|
|
||||
|
||||
![]()
σιγουρα το ψαρι ηταν ταλαιπωρημενο απο οταν το πηρες,αλλα συνηθως θα δεις τετοια σημαδια νωριτερα και οχι μετα απο εναμιση χρονο.
οχι οτι ειναι απιθανο βεβαια. αν εισαι σιγουρος για τις μετρησεις σου,τοτε ανεβασε λιγο τη θερμοκρασια του νερου να δεις αν ζωντανεψει το ψαρι καθολου. αν δεν δεις διαφορα,τοτε θα κοιταξουμε για ασθενεια. δυστυχως,στα 20 λιτρα δεν εχεις την "πολυτελεια" να κανεις αλλαγες αναλογα με τα νιτρικα.γιατι αν σου ξεφυγει μια φορα η τροφη,η και η θερμοκρασια ακομα και ανεβασει αμμωνια μπορει να γινει ζημια. επειτα τωρα το καλοκαιρι ειναι και η εξατμιση.πως κρατας 20λιτρο χωρις να εχεις μεγαλη εξατμιση για δυο βδομαδες? και αν εχεις,οταν κανεις αναπληρωση θα γινονται ολα ανω κατω στο νερο σε τοσα λιτρα. οπως και ναχει πρεπει να βαλεις φωτογραφιες.δεν μπορει να γινει διαγνωση ετσι παρα μονο γενικολογα θα λεμε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα βαλω και φωτογραφιες! Η θερμοκρασια εχει αναιβει ηδη στους 27! ------------------------- Μερικες φωτο: ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Savou : 22-07-16 στις 13:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αφου το εκανες που το εκανες ομορφο το ενυδρειο σου,δεν το αλλαζες τουλαχιστον να το κανεις 60αρι?
![]() στο προβλημα σου τωρα,βλεπω μια υποψια ανασηκωμενων λεπιων η μου φαινεται?εκτος αν ειναι το χρωμα που τα κανει να φαινονται ετσι... αν μπορεσεις βαλε μια φωτογραφια τραβηγμενη απο πανω,κοιταζωντας τη ραχη του ψαριου.αν δε μπορεις(αφου ειναι στον πατο το ψαρι) βγαλε μια απο πισω,απτη μερια της ουρας προς το κεφαλι.μας ενδιαφερει να δουμε αν τα λεπια ειναι ανασηκωμενα. παντως εκ πρωτης οψεως,για dropsy το βλεπω... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι ανασηκωμενα! |
|
||||
|
||||
![]()
Το κεφάλι του έτσι άσπρο ήταν ή τώρα αποχρωματίστηκε ;
|
||||
|
||||
![]()
οχι το κεφαλι του τωρα αποχρωματιστηκε!
Δεν ειχα παρατηρησει καν τα λεπια του ειναι δυσκολο να φανει σε φωτογραφια δε εχω τοσο καλη φωτογραφικη αλλα ναι ειναι σηκωμενα! |
|
||||
|
||||
![]()
διαβασε αυτο για το dropsy,
http://www.badmanstropicalfish.com/a...article24.html αλλα υπαρχουν και αρκετα σχετικα θεματα εδω μεσα.αν δεν το εχεις με τα αγγλικα θα ψαξω να τα βρω να σου δωσω λινκ. ειμαι 99% σιγουρος πως ειναι dropsy παντως. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ,Θα στα πω τωρα σε γενικες γραμμες για νασαι προετοιμασμενος.
το πιθανοτερο ειναι πως δεν θα ζησει το ψαρι. το dropsy ειναι συμπτωμα βακτηριακης μολυνσης(αλλα οχι μονο) η οποια μπορει να προηλθε απο πολλους παραγοντες που δημιουργουν στρες στο ψαρι. στρες σημαινει πως πεφτει η αμυνα του οργανισμου τους και γινονται ευαλωτα σε βακτηρια που ετσι κιαλλιως ζουν στο ενυδρειο,αλλα αν ηταν δυνατο το ψαρι δεν θα το ενοχλουσαν. στις περισσοτερες περιπτωσεις παντως το ψαρι δεν ζει. συνηθως γιατι μεχρι να το προσεξουμε εχει προχωρησει η ασθενεια και ειναι αργα. για αρχη,θα εκανα μπανιο του ψαριου με αντιβιωση τετρακυκλινη http://www.apifishcare.com/product.p...8#.V5IHOPl96Uk αν μπορεις να τη βαλεις και στην τροφη(αν τρωει) ακομα καλυτερα. περιμενε μηπως το δει και ο κωστας(kostas g.) να δουμε τι εχει να μας πει... ισως καποιο αλλο αντιβιωτικο οπως η καναμυκινη πχ να ειναι πιο καλη επιλογη. εγω προτεινω τετρακυκλινη με το σκεπτικο πως πιανει και gram+ και gram- βακτηρια(αφου στην ουσια δεν ξερουμε τι εχει το ψαρι),αλλα δεν ειμαι ειδικος στις φαρμακευτικες αγωγες. αν αξιωθω καποια στιγμη να παρω μικροσκοπιο,τοτε μπορει να κανω το γιατρο ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μονομαχος | CHRIS_APOEL | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 28-12-12 00:33 |
μονομαχος...:( SOS!!! | abou | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 07-05-10 21:32 |