|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Κ. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Κ. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το οτι κρυβονται οι γαριδες, ειναι φυσιολογικο με τα ψαρια αυτα. Δεν ειναι απαραιτητα σημαδι κακης ποιοτητας νερου, ή ασθενειας κλπ. Οταν η ζωη της red cherry ειναι 1-2 χρονια και οταν εχεις μια γαριδα σε τελικο μεγεθος, δεν μπορεις να ξερεις αν ειναι στα τελευταια της. Ετσι ειναι και παλι φυσιολογικο να πεθανει καποια στιγμη. Και καποια στιγμη με τους αναμενομενους θανατους και χωρις νεες γαριδες, θα χαθει ολη η αποικια (μικρη ή μεγαλη). Απο θερμοκρασια πως παμε? .
|
|||
|
|||
![]()
τα παρατηρώ αρκετές ώρες κάθε μέρα κ μου φαίνεται ότι τα endler's είναι τόσο απασχολημένα με το να επιδεικνύονται μεταξύ τους που ούτε έχουν καταλάβει την ύπαρξη των γαρίδων.
επίσης στο κούφιο βραχάκι που έχουν κάνει φωλιά οι γαρίδες δεν μπαίνουν τα ψαράκια οπότε αν ξεκινήσει κάτι από εκεί μέσα θα ξεκινήσει φαντάζομαι. όπως κ να έχει εφόσον δεν φαίνεται κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα συνεχίζω ως έχει κ βλέπουμε ------------------------- η θερμοκρασία έχει ανέβει στους 27 σταθερά τον τελευταίο καιρό κ σήμερα έπιασε 28,5 για μερικές ώρες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 02-07-16 στις 21:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η θερμοκρασια ειναι ΟΚ.
Δεν παιζει να καθονται και να κανουν μονο flaring τα ψαρια. Η "βοσκη" ειναι το αγαπημενο χομπι τους. Οι γαριδες μπηκαν στην τρυπα γιατι καποια ψαρια τις χτυπησαν. Πρεπει να υπαρχει και αρσενικη cherry για να γινει γεννα. Οι νεαρες θηλυκες μοιαζουν με αρσενικα. 4 γαριδες, ακομα κι αν δεν υπηρχαν τα ψαρια, δεν ειναι ασφαλης αριθμος για εναρξη αποικιας.
|
|||
|
|||
![]()
έχω δει τα endler's να "βόσκουν" δίπλα στις γαρίδες κ να μη τους δίνουν καμία σημασία. επίσης οι γαρίδες δεν απομακρύνονται όταν τους πλησιάζουν τα ψαράκια άρα θεωρώ (ίσως κ λανθασμένα) ότι δεν έχουν προβλήματα.
το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι πλέον έχουν μείνει μία αρσενική κ δύο θηλυκές κ έχουν όλες αλλάξει κέλυφος τουλάχιστον μία φορά. υπάρχει περίπτωση να αλλάζει η συμπεριφορά το βράδυ που σβήνουν τα φώτα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο πολλα μπορει να παιζονται το βραδυ
![]() Για να παμε και στις γαριδες εγω εβαλα 5 sakura red πριν 4 μηνες κι αυτη τη στιγμη μετραω πανω απο 30-40..Η αποικια μεγαλωνει πολυ γρηγορα,αλλα τα πλατυ δεν τους δινουν σημασια!Πολλες φορες τις βλεπω να κολυμπουν ελευθερα στο ενυδρειο απ τη μια μερια στην αλλη, μου χει κανει εντυπωση,κατι που σημαινει πως αισθανονται ασφαλεια ![]() Τωρα αν παραυτα τρωνε καποιο γονο δεν μπορω να το ξερω..Εχω ομως και flame moss στο ενυδρειο που εκει μεσα εχω βρει με το κλαδεμα αρκετο γονο,οποτε βοηθαει κι αυτο σιγουρα. Μηπως να εβαζες καποια moss; Βεβαια εσυ εχεις αλλα ψαρια τα οποια μαλλον εχουν αλλη συμπεριφορα..
|
|||
|
|||
![]()
έχω δύο βραχάκια με moss. δεν είναι τόσο πυκνά ακόμη βέβαια αλλά ελπίζω με το λίπασμα να φουντώσουν σύντομα.
αν είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των ψαριών δεν με ενοχλεί τόσο όσο το να έχω κάνει κάτι λάθος εγώ. ίσως βέβαια ήταν εξ'αρχής λάθος μου να βάλω τις γαριδούλες με 19 αρσενικά endler's. δεν ξέρω ... προφανώς θα κριθώ εκ του αποτελέσματος ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οι θηλυκές γαριδούλες είναι στη γύρα όλη μέρα σήμερα αλλά δεν μπορώ να βρω τον αρσενικό. η μια άλλαξε κέλυφος οπότε μάλλον γι'αυτό κρυβόταν κ μάλλον αυτός είναι ο λόγος που κρύβεται κ ο αρσενικός σήμερα.
κυκλοφορούν παντού αλλά η μία κάνει συχνά τον γύρο του ενυδρείου με νευρικές κινήσεις. μιλάμε για αγώνα δρόμου. κάνει τον γύρο μετ'εμποδίων σε 45" !!! δεν ξέρω πως να βάλω μικρογραφία οπότε βάζω το link https://youtu.be/0NxoqAs3GjE |
![]() |
Tags |
endlers |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Poecilia wingei (Endler) Class N | fokias | Ζωοτόκα | 18 | 21-05-16 07:17 |
Endlers (Poecilia wingei) project ΙΙI. Κατηγορίες - Τάξεις (Class) Endler | lingistis | Ζωοτόκα | 2 | 12-05-11 13:32 |
Tα παντα για τα poecilia wingei | georgis4 | Ζωοτόκα | 0 | 15-11-10 11:24 |