|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Από πάνω φυσικά.-
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΠΑΡΑΚΑΛΩ.-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ το δικό μου Rio125 το άνοιξα απο κάτω για να μην φαίνεται απο πάνω.
Αν το κλείσεις καλά με σιλικονη δεν εχεις πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη μην ανησυχείς για την συνδεσμολογία, είναι μια χαρά και σωστή.
![]() Στο θέμα της γείωσης. Οποιοσδήποτε κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να βάζει γείωση στα προϊόντα του, εφόσον αυτά έχουν εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες που μπορεί ένας άνθρωπος να έρθει σε επαφή. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Juwel δεν έχει γείωση στο φωτιστικό, ενώ η Philips στο ballast έχει. Όμως σε ότι αφορά το ballast, είναι μια ηλεκτρονική συσκευή και η προσωπική μου άποψη και εμπειρία είναι ότι χωρίς γείωση αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία. Ο λόγος είναι ο στατικός ηλεκτρισμός που (με κάποιον τρόπο που δε μπορώ να τεκμηριώσω) συσσωρεύεται και μπλοκάρει τις ηλεκρονικές συσκευές. Με τη γείωση εξασφαλίζεις εκτός από την προστασία τη δική σου, την προστασία του ballast από ηλεκτροστατικά φορτία. Σπύρο δεν μπορώ να καταλάβω πως έχεις φτάσει στο συμπέρασμα ότι "Τα παλια καλωδια ειναι μια καλη αιτια να καιγονται λαμπες ευκολα." Σε διαβεβαιώ πως στη συγκεκριμένη εγκατάσταση όπου δεν αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, τα καλώδια δεν έχουν απολύτως καμία επίπτωση στον χρόνο ζωής της λάμπας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο μιας κι ασχολείσαι και με ηχητικά θα ξέρεις βέβαια ότι η αλλαγή ακόμα κι ενός καλωδίου στην ηχητική αλυσίδα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, οπότε είμαι σίγουρος ότι σε μία ηλεκτρική - ηλεκτρονική συσκευή, ένα παλιό καλώδιο θα έχει χάσει κάποιες απ τις ιδιότητές του λόγω φθοράς και φυσικά αυτό θα έχει επίπτωση και στην απόδοση σε σχέση με ένα καινούριο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ballast PL για Τ8 | cpapakon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 07-05-10 16:38 |
Ballast | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 30-06-08 10:04 |
ballast | kanarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 22-05-08 16:37 |
ballast | stefapat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 09-11-06 09:28 |