|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πατησαμε τους 27,4-27,5 τι κανω??
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εδω πιο πολυ κανουμε αναφορα στις θερμοκρασιες που επικρατουν στα ενυδρεια μας και στο χωρο μας και περιληπτικα πως το αντιμετωπιζουμε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
26 με προκαθορισμενο 25 εξωτερικη θερμοκρασια δεν ξερω, χωρις ac.
(7 80mm σε 100 λτ ,diy temp controller) -να ανεβαζα λιγο το προκαθορισμενο να μην εχω τοση εξατμηση? γκαπυ εχω
|
||||
|
||||
![]()
Εγω λοιπον, ειχα μολις μπηκα πριν κανα δυωρο στο "fishroom", 31.5 στο χωρο (το air-co ηταν κλειστο) και στα ενυδρεια ειχα:
Στο 500αρι με 3χ120 konig και ρυθμιση στον eliwell 25.5C, ειχα 25.8C (δουλευαν τα ανεμιστηρια) Στο 150αρι με 2χ90 konig και ρυθμιση στον sct 27C, ειχα 27.2C (δουλευαν τα ανεμιστηρια) Στο πλαστικο samla 60αρι που ειναι στο πατωμα με 1χ80 konig και ρυθμιση στον sct 27C, ειχα 26.4C (κλειστο το ανεμιστηρι) Αυτα τα πλαστικα, οταν ειναι στο πατωμα εχουν πολυ χαμηλουτερη θερμοκρασια απο του χωρου (και το χειμωνα το ιδιο). Εβαλα air-co και εκανα αναπληρωση. Εχω 26C πλεον στο χωρο.
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που παρατήρησα στο δικό μου 2 ημέρες τώρα είναι το εξής:
Με την θερμοκρασία στους 26C και ανοχή 0.5 ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια (4 x 80αρια) και την κρατάνε το πολύ έως 26,5 ή 26,6C. Επειδή τα ανεμιστηράκια δουλευανε ασταμάτητα είπα να μεγαλώσω την θερμοκρασία και την έβαλα 27 βαθμούς. Ε, η θερμοκρασία από τότε παίζει μεταξύ του 27,2 με 27,3C τα ανεμιστηράκια συνεχίζουν να δουλεύουν ασταμάτητα και δεν την κατεβάζουν ποτέ στα 27. Από αυτό καταλαβαίνω ότι τα ανεμιστηράκια πιο πολύ φρενάρουν την αύξηση στις μσγάλες ζέστες παρά μου την κατεβάζουν. |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα & απο εμενα ...
εχω ενα ενυδρειο με χρυσοψαρα (oranda red cap) 288λιτρων και μεχρι εχτες ειχα 29-30 βαθμους !!!! εχτες το απογευμα εκανα μια diy εγκατασταση με 2 ανεμιστηρες 120mm KONIG και το αφησα σε λειτουργια ολο το βραδυ...το αποτελεσμα ηταν να εχω σταθερα για την ωρα 26 βαθμους και τα μαναρια μου δειχνουν και αυτα πολυ ευχαριστημενα... ps. δεν εχω συστηθει καταληλλως στο φορουμ θα υπαρξει σχετικα αμεσα η αναλογη παρουσιαση του ενυδρειου μου ευχαριστω για τον χρονο σας
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απο θερμοκρασιες πως παμε? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 08-06-11 13:39 |
σαν σημερα!!!!!! | mpampi19 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 07-02-11 21:09 |
Τα Νεα (χθες και σημερα) | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 20 | 10-05-10 14:29 |
Frontosa και θερμοκρασιες... | sarevock | Tanganyika | 2 | 02-01-09 20:36 |