|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πληροφοριακα και ανεξαρτητως μαρκων, ~4000κ ειναι το θερμο λευκο-warm white (κιτρινο) ~6000κ-7000κ ειναι η λεγομενη daylight-ψυχρο λευκο δηλαδη. ~10000κ ειναι το ροζ , υπαρχουν παρα πολλες λαμπες σαν την sylvania grolux. τα μπλε ειναι ψηλοτερα.. Γνωμη μου ειναι να μην σπαταλαμε λευτα για "ειδικες ενυδρειακες λαπμες, αφου αυτα τα kelvin τα βρισκουμε και σε κοινες λαμπες, μιλαω πιο πολυ για το ασπρο και το κιτρινο, μιας που βρισκοντε ευκολα στα ηλεκτρολογια.. εγω ασπρες,κιτρινες ψωνιζω στις διαστασεις μου με 2 ευρω απο το ηλεκτρολογιο της γειτονιας μου , ενω την sylvania grolux και τη flora(10000κ) γυρω στα 8 ευρω. καλοι συνδιασμοι θεωρουντε: ασπρη-ροζ ασπρη-κιτρινη (αυτο ομως δεν σημενει πως αλλοι συνδιασμοι δεν θα δουλεψουν εξισου καλα) αρκετοι δουλευουν και ασπρες μονο, οπου με ασπρες μονο κρατας και κανονικα φυτα indoor ανετα Εαν η λαμπα που αφαιρεσες ηταν κιτρινη ενδεχετε να ηταν η αιτια των αλγεων , καθως ειναι φασμα το οποιο ναι μεν χρειαζομαστε , αλλα με μετρο.. Οτι και να βαλεις τα φυτα θα παρουν αυτα που θελουν, αφου σε οποιαδηποτε λαπμα και να χρησιμοποιησεις υπαρχουν σε μικρο η σε μεγαλυτερο ποσοστο τα φασματα που χρειαζοντε. Οσο για τα λουμεν, δεν εχουν τοση συμασια στις ροζ, καθως στα φυτα εχουν ακριβως τα ιδια αποτελεσματα. Το μονο που ισως σε ενοχλησει, ειναι οτι θα σκοτινιασει λιγο το ενυδρειο στο ματι. Ελπιζω να σε βοηθισουν τα παραπανω ![]() υγ.Εαν εχεις μονο τ8 και οχι τ5 , ειναι προτιμοτερο να μην ασχολησε με λουμεν, αλλα με w/lt. θα βγαλεις πιο ευκολα ακρη. σε λουμεν ειναι σιγουρα πιο αξιοπιστο, αλλα δεν παιζει ρολο μονο η ενταση του φωτος, αλλα και τα φασματα που θα δουλεψεις.. Σε λουμεν ειναι καλο να μετρας ειτε τις τ5, ειτε οτιδηποτε αλλο σε λεντ η σε οικονομιας.. υγ2.οσο μεταβαλεται το αρχικο φως που παραγει η λαμπα, ειναι λογικο να μειωνεται η φωτεινοτητα της, καθος για να αλαξει το "χρωμα" , προσθετοντε ¨φιλτρα¨ (λιγο μπακαλικα στο λεω, οπως το αντιλαμβανομαι..μην το παρεις κατα λεξη χαχα :P) Παράθεση:
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τριχοειδής άλγη.. | KenJiNx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 19-03-12 22:55 |
Η τριχοειδής άλγη | aquatropic | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 26-07-11 19:51 |
Τριχοειδής άλγη | magman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 25 | 29-12-10 07:46 |
Τριχοειδής άλγη | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 20-03-08 14:48 |
Τριχοειδής άλγη | Gandalf72 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 16-03-05 12:44 |