|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
η βαλβιδα ρυθμισης μπορει να προκαλεσει εκρηξη της φιαλης.
δεν ειναι ακριβως επικινδυνο, αλλα αμα σκασει δεν θες να εισαι εκει κοντα, ουτε και να μαζεψεις το χαος.. εχει ξανασυζητηθει το θεμα με το ζεστο μειγμα... αλλα σε γενικες γραμμές, το πρόβλημα ειναι οτι σε βαθος χρονου η ολη διαδικασια σε απασχολει απαραδεκτα πολυ.. γιαυτό καταληγουμε ολοι σε φιαλη. μην σου χαλαω την χαρα του πειραματισμου ομως... |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα το απόγευμα, έβαλα και αντεπίστροφη στο σύστημα, κόβοντας το σωληνάκι κοντά στο μπιτόνι. Στον λίγο χρόνο που μεσολάβησε μέχρι τη σύνδεση, βρώμεσε όλο το δωμάτιο...!
![]() Σκέφτηκα εν τω μεταξύ το εξής, για "ρύθμιση" (περιορισμό ουσιαστικά) της παροχής co2, και θέλω τη γνώμη σου netblues: Εάν προσθέσω ταφ και βάλω και 2ο σωληνάκι στην πορεία του co2, στέλνοντάς το πχ. σε έναν κουβά, δεν θα μπορώ να το συνδέω-αποσυνδέω (πχ. διπλώνοντάς το ή με τάπα) όποτε θέλω και να μειώνω ή αυξάνω την ποσότητα co2 που πάει στο ενυδρείο? (αναφέρομαι στο δεύτερο σωληνάκι, του κουβά...). Την νύχτα, δεν θα ήταν προτιμότερο να δουλεύει πχ. και η δεύτερη διακλάδοση, ώστε να μπαίνει το μισό co2 στο ενυδρείο? ή είναι καλύτερα να μην υπάρχουν τέτοιου είδους αυξομειώσεις στην παροχή? Θα ήθελα τα φώτα σου, γιατί μαύρο σκοτάδι με περιβάλλει...
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 03-01-06 στις 23:07 |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αν στελνεις την εξοδο του co2 αλλου, (οχι ομως να την μπλοκαρεις ) μπορεις να πετυχεις χειροκινητη ρυθμιση.. Δεν νομιζεις οτι παραπαει ομως ολο αυτό?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ισως η πολυ μικρη πιεση του CO2, σε σχεση με του ατμοσφαιρικου αερα που πρεσαρει μια αεραντλια, δεν αφηνει τελικα να φτασει τιποτα στο ενυδρειο. Να σου πω την αληθεια για εκει το βλεπω και εγω. Καλο σαν παιχνιδι ειναι, αλλα τελικα πολυ ταλαιπωρια και χρονος χαμενος! ![]() Σημερα το εσωτερικο μου φιλτρο δημιουργει μεγαλυτερη αναταραξη στην επιφανεια του νερου, αφου εκανα μια αλλαγη στην εξοδο του, και βγαζει το νερο με μεγαλυτερη πιεση. Λογικα ετσι θα χανετε καποιο ποσοστο CO2. Αυριο θα μετρησω το ph να δω τι γινεται. Το θεμα ειναι οτι και να βρεθει σημερα η ισσοροπια, ποτε ξανα δεν θα καταφερω να φτιαξω μειγμα με ακριβως την ιδια αναλογια ωστε να ξαναπαιξει παλι σωστα και να εχει τελικα την ιδια παροχη CO2. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ενας μεσαιος τροποποιημενος πυροσβεστηρας με διοξειδιο κανει γυρω στα 30 ευρω και τα διπλα μανομετρα με την βελονοειδή αλλα 48. Αυτο σου εξασφαλιζει σταθεροτητα στην παροχή. Με αλλα 30-35 περνεις και μια ηλεκτροβανα ωστε να κοβει το διοξειδιο οταν ειναι σβηστα τα φωτα.
Δεν ειναι τζαμπα αλλα δεν ειναι και κανενα τρελό ποσό. Αλλιώς μαγια, ζαχαρη, αλλαγη μειγματος καθε δεκαπεντε και ολα καλά. Παρα πολλοι το εχουν κανει με επιτυχια, δεν ανακαλυπτουμε την αμερική.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΕΤΟΙΜΑΖΩ 520 ΛΙΤΡΑ! | Tolis | Malawi | 74 | 06-10-04 16:55 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
DIY CO2 instructions please !! | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 16:35 |
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ??? | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 14:27 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |