|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κατάλαβα καλά, 5μλ οξυζενέ για κάθε 20 λίτρα?
|
||||
|
||||
![]()
Για διάβασε και αυτό
http://www.malawicichlidhomepage.com...de_greek1.html Η αυξηση του redox λογω χρησης οξυζενε για καποιο λογο ενοχλει τα γατοψαρα εκτός απο corydoras, με θλιβερα αποτελεσματα. Καλό ειναι να απομακρυνθούν πριν απο τη χρηση οξυζενε.. Επισης, 24ωρη καραντινα δεν λεει και πολλά, με την εννοια οτι ειναι πολυ δυσκολο να εμφανιστει το πιθανο προβλημα σε 24 ωρες.. Θα έλεγα τουλαχιστον 3 24 ωρα.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τελικά, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, είπα να αποφύγω προς το παρόν το οξυζενέ (εξάλλου έχω λίγη ΒΒΑ και στην αρχή της) και επέλεξα τη λύση της χλωρίνης, με ταυτόχρονο γενικό καθαρισμό του ενυδρείου (φοβήθηκα την ενδεχόμενη καταστροφή φυτών). Το ξήλωσα λοιπόν ΟΛΟ, το άδειασα τελείως, καθάρισα το χαλίκι (θεέ μου τι έβγαλε!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Αποτέλεσμα? ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ τα ίχνη της ΒΒΑ από παντού! ![]() ![]() ![]() Εβαλα και τα δύο SAE μέσα να φάνε τα τυχόν κατάλοιπα (τα άτιμα! Μόλις μπήκαν, ξαναβρήκαν αμέσως το χρώμα τους και πέσανε με τα μούτρα στη δουλειά, γυαλίζοντας τους βράχους!). Ο κινέζος βέβαια (CAE) ξενίστηκε λίγο, κοίταξε περίεργα στην αρχή, έδειξε λίγο τα "δόντια" του, πέσανε μερικά σπρωξίματα, αλλά μέχρι το βράδυ όλα καλά! Τελικά ήταν εύκολο! Γιατί ομολογώ, με όλα αυτά που διάβασα για την ΒΒΑ, είχα τρομάξει λίγο. Ελπίζω να μην με ξαναεπισκευθεί, αλλά ούτε κι εσάς... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
σε λιγο θα κολλησεις και βαρεα & ανθυγειινα, αλιεργατών....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά ΔΕΝ ήταν και τόσο εύκολο..!
- Γιατί? Δεν έφυγε η άλγη? - ΟΟΟΟχι... Εξαφανίστηκε! - Αλλά, γιατί? Διότι οι 2 πανέμορφες κρυπτοκορύνες μου, μετά το χλωρινόλουτρο, από την επόμενη μέρα, άρχισαν να διαλύονται "στα εξ ων συνετέθησαν"... Κίτρινα φύλλα, τα μισά διαφανή, λειώνουν, και η ομορφιά τους έμεινε μόνο στις φωτογραφίες που είχα προλάβει να τραβήξω... ![]() Γιατί? (τι ρωτάω, αφού ξέρω τι θα πει χλωρίνη... Και δεν έβαλα τις ρίζες μέσα...)
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 17-01-06 στις 00:57 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχουν ολα τα φυτα την ιδια αντοχη στην χλωρινη.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-01-10 22:21 |
Όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας λίπανσης | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 22-06-05 23:11 |
To Q&A του dph.nl (κάποιο μέρος του δηλαδή) | Fonamstel | Δίσκοι | 0 | 19-02-05 20:37 |
Tridanca Giant Clam | Discos | Μαλάκια (Όστρακα, clams κλπ) | 0 | 21-10-04 11:48 |
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ??? | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 14:27 |