|
|
||||
|
||||
![]()
Το γεγονος του οτι παιθαναν τα σαλιγκαρια και οι γαριδες ειναι απο το esha. Συχνα τα καρκινοειδη και τα μαλακια δεν αντεχουν τετοιες θεραπειες. Θα σου συνηστουσα να τα βγαζεις απο το ενυδρειο οταν χορηγηγεις θεραπεια. Οσο για τα ψαρια, τι χρωμα ειναι αυτες οι κουκιδες που βλεπεις και τι μεγεθος εχουν, γιατι απο τις φωτογραφιες δεν μπορεσα να καταλαβω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχουν αποχρωματισμούς τσέκαρε και για Neon Tetra Disease.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το πρώτο και κύριο πράγμα που κάνουμε όταν επιλέγουμε ψάρια για το ενυδρείο μας είναι... να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες νερού και θερμοκρασίας... φροντίζοντας το εύρος τους να είναι εντός των ορίων (κατά προτίμηση κοντά στον μέσο όρο) που απαιτεί το είδος.
Όταν αυτό ΔΕΝ τηρείται... ακολουθούν τα προβλήματα (και κατά συνέπεια... οι απώλειες). Με τα φάρμακα... ΔΕΝ διορθώνονται τα πάντα. Διάβασε στο παρακάτω link, το προφίλ των neon tetra.- http://diszhal.info/english/characin...don_innesi.php |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα. Λοιπόν παιδιά οι τιμές είναι όντως μηδέν σε Νο2 και Νο3. Πολύ πιθανών λόγω του ότι τα φυτά που είχα στο βάθος πίσω είχαν πολύ μεγαλώσει και ίσως γι αυτό να έχω μηδέν νιτρικά. Τα σημαδακια που έχουν τα ψάρια μου είναι λευκά. Γι αυτό και νόμιζα ότι ήταν ick. Τώρα βλέπω πως σαν να έχουν λίγο πρισμενη κοιλίτσα και ένα από αυτά (αυτό που είχε και το άσπρο σαν ξεβαμα στη ράχη ) έχει κάτι που μοιάζει με σκουλικακι μικρό άσπρο πάνω του. Εκτός και αν είναι χαρακιά δεν μπορώ να καταλάβω. Αλλά ούτε και καλύτερη φωτογραφία μπορώ να βγάλω με το κινητό μου ενώ αυτά τρέχουν.
Το ενυδρείο το έστρωσα με αγωνία. Δεν είναι άστροτο πιστέψτε με. Τα τεστ που έχω είναι της σερα. Κλαδεψα τα φυτά σήμερα. Ελπίζω κάτι να αλλάξει. Όσο για τις κατάλληλες συνθήκες μέχρι και το κλιματιστικό αφήνω ανοιχτό για να μην ανέβει πάνω από 26βαθμους το νερό. Θα προσπαθήσω να βγάλω βίντεο μήπως είναι καλύτερα και δείτε κάτι |
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείς με αμμωνία; Εκανες όλη τη διαδικασία όπως προβλέπεται; Μέτρησες δηλαδή 0 νιτρώδη, 0 αμμωνία, πολλά νιτρικά κι έκανες μεγάλη αλλαγή κι έβαλες τα ψάρια;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το κλιματιστικό σου κατεβάζει και το ΡΗ... ή διάβασες "ότι βολεύει"... από το link; AN έχει κάποιο σκουληκάκι (πράγμα όχι και σπάνιο για το είδος)... διάβασε στο link, που ακολουθεί.- http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57656 |
|
|||
|
|||
![]()
https://youtu.be/RXorLnSy5uI
Το ψαράκι με το θεματακι εμφανίζεται στο 1:40 αλλά αχνοφαίνεται τα σημάδια που έχουν τα άλλα ψαράκια. . Μήπως είναι μύκητες? ------------------------- Φίλε κύριε Κώστα ναι. Έκανα όλη τη διαδικασία. Υπάρχει και το ανάλογο θέμα στο φόρουμ με τις άπειρες ερωτήσεις που είχα και έκανα. Φίλε diskus fan δεν καταλαβαίνω την επιθετικοτητα που βγάζουν τα μηνύματα σου. Το λινκ που μου έστειλες δεν πρόλαβα να το κοιτάξω. Δεν είμαι χαζή απλά ήθελα να φανεί ότι προσέχω όσο μπορώ και γνωρίζω τα ψάρια μου. Διαφορετικά δεν θα ρωτούσα. . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mobar78 : 03-08-16 στις 19:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Καλό θα ήταν να το διαβάσεις προσεκτικά (όπως επίσης και την πρώτη απάντηση μου)... όπου σου εξηγώ πως δημιουργούνται τα προβλήματα. 3. ΔΕΝ υπονόησα με κανένα τρόπο, ότι είσαι χαζή... διαβάζοντας το link θα καταλάβεις, πόσα ΔΕΝ γνωρίζεις (μάλλον) για τα ψάρια που φιλοξενείς.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ας χαλαρώσουμε λίγο παιδιά.
