Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από klaz
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι...τις προηγουμενες μερες τι KH ειχατε...????γιατι ως γνωστο ,η ανθρακικη σκληροτητα ειναι ο συντελεστης του πεχα,και με νουμερο κατω του 5 υπαρχει ασταθεια στο πεχα.....με δυσαρεστα αποτελεσματα........
|
Λοιπόν, κατ' αρχάς τις μετρήσεις τις κάνω με το στικ της ESHA, και των ΝΟ2 & pH και με υγρά.
Ποτέ στην μέτρηση του ΚΗ δεν ήμουν σίγουρος, λόγω του ότι το πράσινο χρώμα που μου έβγαζε, ήταν λιγο διαφορετικό και με μπέρδευε πάντα. Ετσι προσπαθούσα να το υπολογίσω από την τονική διαφορά, στο περίπου. Μου έβγαινε πάντα μεταξύ 3 και 4.
Οι μετρήσεις που αναφέρω παραπάνω, ήταν πάντα οι ίδιες μετά το στρώσιμο του ενυδρείου, με μικρή διαφοροποίηση κατά καιρούς στο ΝΟ3 που κυμαινόταν από 10 μέχρι 50, ανάλογα τις αλλαγές νερού.
Επί τη ευκαιρία, να σε ρωτήσω: Από τι ανεβοκατεβαίνει η τιμή του ΚΗ? Δεν θα έπρεπε να έχω μεγαλύτερη τιμή (όπως και GH), καθ' ότι έχω αρκετές ασβεστολιθικές πέτρες μέσα? Φίλτρο έχω απλό 400άρι με σφουγγάρι και λίγο μακαρόνι. ΡΗ είχα πάντα στο 7.8 έως 7.6, άνθρακα δουλεύω σπανίως και τύρφη καθόλου. Χαλίκι έχω μαύρο ψιλό και λίγη άμμο θάλασσας.
(Μόλις έκανα καινούρια μέτρηση και μου έδειξε ΡΗ=7, οι δε φυσαλίδες είναι στο περίπου 1 το δευτερόλεπτο, με θερμοκρασία δοχείου στους 20 βαθμούς.)