|
|
||||
|
||||
![]()
Περισσότερο θα ανησυχούσα για τη θερμοκρασία και την αναπλήρωση του νερού και μετά για το ταισμα
Αποψη μου ειναι 2-3 φορες, μέσα στο 20ημερο, αυτός που θα ερθει για τα φυτά να ταισει τη φορά που θα ερθει και να συμπληρώσει νερό Αν δεν βάλεις ανεμιστήρες, δεν ξέρεις ποσο ψηλά θα φτάσει η θερμοκρασία και μπορεί όταν επιστρέψεις να θες να ταισεις, αλλά να μην βρίσκεις ψάρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
απο πολλες προσωπικες εμπειριες καλυτερα να ταισει μια φορα στο διαστημα που λειπεις ο φιλος σου παρα να εμπιστευτεις ταιστρα χωρις να εισαι εκει..... οσο αδειαζει το ντεποζιτακι αλλαζει και η συμπεριφορα με την οποια ριχνει τροφη και ενω οταν εσυ το γεμισες και το δοκιμασες εριχνε μια μικρη ποσοτητα μπορει μετα απο καποιες μερες να ριχνει μεγαλες ποσοτητες που τα ψαρια να μην μπορουν να φανε και σε συνδυασμο με τη ζεστη που σιγουρα θα εχει το αδειο σπιτι μπορει να σου σηκωσει αμωνια και μετα η καταστοφη ερχεται με μαθηματικη ακριβεια..... Ψοφαει απο την αμμωνια το πρωτο ψαρι και με την αποσυνθεση τιναζει ολο το ενυδρειο στον αερα..... Την επαθα δυο φορες με ταιστρες σερα και εχαιμ και βρηκα ενυδρειο χρονων με σχεδον ολα τα ψαρια νεκρα.....
Και φυσικα ο κινδυνος ειναι πολυ μεγαλυτερος με τα πελετ παρα με τις νιφαδες, που τρεχουν πολυ πιο ευκολα απο το ανοιγμα......Καλο θα ηταν επισης φευγοντας να ριξεις και λιγο αντιχλωριο στο ενυδρειο γιατι τα περισσοτερα απο αυτα βοηθουν και στην αμμωνια......
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως η δραση του κραταει μονο 24 ωρες (για το prime τουλαχιστον που γνωριζω, αλλα δεν πιστευω οτι και τα αλλα θα διαφερουν)
|
||||
|
||||
![]()
Μου ακούγονται λίγο υπερβολικά όλα αυτά, την συγκεκριμένη ταΐστρα την χρησιμοποιώ χρόνια τώρα, όλο τον χρόνο, και από όταν αντικατέστησα τα flakes δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. πριν με τα flakes το πρόβλημα ήταν μάλλον το αντίθετο από αυτό που περιγράφετε, δηλαδή κολλούσαν από την υγρασία και δεν έπεφταν.
|
||||
|
||||
![]()
υπερβολη θα ηταν αν δεν μου ειχε συμβει ηδη δυο φορες και απλα σου ελεγα θεωριες.....
|
|||
|
|||
![]()
μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι δεν πέφτει ίδια ποσότητα τροφής κάθε φορά.
αν κ το έχω χρησιμοποιήσει πολύ λίγο μέχρι τώρα νομίζω μετά από 2-3 μέρες τα flakes θα έχουν πρόβλημα με την υγρασία. θα συνεχίσω τις δοκιμές κ βλέπουμε ... |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτόματη ταΐστρα ΔΕΝ τοποθετούμε μια μέρα πριν φύγουμε διακοπές... την δοκιμάζουμε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, για να είμαστε σίγουροι για την ορθή λειτουργία της.
Από την προσωπική μου εμπειρία... flakes = άσκοπη η τοποθέτηση της (ταΐστρας). Το πρόβλημα που έχω με τα pellets είναι ότι τα δίνω αφού πρώτα τα έχω μουλιάσει... οπότε στην περίπτωση της ταΐστρας αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει... και αναγκαστικά πέφτουν αμούλιαστα, αφού μόνο pellets εμπιστεύομαι να της βάζω.- |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπλήρωση νερού στις διακοπές ? | tounion | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 26-06-12 00:31 |
Ώρες για τάισμα! | panioul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 15-09-11 14:41 |
Καλοκαιρινές διακοπές και τάισμα | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 20-07-10 12:07 |
Διακοπές και τάισμα μέρα παρά μέρα | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 17-07-09 22:03 |
Πως τρώνε στις διακοπές ???? | Minakki | Χρυσόψαρα | 6 | 22-11-08 10:26 |