|
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη εγω έχω μικρα ψάρια απο γεννα και ταίζω κατεψυγμένη discus junior και discus mix στην ελαφρόπετρα μου μέσα έχω βάλει μια αεραντλία και έχει μια σχετική κίνηση δεν παρατήρησα να μπουκώνει εδω και ένα μήνα, δοκίμασε μήπως δεις διαφορα .
Υ.Γ. Απο δίσκους δεν ξέρω απλά χρησιμοποιω κάποιες τροφές τους ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αρτεμισία συνηθως το κρεας το φτιάχνουμε μονοι μας κ για να δεσει το υλικο βάζουμε ζελατίνη.με καμία τροφη εμπορίου δεν ειχα θεμα ειτε μ ελαφροπετρα ειτε με μ ζιποραξ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω γιάννη γιαυτο φτιαχνω μονος το κρέας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εφτιαχνα τροφη καρδια, ψαρια, λαχανικα κλπ με ζελατινες ζαχαροπλαστικης για δεσιμο, και δεν συναντησα προβλημα.
![]() ![]() Βεβαια δεν ταιζα συνεχεια με αυτη.
|
|||
|
|||
![]()
Με 8 γευματα θα ειχες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταλαβα.
Για τετοια πραγματα, σταματαγα το φιλτρο κι εκανα αλλαγη νερου με σκουπα και δεν αντιμετωπισα προβλημα. Ειχα και προφιλτρο μεσα στο ενυδρειο. Τα ιδια θα εκανα και με οποιοδηποτε βιολογικο υλικο ειχα στο φιλτρο. υγ Δεν το εκανα για πολυ ομως (δεν ειμαι εγω για τετοια). Ηταν αναγκη. ------------------------- Πως καταλαβες οτι δεν αποδιδει το ιδιο? Με μετρησεις? Ποιες και τι παρατηρησες? Δοκιμασες αλλο υλικο και παρατηρησες διαφορετικα πραγματα στις μετρησεις? Πες και τη ρουτινα σου, ταισμα, αλλαγες συντηρηση εξοπλισμου, για να εχουμε εικονα.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 04-09-16 στις 23:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά να σας πω και εγώ την εμπειρία μου.
Ως γνωστό έχω ελαφρόπετρα και εγώ σε όλα τα ενυδρεία μου. Σε αυτό με τα χρυσόψαρα έχω τους πιο πολλούς ρύπους, τα ψάρια είναι μεγάλα, πολύ μεγάλα όμως, ταΐζω δικιά μου κατεψυγμένη τροφή που έχει ψάρια ολόκληρα αλεσμένα αλλά και λαχανικά και δημητριακά. Τα λαχανικά όπως ο αρακάς δεν τα βάζω ξεφλουδισμένα και δημητριακά όπως βρώμη (quaker) έχουν και τη φλούδα. Όλα αυτά όπως καταλαβαίνεται έχουν και τους ανάλογους ρύπους. Επίσης στη πλάτη του ενυδρείου υπάρχει έντονη άλγη που τα ψάρια συνέχεια η σκαλίζουν αλλά σκαλίζουν και τον βυθό που είναι πάντα καθαρός. Όλα αυτά καταλήγουν στο φίλτρο. Στο φίλτρο έχω σαν προφίλτρο χοντρό σφουγγάρι , μετά έχω πάλι χοντρό σφουγγάρι, λεπτό σφουγγάρι, ενυδρειακό βαμβάκι και μετά βάτα. Και στο τέλος είναι γύρω στα 10 λίτρα ελαφρόπετρα. Το 1ο σφουγγάρι το καθαρίζω 2 φορές την εβδομάδα, το τι βρίσκω επάνω δεν περιγράφεται, τα επόμενα σφουγγάρια και ενυδρειακό βαμβάκι κάθε Σάββατο , και τη βάτα όποτε το θυμηθώ, ίσως μια φορά το μήνα. Τη βάτα πρέπει να την έχω επάνω πάνω από 1 χρόνο, και είναι πάντα καθαρή, πολύ λίγη βρώμα, το ενυδρειακό βαμβάκι απλά το ξεπλένω και δεν το αλλάζω τακτικά, το έχω μάλιστα μέσα σε φάκελο από τούλι. Τα σφουγγάρια , 1ο & 2ο και το λεπτό τα έχω από το 2014, δεν έχουν πάθει τίποτα. η πιο πολύ βρώμα τη μαζεύει το 1ο και λιγότερη το 2ο. Πριν φύγω διακοπές καθάρισα την ελαφρόπετρα μετά από 6 μήνες, ήταν πεντακάθαρη, πολύ λίγη βρωμιά. Στο δικό μου το φίλτρο που είναι ένα είδος εσωτερικού σαμπ, αν μπουκώσει κάποιο υλικό τότε θα ξενερίσουν οι αντλίες. Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό, ακόμα και αν βγάλω το 1/3 του νερού. Εχω αρκετά υλικά για μηχανική φίλτρανση και τα Καθαρίζω τακτικά βέβαια , και όχι για να μη στομώσουν τα υλικά, αλλά πιο πολύ για να μην έχω πολλούς ρύπους που προκαλούν αύξηση νιτρικών. Το καθάρισμα δε, είναι πολύ εύκολο γιατί όλα τα υλικά για το μηχανικό καθάρισμα είναι συρταρωτά, τα τραβάω , στη βρύση με καυτό νερό, και πάλι στη θέση τους, ειδικά το προφίλτρο βγαίνει και καθαρίζεται σε 5 λεπτά, εύκολα και γρήγορα. Γενικά όμως δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα να στομώνει η ελαφρόπετρα, σε όλα τα ενυδρεία, αλλά στις ρουτίνες μου είμαι τυπικός.
