|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Μάκη
![]() αντε ωραία καλές μετρήσεις μετα ![]() Έτσι απο περιέργεια , περίπου τι ψάρια σου αρέσει να χαζεύεις ??? Φυσικά το φίλτρο εξαρτάται απο τα ψάρια που θα έχεις , μεγάλα ψάρια - μεγάλο φίλτρο . Μικρά ψαράκια περισσότερες επιλογές μικρότερων φίλτρων . Δεν ξέρω πώς είναι τα pet shop στην Αγγλία (για να διαλέξεις εκεί ψάρια) και να σε καθοδηγήσουν σωστά , ώστε να μην σε δούνε σαν κάποιον που θα αφήσει πολλά λεφτά ..... Γι αυτό αν θέλεις δείξε έστω με φωτό αυτο αυτο και αυτό η με λίνκ απο google .
|
|||
|
|||
![]()
Κυρίως μας αρέσουν τροπικά ψάρια όπως tetra, Silver shark, black red tailed shark. Τα δυο pet shop που έχουμε κοντά μας δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη καθώς δεν είναι πρόθυμοι ούτε καν να μιλήσουν όποτε μπορεί να αγοράσουμε όταν έρθει η ώρα από online shop. Συνήθως πουλάνε starter packs με ψάρια που ταιριάζουν μεταξύ τους.
Έκανα τεστ με τις ταινίες μέχρι να έρθει το υγρό και οι τιμές είναι : Nitrate 0 Nitrite 0,46 Total hardness dH 14 Carbonate hardness dH 20 pH 9.1 Chlorine 0 Carbon dioxide 0 |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() Ξεκίνησες στρώσιμο με αμμωνία ?? Αν όχι , ξεκίνα ![]() ![]() Τώρα με τα παραπάνω ψάρια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ![]() Διάβασε λίγο αυτό να ψάξω να βρώ περισσότερα ![]() http://www.seriouslyfish.com/species...chos-frenatum/ http://www.seriouslyfish.com/species...-melanopterus/
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ θα τα διαβάσω. Αμμωνία θα ξεκινήσω αύριο μάλλον. Πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή νερού κατα το στρώσιμο ; Ρωτάω γιατί την άλλη εβδομάδα ερχόμαστε Ελλάδα να πάρουμε λίγο χρώμα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζεται αλλαγή νερού στο στρώσσιμο, μόνο στο τέλος για να ρίξεις τα νιτρικά.
Σχετικά με τα ψάρια που ανέφερες, τα tetra μπαίνουν σε στήσιμο του ενυδρείου με αμερικάνικα ψάρια παρόμοιων βιότοπων, π.χ. μικρά είδη κιχλίδων όπως Microgeophagus altispinosa. Ο red tail black shark μπαίνει σε ασιατικό στήσιμο π.χ. με barbs και loach. Τα silver sharks είναι πολύ μεγάλα για 200λ, γίνονται 30εκ και θέλουν κοπάδι
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ Κώστα.
Ψάχνω να βρω αμωνία θα πάω σε ένα φαρμακείο σήμερα κ ελπίζω να βρω. |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου μακη και καλως ηρθες!οσο και να δειχνουν λαθος τα στικακια λογικα θα εχεις σκληρο νερο οποτε θα πρεπει να προσανατολιστεις σε ψαρια σκληρου νερου υπαρχουν τα ζωοτοκα ψαρακια οπως τα gyppy που με τις γεννες τους θα σου γεμησουν το ενυδρειο σου χρωμματα.τωρα για εξωτερικο φιλτρο υπαρχουν οικονομικες λυσεις μην πας αναγκαστικα με εταιριες ακριβες και οι αλλες αξιοπιστες ειναι.ηρθες στο σωστο μερος για να κανεις ενα απροβληματιστο ενυδρειο εγω για το αεροπλανο δεν χαλιεμαι γιατι ξερω οτι σε 6 μηνες θα το εχεις βγαλει!ετσι καναμε ολοι εγω ειχα βατραχι που ανοιγε το στομα και εβγαζε μπουρμπουλιθρες(μη σου μπαινουν ιδεες)
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το πρώτο μου ενυδρείο. !!! | Λάμπρος.Τ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 22-12-15 23:10 |
Το πρώτο μου ενυδρείο DIY 84l. | doul | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 17 | 21-10-15 00:53 |
Το πρώτο μου ενυδρείο | addwater | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-01-13 14:57 |
Το πρώτο μου DIY ενυδρείο | daredevil | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-12-11 20:14 |
Το πρώτο μου ενυδρείο | Θοδωρής Κατερίνα | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 31-12-08 20:45 |