Βαρβάρα, ρίξε μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες να δεις αν τα ψάρια/ψάρι έχουν αυτά τα συμπτώματα https://www.google.gr/search?q=tetra...w=1280&bih=647 επίσης ρίξε και εδω μια ματιά για να έχεις μια γενική πληροφόρηση https://www.google.gr/search?q=tetra...LrPb8AfRh4rgDQ βεβαιώσου αν είναι σκουλήκι αυτή η γραμμή γιατί αυτό θα ορίσει και το είδος της θεραπείας. Να σου εξηγήσω επίσης κάποια πράγματα, τα ψάρια που φιλοξενούμε θα πρέπει να τα έχουμε στις παραμέτρους που ορίζει η φύση των ψαριών, και αυτό όχι γιατί θα πεθάνουν άμεσα, αλλά γιατί προσπαθώντας ο οργανισμός των ψαριών να συνηθίσει σε αυτό το περιβάλλον αδυνατίζει και τότε τα ψάρια είναι ευάλωτα σε ασθένειες και παράσιτα. Για αυτό διαβάζουμε σε ιστοσελίδες τις παραμέτρους που θέλει το κάθε είδος ψαριού και προσπαθούμε να τις εξομοιώσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Στη περίπτωση σου , τα ΝΕΟΝ θέλουν μαλακό και όξινο νερό, για αυτό θα πρέπει με τις γνωστές μεθόδους , τύρφη ή φίλτρο Α/Ο ή συνδυασμός και των δύο να φέρεις σιγά σιγά τις παραμέτρους του ενυδρείου σε αυτές που θέλουν τα συγκεκριμένα ψάρια, επίσης η θερμοκρασία τώρα το καλοκαίρι δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο χαμηλή, και 27 να φτάσει ή και λίγο παραπάνω ακόμα δεν είναι απαγορευτικό, το αντίθετο θα έλεγα, καλό είναι να δίνουμε στα ψάρια και την αίσθηση των εποχών. Ας ασχοληθούμε τώρα με τη θεραπεία των ψαριών που είναι πιο άμεσο αλλά και σιγά σιγά να φέρεις τις παραμέτρους εκεί που πρέπει. Είναι σημαντικό η αλλαγή των παραμέτρων να είναι ήπια γιατί οι απότομες αλλαγές είναι επικίνδυνες, ίσως και θανατηφόρες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση Ασθένειας Γλυφτη!!!!! | dklap | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 23-12-10 23:56 |
Ανα γνώριση ασθένειας. | maniac | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 26-03-09 19:22 |
Διάγνωση Ασθένειας | petde | Δίσκοι | 21 | 09-01-09 14:41 |
Είδος ασθένειας; | olyon | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 03-03-08 02:51 |
Αναγνώριση ασθένειας !! | Lsourtzo | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 09-09-05 10:00 |