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη αυτο που σου έγραψα να βάλεις μια αεραντλία μέσα στο βιολογικό σου υλικό ώστε να υπάρχει μια σχετική κίνηση το είδες ???
Γιάννη σε ευχαριστω προσέχω με την τροφή ![]()
|
|||
|
|||
![]()
και μια απορία
οταν λετε οτι στομωνει η ελαφροπετρα η καποιο αλλο υλικο τι εννοείτε?? πως το καταλαβαινετε οτι στομωσε?? με το ματι??? γιατι δεν εχω καταλαβει ακομη την έννοια στομωσε
|
||||
|
||||
![]()
Εσύ προσέχεις οι άλλοι προσέχουν; πως ξέρεις αν δεν έχει ξεπαγώσει και ξανά παγώσει ;;
|
|||
|
|||
![]()
Εχω ηδη αρτεμισια μου.με βλεπω να πηγαινω practiker γιαυτο που μ ειπες, μηπως πρεπει να προσεξω κατι;;;καποιο είδος...μαρκα;;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ξεσκισαμε το θεμα του παιδιου μηπως καποιος Mod να το μεταφέρει το θεμα σε υλικά φιλτρανσης η κατι τέτοιο γιατι αρχίζει να εχει ενδιαφέρον
|
|||
|
|||
![]()
Ναι παιδια χιλια συγνωμη.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Ναι θα το μεταφέρω εγω .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 06-09-16 στις 00:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δυο φορες την εβδομαδα 30...40 %.
|
|
||||
|
||||
![]()
@Artemisia Δεν νομίζω ότι το είπε κακοπροαίρετα 2 φορές ο Yiannis59 ότι μου "ξεσκίσατε" το θέμα μου. Καλύτερα που έγινε διαχωρισμός γιατί αν μπερδέψουμε τις συζητήσεις, θα χάσουμε την μπάλα.
@ΔημήτρηςΤ Τα ίδια γινόντουσαν με τα σφουγγάρια και την ιαπωνική ψάθα. Όπως ξεκίνησαν αρκετοί πλέον να πετάνε τα σφουγγάρια και να βάζουν ιαπωνική ψάθα στις λίμνες, έτσι και αργότερα θα αλλάζουν την ελαφρόπετρα και θα βάζουν crystal bio. Με όλα κάνεις την δουλειά σου, απλώς με κάποια ποιο αποδοτικά και ποιο εύκολα. Deja vu. Υ.Γ. Τώρα βλέπω και άλλες λύσεις αντί για ιαπωνική ψάθα. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες προτάσεις αντί για crystal bio που να είναι αποδοτικές. |
|
||||
|
||||
![]()
Παναγιώτη σε σένα απάντησα όχι στον Γιάννη. Ούτε το θέμα σου χαλασα και λινκ σου έβαλα να απαντήσεις .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- βρε παναγιωτη ξερεις τι μου κανει εντυπωση?μια μια γρηγορη αναζητηση βλεπω οτι η ελαφροπετρα στο εξωτερικο ειναι πολυ ακριβη σε σχεση με την ελλαδα που ειναι παραγωγος χωρα δηλαδη τα 10 κιλα ελαφροπετρα περι τα 20 λιτρα εχει 25 ευρω σχεδον ιδια τιμη με το crystal bio και επειδη ειμαι λιγο καχυποπτος πολυ φοβαμαι μηπως ειναι στην ουσια ιδιο υλικο η εχει ιδια αποτελεσματικοτητα.κατι σαν to matrix Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη odin79 : 06-09-16 στις 12:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομιζω δεν χρειαζεται να ψαχνουμε κι αλλο τη λυση του μυστηριου. @diskusfan Δικιο εχεις. Δεν εκοψε σε κανενα να ρωτησει, γιατι θεωρουσε αυτονοητη την απαντηση.
|
|||
|
|||
![]()
Εσυ οχι αν θες μην προτρεπεις τα παιδια ομως.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ συγνωμη, εχεις δικιο.
Συνεχιστε τη αναζητηση.
|
||||
|
||||
![]()
Και περίμενες... αυτό να έχει αποτέλεσμα;
![]() ------------------------- Παράθεση:
"Καλό... έχεις και κάποιο με τον Τοτό;" Αλλά σε θυμήθηκα και το διόρθωσα... τι θα πεις; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 09-09-16 στις 14:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τις αλλαγες που απαντησα ηταν οταν πλεον το κατάλαβα κ ταιζα bits κ φιλαράκια.απο εκει κ κατάλαβα οτι δεν αποδίδει η βιολογια μου.κ αυτο καταλαβα οτι ρώτησες.το αλλο με τον τοτο τι σημαίνει;;;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑθάρισμα Βιολογικού και Μηχανικού υλικού | Lth1 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 31-10-15 21:55 |
Ποσότητα βιολογικού υλικου | Giwrgaras | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-05-15 10:28 |
Αναγνώριση βιολογικού υλικού | panos_auk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 20-02-12 13:02 |
Προσθήκη Επιπλέον Βιολογικού Υλικού | nazgul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 08-12-11 09:04 |
Συντήρηση βιολογικού φιλτρου | LEON13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-09-06 13:38 |