβαλλον της Ν.Αμερικης (Αμαζονιος και παραποταμοι). Yποστρωμα να βαλω και αν ναι ποιο ; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george : 18-01-06 στις 01:00 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για ποιο είδος φύλλων μιλάς; Ο Αμαζόνιος έχει τεράστια έκταση. Σε πολλά σημεία υπάρχουν και περιοχές με βράχους. Βέβαια, στο μεγαλύτερο μέρος συναντώνται βυθισμένες ρίζες δέντρων. Τα έτοιμα υποστρώματα (tetra, sera) κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Σκοπεύεις να προσομοιώσεις τον φυσικό βιότοπο των ψαριών κάποιας περιοχής του Αμαζονίου ή απλά να πυκνοφυτέψεις το ενυδρείο; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω τον Γιωργο (annivas2000) για την προσφορα του.
Τα 4 Αpistogramma Inca ΠΦΕ ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|