|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σημασια εχει οτι μεσα υπαρχει εστω και μια γαριδα. Ετσι λοιπον πρεπει να παρεχεις και σε αυτην, οτι χρειαζεται. Εκτος κι αν τις εχεις γραμμενες. (Ασχετα αν δεν υπαρχει σοβαρο θεμα με τις σκληροτητες και το πεχα που μαλλον εχει το ενυδρειο σου). 2. Οσο ατυπο ειναι το καλιμπραρισμα, τοσο ατυπες ειναι και οι ενδειξεις. Παρε υγρα καλιμπραρισματος (αναλογα ποσων σημειων ειναι το πεχαμετρο). Τα νορμαλ πεχαμετρα ειναι δυο σημειων. Τα υγρα που υπαρχουν ειναι 4, 7 και 10 (περιπου). Αν το νερο που μετρας ειναι οξινο (κατω απο 7), καλιμπραρεις με τα 4 και 7. Αν το νερο σου ειναι αλκαλικο (7 και πανω), καλιμπραρεις με τα 7 και 10. - Τα pen πεχαμετρα ειναι για μερικους μηνες χρησης (και αν). Ολα τα probe, σταδιακα χαλανε. Συνηθως σε ενα χρονο, το πολυ σε δυο χρονια εχουν "πεθανει". Στα pen τα probe εκτος οτι ειναι κατωτερα ποιοτικα, επιπλέον δεν αντικαθιστανται. Ειναι λοιπον "μια χρησης". Δεν εχω δει probe σε pen να κραταει πανω απο 6 μηνες. Ενος τροπος ελεγχου καλης λειτουργειας, ειναι το βαζεις απο ενα οξινο υγρο σε ενα τελειως αλκαλικο (πχ ξυδι και αζαξ) και να βλεπεις το ρυθμο που παει απο τη μια ενδειξη στην αλλη. Οσο πιο γρηγορα παει, τοσο πιο σωστα "διαβαζει" το probe. Αυτη τη στιγμη λοιπον ασχολεισαι με ενα θεμα χωρις λογο. .
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το manual της συσκευής συστήνει calibration με διάλυμα pH : 6.86 το pH βρύσης άρα κ ενυδρείου είναι σίγουρα πάνω από 7.5. να ακολουθήσω τις οδηγίες ή είναι καλύτερα να πάρω σκόνες για μεγαλύτερο pH ? πριν τέσσερις ώρες έκανα 11,5 λίτρα αλλαγή (~20%) κ τώρα που μετράω με το ίδιο πεχάμετρο μου δείχνει pH:8.1. μήπως λοιπόν το πεχάμετρο δουλεύει σωστά κ όντως το pΗ ανέβηκε για κάποιο λόγο ? tsala, από τη μέρα που έβαλα τις γαρίδες δεν τις είδα ποτέ να κρύβονται ή να φοβούνται τα ψαράκια (ίδιο μέγεθος έχουν εξάλλου). τις τελευταίες 3-4 μέρες όμως οι θηλυκές έχουν μπει στο κούφιο βραχάκι που έχω φτιάξει κ δεν λένε να βγουν. προσπαθώ με τον φακό να τις δω κ έχω αρχίσει αρχίσει να ανησυχώ για το εαν είναι όλες ζωντανές ή όχι. απ'όσο έχω καταλάβει η συμπεριφορά των γαρίδων είναι ένδειξη κ των συνθηκών του ενυδρείου οπότε σκέφτηκα μήπως υπάρχει σχέση της συμπεριφοράς τους με την αλλαγή του pH. συγχωρέστε με αν γίνομαι υπερβολικός αλλά μιας κ τα παρατηρώ συνεχώς, κάθε αλλαγή στην συμπεριφορά τους μου δημιουργεί ερωτήματα. σας ευχαριστώ που βοηθάτε |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Εφοσον υπαρχουν ψαρια , οι γαριδες παντα θα κρυβονται, ειδικα τα μικρα.
Το ph meter αν ειναι το κλασικο κιτρινο, απλα πεταξε το , παρε υγρα τεστ της api πιο αξιοπιστα ειναι. Το 317 tds ,ειναι μια χαρα γιατις red cherry . Tις εχω κρατησει και αναπαραγει σε 620+ tds. |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειπα οτι τα "Τα νορμαλ πεχαμετρα ειναι δυο σημειων. Τα υγρα που υπαρχουν ειναι 4, 7 και 10 (περιπου)." Ειπα επισης "Αν το νερο που μετρας ειναι οξινο (κατω απο 7), καλιμπραρεις με τα 4 και 7.Αν το νερο σου ειναι αλκαλικο (7 και πανω), καλιμπραρεις με τα 7 και 10." (οπου γραφω 7 βαλε εσυ 6.86 - ειπα περιπου 7) Αν το πεχαμετρο σου λοιπον ηταν δυο σημειων, και απο τη στιγμη που το νερο σου ειναι στο 7,5 πεχα, να επαιρνες τα υγρα 7 και 10 (και οχι τα υγρα 4 και 7). ΟΚ μη το κουραζουμε. Απο τη στιγμη που ειναι ενος σημειου, παιρνεις αυτο που ειναι πιο κοντα. Δλδ το υγρο 7. Και παντα σκεφτεσαι οτι ειναι αναξιοπιστη (ιδιως αν δεν γινεται σωστο καλιμπραρισμα) η μετρηση με αυτο το πεχαμετρο, (την αναξιοπιστια την αποδεικνυει και οτι ειναι ενος σημειου) Παντως ναι, μπορει να δειχνει σωστα. Αν κανεις αναπληρωση εξατμισης με νερο βρυσης, αυτο εχει ως αποτελεσμα την ανοδο GH KH pH.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο δεν εχει σημασια που ηταν εξω στην αρχη..συνηθως ετσι γινεται και σιγα σιγα τις βλεπεις ολο και λιγοτερο.
Κατα τ'αλλα συμφωνω απολυτα με τον Νικο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απότομη άνοδος τιμών... | Costa | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 15-12-09 22:28 |
Αλλαγή απο Τ8 σε Τ5... | dessert | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 01-05-07 20:34 |
Απότομη Πτώση PH | CENTAUR | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-01-06 13:42 |
Απότομη αλλαγή συνθηκών | anasios | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 20-10-05 07:13 |