|
|
||||
|
||||
![]()
Γι αυτο κι εγω δεν την ξαναβαζω..Μου τυχε παρομοια περιπτωση περισυ,εκει που μαι με το κλειδι στην πορτα να φυγουμε για διακοπες,τσεκαρω αλλη μια φορα την ταιστρα και με μια λαθος κινηση μου πεφτει μεγαλη ποσοτητα σπιρουλινια μεσα στο ενυδρειο...Τρελαθηκα αλλα δεν μπορουσα να κανω και τιποτα,ευτυχως δεν συνεβη κατι ασχημο δεν ελειψα πολλες μερες..Τωρα τα καλοταιζω γιατι την αλλη βδομαδα θα πεσει διαιτα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
την ξαναέβαλα την ταΐστρα κ σήμερα πάλι κόλλησε το καπάκι. τα flakes δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με την υγρασία αλλά το καπάκι μάλλον θα πρέπει να αφαιρεθεί
|
|
|||
|
|||
![]()
έβγαλα το καπάκι από την ταΐστρα κ δούλεψε μια χαρά.
έλειψα 5 μέρες αλλά έκανα ένα λάθος για το οποίο με είχαν προειδοποιήσει κ τα περισσότερα φυλλαράκια κατέληξαν εκτός ενυδρείου λόγω των ανεμιστήρων. θα ρυθμίσω το τάισμα πρωινές ώρες ελπίζοντας να μη δουλεύουν οι ανεμιστήρες κ θα προσθέσω κ granules μπας κ πέσει κ καθόλου τροφή μέσα. |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62848
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
για ακόμη μια φορά έχεις δίκιο Σπύρο
![]() μου το είχαν πει κ άλλα παιδιά αλλά ήλπιζα ότι μιας κ οι ανεμιστήρες είναι 12άρηδες με 5,7V δεν θα δημιουργούσαν αρκετά ρεύμα. προφανώς έκανα λάθος. τα 5,7V αργούν να κατεβάσουν την θερμοκρασία κ δημιουργούν αρκετό ρεύμα για τον "χαρτοπόλεμο" που τον έζησα κ live σήμερα ![]() αύριο βάζω 12V κ θα προσπαθήσω να το ρυθμίσω όπως πρέπει. η ταΐστρα πάντως (χωρίς το καπάκι) δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ κ δυο βδομάδες. |
|
|||
|
|||
![]()
στις 12/8 έκανα μια καλή αλλαγή (30%), ρύθμισα τον STC στους 29C κ την αυτόματη ταΐστρα λίγο παραπάνω από το ελάχιστο.
ένας φίλος ήρθε μια φορά στις 10 μέρες για έλεγχο του ενυδρείου κ των φυτών κ του ζήτησα να ταΐσει λίγο παραπάνω. σήμερα που ήρθα βρήκα τα ψαράκια αρκετά πεινασμένα κ έριξα μπόλικη τροφή την οποία εξαφάνισαν σε ελάχιστο χρόνο. δεν κατάφερα να τα μετρήσω αλλά μου φαίνεται πως δεν λείπει κανένα. οι γαρίδες φαίνονται καλά κ οι τρεις, ο πληθυσμός των σαλιγκαριών φαίνεται να μειώθηκε κ βρήκα κ μερικά μικροσκοπικά helena τα οποία είχα αφήσει σαν αυγουλάκια (το ζευγάρι το είχα δώσει πριν φύγω). angustiflolia, rubin, rotala κ moss φούντωσαν αρκετά κ έφτασαν στην επιφάνεια αλλά montecarlo κ alternathera σχεδόν εξαφανίστηκαν. leucocephala, lobelia κ difformis δεν άλλαξαν κ πολύ. τα ανεμιστηράκια τα άφησα με το τροφοδοτικό των 5,7V τελικά. η εξάτμιση ήταν 6-7 λίτρα κ μόλις ήρθα πρόσθεσα 1,5 λίτρο μέχρι να βρω χρόνο να κάνω αλλαγή αύριο. μέτρησα τα νιτρικά κ είναι στο 5 οπότε δεν ανησυχώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Ολα οκ ,τοτε!
Τις βεντουζες γιατι τις πεταξες κατω στο χαλικι; ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπλήρωση νερού στις διακοπές ? | tounion | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 26-06-12 00:31 |
Ώρες για τάισμα! | panioul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 15-09-11 14:41 |
Καλοκαιρινές διακοπές και τάισμα | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 20-07-10 12:07 |
Διακοπές και τάισμα μέρα παρά μέρα | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 17-07-09 22:03 |
Πως τρώνε στις διακοπές ???? | Minakki | Χρυσόψαρα | 6 | 22-11-08 10:26 |