|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Aσε εχω μπλέξει με όλες αυτές τις σωληνώσεις, ναι έχω πάρει μαστούς να βάλω δύο εξόδους από βαρέλι σε βαρέλι φ63 σωλήνα ο καθένας. Αρα φ110 έρχετε στο πρώτο βαρέλι από το μπότομ ντράιν και στη συνέχεια φεύγουν δύο των φ63 φαντάζομαι δεν θα το πνίγω. Το πρώτο βαρέλι θα γίνει σουρωτήρι, θα έχει μία μεγάλη τρύπα του μπότομ, θα έχει δύο φ50 που έρχονται από τα δυο σκίμμερ, τις δυο φ63 εξαγωγές και τη μια φ63 με βάνα στο κάτω μέρος για τις ανάγκες του καθαρισμού. Οχι η ώρα του φλοτέρ δεν ήρθε ακόμη, έχω την αναμονή του χαλκοσωλήνα στα μπετά για αργότερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ας βάλω και εγώ την συγκεκριμένη φώτο γιατί Μελάνιασα μέχρι να τα συγκεντρωσω. Σιγά σιγά ότι παίρνει μορφή θα το ανεβάζω εδώ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλή επιτυχία Νικόλα στην κατασκευή
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νίκο στο είχα επισημάνει σε προηγούμενο ποστ δεν αγοράζουμε αντλία με τα λίτρα τις λίμνη μας αλά βάσει του φίλτρου.
Μπορείς για μην αλλάξεις αντλία αλλά να βάλεις κόπιο ρυθμιστή στροφών αλά έχει κόστος και θα έχεις την ροΐ που προλαβαίνει το φίλτρο σου |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι πάιρνει η αντλία ρυθμιστή αλλά λυπάμε να την χαμηλωσω, φαντάσου τώρα που τραβά με δύναμη όταν έκανα ένα τέστ (έβαλα τη μικρή αντλία μέσα στο πρώτο βαρέλι και έστελνα στο τρίτο να συμπληρώνει) τα σκίμμερ δεν τραβούσαν τίποτα, είναι που είναι παθητικά τα έχω στο πρώτο βαρέλι και έρχετε όλο το νερό από το 110 σωλήνα του μπότομ ντράιν και σχεδόν τίποτα από τα δυο φ 50 των σκίμμερ. Για αυτό λέω η επόμενη κίνηση να είναι τα σκίμμερ στο τελευταίο πάνω από την αντλία για να έχω win win, να κερδίσω δηλαδή ροή μέσα στο βαρέλι να γεμίζει και να ρουφάνε και τα σκίμμερ. Τι να πω? Θα το δω στην πράξη
|
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο ευχόμουν να μην σου συμβεί αλλά έγινε
![]() Στα έτοιμα μου φίλτρα δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτε γιατι 20000 λίτρα το φίλτρο 20000 λίτρα η αντλία . Στα diy φίλτρα , σε τόσα λίτρα τα φίλτρα δυστυχώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν , τα ίδια είχα πάθει και εγω με τελευταίο που έκανα γιατι ήθελα και βιολογική φίλτρανση (περα απο την έτοιμη) και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιήσω ένα ρυθμιστή ροής Υ με "βάνες".
|
|||
|
|||
![]()
Φίλη μου Αρτεμίσια μάλλον έχεις μπερδευτεί 20.000 λίτρα φίλτρο ??
Μάλλον εννοείς 2,000 καταρχήν δεν πάει αναλογικά αν ήταν έτσι εγώ στο nexus me 500 λίτρα θα ήθελα 500 λίτρα αντλία ?? Σε μένα ο κατασκευαστής λέει μέχρι ι 10.000 αντλία λίτρα μαχ και στην περίπτωση του nexus το πάει πολύ χαμηλά . Επιμένω στο σωστό σχεδιασμό του φίλτρου ώστε να έχουμε και την σωστή βιολογία και όχι στην λογική να βάλουμε και ακόμα ένα βαρέλι Η ένα Υ για να διορθώσουμε την ροΐ μας |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω μπερδευτεί
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα Αρτεμίσια , οκ δεν το κατάλαβα σωστά έχεις 20.000 αντλία σε 20.000 λίτρα λίμνη, όλα καλά αλά και πάλι δεν αλλάζει τίποτα .
Σε ένα φίλτρο ξανά επιμένω δεν βάζουμε αντλία ότι νάνε αλά ότι λέει ο κατασκευαστής Η φτιάχνουμε το φίλτρο μας Βάσει κάποιου σχεδίου . πρώτον για να έχουμε την σωστή ροΐ στο φίλτρο μας για να μπορούν τα βακτήρια να δημιουργήσουν αποικείς Και δεύτερον να μην είναι περισσότερη για να τα παρασύρουν Η να μην προλαβαίνουν την ροΐ στα συγκοινωνούντα δοχεία |
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.
Αν χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερους σωλήνες μεταξύ των φίλτρων τότε δεν θα λυθεί το πρόβλημα? Αν στείλεις κατευθείαν τα σκίμμερ στον 3ο φίλτρο τότε θα είναι "αμαρτία" που θα κυκλοφορούν τόσα λίτρα νερό προσπερνώντας τα φίλτρα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποσα trilineatus σε 100 λιτρα? | beat89 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 06-04-11 12:46 |
Ποσα mm τζαμι για 60 λιτρα? | aNe | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 04-08-10 14:37 |
σε ποσα λιτρα??? | tornos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 15-02-09 15:41 |
ποσα λιτρα; | gutsi | Δίσκοι | 15 | 27-10-07 10:05 |
ποσα λιτρα; | gutsi | Bettas | 16 | 27-09-07 18:55 |