|
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει μια ασάφεια όσον αφορά την ΕΙ, προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι βλέπω ελλείψεις στα φυτά, στο κάτω κάτω δεν έχω και 1watt/lt. στο 0,7 είμαι για να πω ότι θα πάω στα όρια της Ε.Ι. Απλά αλλού βλέπω να λένε για νιτρικά και κάλιο 10 έως 30 κι αλλού 20 έως 30, προσπαθώ να είμαι στα 15 νιτρικά και κάλιο ρίχνω έτσι ώστε να είμαι στο 20 και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα, είχα διαβάσει όμως κι ότι το πολύ κάλιο σκοτεινιάζει το νερό. Λέτε για πάνω από 20 νιτρικά, τι γίνεται άμα μπουν ψάρια που δεν ανέχονται νιτρικά όπως π.χ. τα ραμιρέζι; Κι απ την άλλη, πρωταρχικός μας μέλημα είναι η ευημερία των φυτών ή των ψαριών; Προσωπικά μ ενδιαφέρει να περνάνε τα ψάρια καλύτερα, άρα προτιμώ να έχω τα νιτρικά στο 10 με μάξιμουμ το 15, έτσι κρατάω πιστεύω μια ισορροπία που δεν αφήνει καμία πλευρά παραπονεμένη.
|
|||
|
|||
![]()
Βρε παιδια συγνωμη αλλα τι ειναι το Ε.Ι;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξέρεις Αγγλικά μπορείς να διαβάσεις στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.theplantedtank.co.uk/EI.htm Με λίγα λόγια μέθοδος λίπανσης εμπνευσμένη απ τον Tom Barr, η φιλοσοφία της είναι ότι για να μην έχουμε τεστ και μετρήσεις στο τι έχουμε στο ενυδρείο, ρίχνουμε περίσσεια λιπασμάτων για 6 μέρες, μία μέρα δε ρίχνουμε τίποτα ώστε να απορροφηθούν όσα έχουν συσσωρευθεί και την 7η μέρα αλλαγή νερού 50% ώστε να γίνει επανεκκίνηση στο ενυδρείο και ξανά ακολουθούμε το πρόγραμμα. Στόχος του είναι στο ενυδρείο να έχουμε 20 έως 30ppm Κάλιο, 20 έως 30ppm νιτρικά 1 έως 3ppm φωσφορικά 0.2 έως 0,5ppm ή και παραπάνω σίδηρο, CO2 στα 30ppm και φυσικά ιχνοστοιχεία.
|
||||
|
||||
![]()
προγραμμα λιπανσης
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462 |
|
|||
|
|||
![]()
Στο 20...30 νιτρικα δεν εχουμε θεμα με τα ψαρια ομως.
|
|
||||
|
||||
![]() Αυτό είναι θέμα συζήτησης, τα νιτρικά άλλοι λένε κάτω από 25, άλλοι μέχρι και 50, έχω διαβάσει μέχρι και για 100, το ιδανικό φυσικά είναι 0. Εγώ προσωπικά το ανέφερα και πιο πάνω, προσπαθώ να τα κρατάω κάπου ανάμεσα στο 10-20, συνήθως το τεστ της sera μου δείχνει κάτι ανάμεσα στο 10-25 που έχει η κλίμακά του οπότε φαντάζομαι ότι είμαι κάπου στο 15. Απ την άλλη έχω μέσα ένα cherry barb 8 χρόνια απ τα οποία τα 6 ζούσε με νιτρικά πάνω από 50 ίσως και κοντά στο 100 αφού πριν μπω σε φόρουμ έκανα αλλαγές νερού κάθε 8 μήνες και είχα και πλαστικά φυτά. Τι να πω, ο καθένας αποφασίζει και πράττει ανάλογα.
|
|||
|
|||
![]()
Καλα κωστα μου αυτο παλι που λες είναι μυστήριο το 92 αλλαζα νερο στους δίσκους καθε 3 μηνες .
|
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα, έχεις πραγματικά κάποιο πρόβλημα με τα φυτά σου, βλέπεις κάτι περίεργο σε αυτά ή η ερώτηση είναι ρητορική; Γιατί αν είναι ρητορική, εγώ αυτό που λέω είναι πως αν δεν έχουμε πρόβλημα και είμαστε ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη που παίρνουμε απο την πρασινάδα μας σε σχέση με την λίπανση που τους δίνουμε σημαίνει ότι έχει βρεθεί η φόρμουλα, την αφήνουμε όπως έχει και δεν την πειράξουμε. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα νιτρικά η αλλαγή των οποίων μπορεί να πυροδοτήσει ένα σωρό ανισορροπίες στο ενυδρείο...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ. Εκτός αν αυτό συμβαίνει λόγω του φωτισμού που δεν φτάνει στα κάτω φύλλα. ------------------------- Και τα νιτρικά πως τ αντιμετώπιζες; Μυστήριο δεν είναι αυτό που λέω, την εποχή στην οποία αναφέρομαι σου είπα είχα πλαστικά φυτά και δεν ήξερα τη λέξη νιτρικά. Δεν είχα ούτε ένα τεστ, ξέπλενα τα υλικά του φίλτρου σε καυτό νερό να καθαρίσουν και τα έβαζα πάλι μέσα, να μην αναφέρω την ψαροσύνθεση, θα γελάει κι ο κάθε πικραμένος.
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ : 15-09-16 στις 09:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναζήτηση υπερμαγγανικού καλίου!!! | maria1983 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 04-08-10 10:50 |
Περι αναγακιότητας Καλίου | kalaxan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 02-01-10 20:31 |
Διάλυμα Θειικού καλίου | kostas_dimi_xapsas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 27-03-09 07:10 |
Αναλογία νιτρικών - φωσφορικών | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 06-03-09 14:23 |
Redfield Ratio: Αναλογία Νιτρικών/Φωσφορικών | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 02-12-08 00:59 |