|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τα ενυδρεία θα κολληθούν. Έχω κολλήσει μερικές φορές.
Σταύρος ο cheap-ης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DEXFISH : 22-06-16 στις 13:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορείς βέβαια να τα φτιάξεις κατευθείαν με πλέξι όπως κάνει αυτός https://www.youtube.com/watch?v=omx9O6wB60c |
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο λύσεις υπάρχουν
και εσωτερικό στη πλάτη ![]() και εξωτερικό μέτριο και με το καπάκι του και μεγάλο το χρώμα το κάνεις ότι θες εσύ και με τζάμι εσωτερικό στο πλάι
|
||||
|
||||
![]()
Στο δικό μου το βασικό έχω κάνει πλάτης αλλά το έχω καλύψει με το backround. Αν υποθέσουμε ότι οι πλάτες θα είναι βαμμένες μαύρες για φόντο, θα μπορούσαν τα φίλτρα πλάτης να καλυφτούν από μαύρο πλέξι.
Ή προτιμάτε να γίνει με τη μέθοδο του κρεμαστού του Τάκη; Αυτό που με χαλάει στο κρεμαστό είναι ότι ρίχνει το νερό κάπου και τέλος. Δεν μπορείς να παίξεις με σπρέι μπάρ ή να πας τον σωλήνα πιο εδώ - πιο εκεί κτλ ------------------------- Παράθεση:
![]()
Σταύρος ο cheap-ης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DEXFISH : 22-06-16 στις 18:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο είναι αλήθεια πως το εξωτερικό ρίχνει το νερό σαν καταρράκτης σε ένα σημείο, άρα δεν είναι για ενυδρεία με μεγάλο μήκος.
Απο εκει και πέρα, αν το κάνεις με πλεξιγκλας, το κάνεις με μαύρο μια και καλή, να μη κοστίσει παραπάνω το ντύσιμο, ίδια τιμή έχουν και το διαφανές και το μαύρο. Σίγουρα μπορείς και να ντύσεις αν θες, πχ κάποιο γυάλινο πλάτης. Αν μπορείς να κάνεις τρύπες στο τζάμι, τότε μπορεί και στο εξωτερικό να βάλεις spray-bar ή ότι άλλο θες. Η διαφορά στα πλάτης είναι, αν η αντλία τραβάει από το ενυδρείο , τότε η είσοδο θα πέφτει σε ένα σημείο με φυσική ροή σαν καταρράκτης, και δεν κάνουν όλες οι αντλίες. Αν όμως η είσοδος του φίλτρου είναι από τρύπες στο ενυδρείο , τότε η αντλία στέλνει στο ενυδρείο και μπορείς να την βάλεις όπου θες ή να κάνεις spray-bar, είναι ακριβώς το ίδιο αν το φίλτρο ήταν εσωτερικό σαμπ. Το καλό με τα φίλτρα πλάτης είναι πως δεν θες δυνατες αντλίες γιατί δεν χάνεις ροή από το ύψος
|
||||
|
||||
![]()
Εσωτερικά θα φτιάξω για να μην μπλέξω με πολλά.
Οικονομικά συμφέρει με πλέξι κατευθείαν ή με 5άρι τζάμι και ντύσιμο με το λεπτότερο μαύρο πλεξι; Αν γίνει κατευθείαν με πλέξι για τι πάχος μιλάμε; Απλά έχω την εντυπωση ότι το πλέξι ανεβαίνει πολύ αν ζητήσεις να στο κόψουν. Για απλή κάλυψη το κόβω και μόνος μου γιατί δεν χάλασε κι ο κόσμος να ξεφύγω κανένα χιλιοστό. Σε 2 τέτοια φίλτρα που έχω φτιάξει δεν έκανα τρύπες στην εισαγωγή. Απλά έκανα το πρώτο διαμέρισμα χαμηλό, κάτω από την επιφάνεια του νερού και το κάλυψα με μπλε σφουγγάρι. Δουλεύουν άψογα.
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο, κατα αρχή μπορείς να βρεις μαύρο πλέξι στη Χίο ;
Γιατι εκτός από το κόψιμο, που πρέπει να είναι όχι μόνο σωστά κομμένο σε διαστάσεις , θα πρέπει να είναι και σωστά και ίσια κομμένα για να κολλήσουν καλά, και θα πρέπει και να το κολλήσεις και να βρεις και χλωροφόρμιο. Αν το θες μόνο για ντύσιμο είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Για όλες τις περιπτώσεις το 3αρι (3 χιλιοστά) είναι μια χαρά. Για το κόστος, εδω το αγοράζω 25 Ευρώ το τετραγωνικό, το έχω βρει και 30, για τη χρέωση του κοψίματος όπου σε πιάσουν, άλλες φορές σκίζουν και άλλες τσάμπα. Με κοπίδι μπορείς να τα κόψεις και εσύ και μετά τα περνάς με γυαλόχαρτο για να μπορούν να κολλήσουν καλά. Αν είναι για εσωτερικά φίλτρα είναι πιο εύκολα γιατί δεν σε νοιάζει και τόσο η απόλυτη στεγανότητα αλλά και αντοχή, για εξωτερικά θέλουν και ενίσχυση στις ενώσεις. Το πλέξι βέβαια είναι πιο εύκολο στο κόψιμο από το τζάμι αλλά και στο να ανοίξεις τρύπες. Δες τι θες ,πόσα φίλτρα, διαστάσεις , διαμερίσματα κλπ να δούμε πως μπορούν να γίνουν. Γενικά όμως το πλέξι θα βγει πιο ακριβό από το τζάμι
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σχολικό Πρότζεκτ (θεωρητικό μέρος) | DEXFISH | Γλυκό νερό - Γενικά | 51 | 09-10-17 14:18 |
Νέο πρότζεκτ μετά από χρόνια | Δημητρης89 | Malawi | 11 | 14-01-15 13:28 |
Απόπειρα για Ταγκανίκα... μέρος 3ο | QS-Plan | Tanganyika | 14 | 19-02-11 20:46 |
Άλγη . . μέρος 2 | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 19-05-05 17:37 |
To Q&A του dph.nl (κάποιο μέρος του δηλαδή) | Fonamstel | Δίσκοι | 0 | 19-02-05 20:37 |