|
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα 20 νιτρικά τα θεωρώ υπερβολικά για τα ψάρια, εγώ μετράω λίγο πριν την αλλαγή του νερού 10-15, υπάρχουν και κάποια κόκκινα φυτά που θέλουν αυτές τις τιμές κι όχι παραπάνω ούτε παρακάτω, αυτό που ρωτάω είναι αν μπορώ να έχω διαφορετικές τιμές σ αυτά, δηλαδή αν έστω νιτρικά 20, μπορώ το κάλιο στο 30;
|
||||
|
||||
![]()
η ΕΙ δινει τιμες για ολα!λες οτι κανεις ΕΙ λιπανση αλλα δεν πιανεις καμια απο τις τιμες που λεει,αρα τι ΅ΕΙ κανεις?κανεις μια δικη σου λιπανση εμπνευσμενη απο την ΕΙ αρα μπορεις να εχεις οτι τιμες θες και βλεπεις πως αντιδρουν τα φυτα σου και πραττεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω προσωπικα Κωστα παντα ριχνω επιπλεον καλιο σε σχεση με τα νιτρικα χωρις να βλεπω καποιο προβλημα στα φυτα..Κανεις μετρησεις να δεις πανω κατω που βρισκεσαι στην αρχη(ppm κτλ)και μετα βαση ΕΙ ακολουθεις τις δοσολογιες χωρις να μετρας..Αλλωστε οι μετρησεις που περνουμε δεν ειναι περα για περα αξιοπιστες..Το οτι μετρας 10 νιτρικα αυτο δε σημαινει πως τα φυτα σου ειναι οκ,κι οτι δεν χρειαζεται να ριξεις νιτρικο καλιο..ετσι πιστευα κι εγω μεχρι που αρχισα να ριχνω νιτρικα απο 20 ppm και πανω και τοτε ειδα τεραστια διαφορα σε καποια φυτα που πριν πηγαιναν κ δε πηγαιναν με τρυπες κτλ..
Αυτο που αναφερει πιο πανω ο φιλος odin οτι δηλαδη πρεπει να υπαρχει σωστη αναλογια καλιου-νιτρικων για να τα αποροφησουν τα φυτα δε το χω διαβασει καπου,αλλα μπορει οντως να ισχυει ![]() Κατα τη γνωμη κοιτα να εχεις τουλαχιστον 20-25 νιτρικα κι αμα ριχνεις λιγο παραπανω καλιο πχ 30,δεν υπαρχει προβλημα..Βεβαια οχι υπερδοσολογιες κ σε καλιο εννοειται γιατι μετα παμε αλλου...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι φιλε μου εχεις δικιο το πιασα λαθος εγω,τωρα το καταλαβα και συμφωνω σ αυτο που λες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει μια ασάφεια όσον αφορά την ΕΙ, προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι βλέπω ελλείψεις στα φυτά, στο κάτω κάτω δεν έχω και 1watt/lt. στο 0,7 είμαι για να πω ότι θα πάω στα όρια της Ε.Ι. Απλά αλλού βλέπω να λένε για νιτρικά και κάλιο 10 έως 30 κι αλλού 20 έως 30, προσπαθώ να είμαι στα 15 νιτρικά και κάλιο ρίχνω έτσι ώστε να είμαι στο 20 και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα, είχα διαβάσει όμως κι ότι το πολύ κάλιο σκοτεινιάζει το νερό. Λέτε για πάνω από 20 νιτρικά, τι γίνεται άμα μπουν ψάρια που δεν ανέχονται νιτρικά όπως π.χ. τα ραμιρέζι; Κι απ την άλλη, πρωταρχικός μας μέλημα είναι η ευημερία των φυτών ή των ψαριών; Προσωπικά μ ενδιαφέρει να περνάνε τα ψάρια καλύτερα, άρα προτιμώ να έχω τα νιτρικά στο 10 με μάξιμουμ το 15, έτσι κρατάω πιστεύω μια ισορροπία που δεν αφήνει καμία πλευρά παραπονεμένη.
|
|||
|
|||
![]()
Βρε παιδια συγνωμη αλλα τι ειναι το Ε.Ι;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξέρεις Αγγλικά μπορείς να διαβάσεις στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.theplantedtank.co.uk/EI.htm Με λίγα λόγια μέθοδος λίπανσης εμπνευσμένη απ τον Tom Barr, η φιλοσοφία της είναι ότι για να μην έχουμε τεστ και μετρήσεις στο τι έχουμε στο ενυδρείο, ρίχνουμε περίσσεια λιπασμάτων για 6 μέρες, μία μέρα δε ρίχνουμε τίποτα ώστε να απορροφηθούν όσα έχουν συσσωρευθεί και την 7η μέρα αλλαγή νερού 50% ώστε να γίνει επανεκκίνηση στο ενυδρείο και ξανά ακολουθούμε το πρόγραμμα. Στόχος του είναι στο ενυδρείο να έχουμε 20 έως 30ppm Κάλιο, 20 έως 30ppm νιτρικά 1 έως 3ppm φωσφορικά 0.2 έως 0,5ppm ή και παραπάνω σίδηρο, CO2 στα 30ppm και φυσικά ιχνοστοιχεία.
|
||||
|
||||
![]()
προγραμμα λιπανσης
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462 |
|
|||
|
|||
![]()
Στο 20...30 νιτρικα δεν εχουμε θεμα με τα ψαρια ομως.
|
|
||||
|
||||
![]() Αυτό είναι θέμα συζήτησης, τα νιτρικά άλλοι λένε κάτω από 25, άλλοι μέχρι και 50, έχω διαβάσει μέχρι και για 100, το ιδανικό φυσικά είναι 0. Εγώ προσωπικά το ανέφερα και πιο πάνω, προσπαθώ να τα κρατάω κάπου ανάμεσα στο 10-20, συνήθως το τεστ της sera μου δείχνει κάτι ανάμεσα στο 10-25 που έχει η κλίμακά του οπότε φαντάζομαι ότι είμαι κάπου στο 15. Απ την άλλη έχω μέσα ένα cherry barb 8 χρόνια απ τα οποία τα 6 ζούσε με νιτρικά πάνω από 50 ίσως και κοντά στο 100 αφού πριν μπω σε φόρουμ έκανα αλλαγές νερού κάθε 8 μήνες και είχα και πλαστικά φυτά. Τι να πω, ο καθένας αποφασίζει και πράττει ανάλογα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναζήτηση υπερμαγγανικού καλίου!!! | maria1983 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 04-08-10 10:50 |
Περι αναγακιότητας Καλίου | kalaxan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 02-01-10 20:31 |
Διάλυμα Θειικού καλίου | kostas_dimi_xapsas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 27-03-09 07:10 |
Αναλογία νιτρικών - φωσφορικών | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 06-03-09 14:23 |
Redfield Ratio: Αναλογία Νιτρικών/Φωσφορικών | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 02-12-08 00:59 |