|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το φαι δεν θα το σκεφτομουν οσο τη θερμοκρασια και την εξατμιση. Λαρισα ή Αλεξ/λη ειναι το ενυδρειο? Ψυξη εχει?
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρείο είναι στη Λάρισα. το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν κ όταν τα παντζούρια είναι τέρμα κλειστά για μέρες η θερμοκρασία εντός είναι αποδεκτή.
για την ψύξη έχω 2 δωδεκάρια ανεμιστηράκια. κ 10 λίτρα (~17%) να χάσει δε νομίζω πως θα είναι τρομακτικό (ή μήπως είναι ... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα μπορεις να αφησεις και την ψυξη ανοιχτη, ρυθμισμενη στο μεγιστο οριο των ψαριων Endlers δεν εχει? 30C ειναι ΟΚ για μεγιστη. Το φαγητο σε αλουμινοχαρτα, (εγω το εβαζα σε κουτακια απο φιλμ) και εισαι ΟΚ. 2 φορες την εβδομαδα φαγητο. Χωρις αλλαγες νερου, να μην επιβαρυνεται το νερο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ακυρη απορια ![]() ![]() εγω ειχα μπουκαλες 5 λιτρα απο βενζιναδικο, γεματες ετοιμες με αντιχλωριο, και ειχα αεραντλιες μεσα σε καποιες (οχι σε ολες). Αλλα δεν ειχα τοσο πολυ εξατμιση για να χρειαστει να προσθεσει η θεια μου που ειχε ερθει. ειχα βαλει σημαδια στο ενυδρειο για το ποτε να προσθεσει.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζονται ολα αυτα για αναπληρωση μικρης ποσοτητας.
Ειναι πολυ λιγο το χλωριο για να κανει οποιαδηποτε ζημια. Για να μη μπλεξει περισσοτερο ο ανθρωπος που θα κανει την αναπληρωση, καλυτερα ειναι να μην ασχοληθει με δοσολογιες αντιχλωριου κλπ. Μια κανατα νερο ξερει να τη γεμιζει. Το μονο θεμα που κοιταμε ειναι να μην εχουμε ψαρια μαλακου νερου, γιατι με αναπληρωση με βρυσης, το νερο σκληραινει. Εκει θελει αντιστροφη ωσμωση.
|
|||
|
|||
![]()
το πρόβλημα μου στην αναπλήρωση ήταν το prime κ η σύριγγα για την αναλογία αλλά αν μου λέτε ότι δεν χρειάζεται αντιχλώριο δεν θα είναι δύσκολο να προσθέτει 2-3 λίτρα νερό βρύσης τη βδομάδα.
την ψύξη σκεφτόμουν να την ρυθμίσω στο 28-29 μιας κ αντέχουν τα ζωντανά μου κ θα ταιριάζει περισσότερο στο νερό της αναπλήρωσης. Τάκη τι προβλήματα είχες με την ταΐστρα ? αυτήν έλεγα να πάρω κ εγώ κ σκεφτόμουν να βάλω κάτι κόκκους που έχω μαζί με μερικά flakes για να μη κολλήσουν με την υγρασία. το να χρησιμοποιήσουμε ρύζι (όπως στις αλατιέρες) δεν παίζει ??? |
|
||||
|
||||
![]()
το ρυζι φανταζομαι λιγο δυσκολα,, ισος μεσα σε καποιο τουλι αλλα και παλι ειναι καπως,, παντος εαν αντιμετωπιζετε προβλημα με αυτες τις ταιστρες αυτη που εχω εγω ειναι ενταξυ... μπορει να μην εχει οθονακι και τα λοιπα, ομως βαζεις μπαταριες και καθε φορα που πατας κουμπι ταιζει . με αυτο τον τροπο φανταζομαι πως μπορεις να την κανεις να ταιζει οσες φορες θες μεσα στην μερα .εγω την εχω 3. ελενχεις την ποσοτητα απο τον ρυθμιστη που εχει επανω και εισαι ενταξυ. για 20 μερες που θα ληψεις πιστευω οτι δεν χρειαζετε να φοβασε τις υγρασιες . επησις κοστος εντος ελλαδος γυρω στα 15 ευρω.
φαντασου την εχω ολο τον χρονο επανω , και σπανια μου κολανε τα φιλαρακια απο την υγρασια, (βαζω θριματισμενα flakes) επησις το δοχειο το μεγαλο το γεμιζω και το ξεχναω για μηνες.. μονο μπαταριες αλαζω 1 φορα τον μηνα για σιγουρια, και οταν αλαζω ανοιγω και ανακατευω την τροφη. τα ελατοματα της? οτι δεν εχει οθονακι να ριθμισεις απο εκει αλλα ενα κουμπι. Και λιγο η εμφανιση ,που προσοπικα δεν με απασχολει
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θεωρητικα (αλλα και πρακτικα) το χλωριο δεν πρεπει να υπαρχει καθολου στο νερο. Στο παρον θεμα μιλαμε για μια περιοδο 15-20 ημερων και για αναπληρωση 5-10% του νερου. Αν γινεται ομως συστηματικα (και οχι για μερικες μερες ή μια στο τοσο), τοτε μακροχρονα θα εχουμε προβληματα (τουλαχιστον στα βραγχια) των ψαριων. Για αλλαγη νερου δε, και σε μεγαλυτερο ποσοστο απο 10% και μαλιστα συστηματικα, δεν το συζηταμε καν προφανως. Πολλοι μπορουν να πουν οτι το κανουν για χρονια και δεν εχουν "δει" προβλημα. Ε απλα δεν το εχουν δει, οχι και οτι δεν δημιουργηθηκε. Ο καθενας βλεπει οτι θελει ή οτι ξερει να βλεπει. Δεν γινεται να μη δημιουργηθει προβλημα. Περισσοτερα εδω http://www.theaquariumwiki.com/How_t...damage_to_fish https://books.google.gr/books?id=_xh...0gills&f=false Συγεκριμενη μελετη με αριθμους κλπ http://www.academia.edu/4121636/Stud...amental_Fishes
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπλήρωση νερού στις διακοπές ? | tounion | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 26-06-12 00:31 |
Ώρες για τάισμα! | panioul | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 15-09-11 14:41 |
Καλοκαιρινές διακοπές και τάισμα | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 20-07-10 12:07 |
Διακοπές και τάισμα μέρα παρά μέρα | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 17-07-09 22:03 |
Πως τρώνε στις διακοπές ???? | Minakki | Χρυσόψαρα | 6 | 22-11-08 10:26 |