Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-06-16, 19:14
mobar78 Ο χρήστης mobar78 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ναυπλιο
Προεπιλογή

Γειά σας! Νομίζω πως τα κατάφερα. Θα σας πω τι έχω κάνει να μου πείτε τη γνώμη σας. Τόσες μέρες έβαζα την αμμωνία έκανα τις μετρήσεις και κάθε 3-4 μέρες έκανα αλλαγή νερού το 85-90% και καπάκι μετρούσαν τα νιτρώδη και τα νιτρικά και ήταν φουλ. Μα το νερό που έβαζα ήταν πεντακάθαρο και με μηδέν. Έτσι σκέφτηκα ότι μάλλον πρέπει να ξεβγαλω το χαλίκι καλά γιατί κάπως ένα χρώμα διαφορετικό είχε. Έτσι έκανα αλλαγή 100% ξεβγαλα το χαλίκι καλά προσθεσα λίγη τύρφη και μετά υπόστρωμα και μετά το χαλίκι. Έβαλα τα φυτά μου αφού τα καθάρισα καλά από τα σάπια φυλλαράκια και γέμισα νεράκι! ! Έριξα αντιχλωρια και λοιπές σαλτες της σερα έριξα την αμμωνία μου και σήμερα έχω αυτές τις μετρήσεις :
Αμμωνία 0,25
Ph 7,5-8
Gh 17
Kh 11
NO2 0
NO3 0

Βέβαια το νεράκι μου έχει αποκτήσει ένα καφετί χρωματακι από την τύρφη αλλά νομίζω πως δεν πειράζει αφού τα γκουραμι θέλουν σκούρα χρώματα.

Τι λέτε? Έκανα μ@λ@κι@ που έκανα αυτή τη διαδικασία? οι τιμές είναι τέτοιες γιατί επιτέλους ολοκληρώθηκε ο κύκλος του αζώτου ή επειδή έγινε η αλλαγή? Η τύρφη μέχρι πόσο ρίχνει το πεχα? Η σκληρότητα γενική κ ανθρακική είναι ψηλά? Να ψάξω για ψαράκια ή ακόμα στρώνω βρε αδερφέ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-16, 19:49
GN_AZ Ο χρήστης GN_AZ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ξάνθη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mobar78 Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι λέτε? Έκανα μ@λ@κι@ που έκανα αυτή τη διαδικασία? ........
αυτό καλύτερα θα ήταν να το ρωτήσεις πριν κάνεις την διαδικασία.

πόση ώρα σου πήρε όλη αυτή η διαδικασία κ που το είχες το φίλτρο όλη αυτή την ώρα ?
το 60άρι #1
το 60άρι #2
το 40άρι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-16, 19:52
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mobar78 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αμμωνία 0,25
NO2 0
NO3 0
Αυτα δειχνουν αστρωτο ενυδρειο.

Η μονη περιπτωση να μην ισχυει αυτο (δλδ να εχει γινει οντως ο κυκλος του αζωτου και να εχεις αυτες τις τιμες),
ειναι να γινεται με καποιος τροπο απονιτροποιηση και γιαυτο εχεις μηδεν νιτρικα (πχ πολλα φυτα ή/και μετρηση μετα απο μεγαλη αλλαγη κλπ)
αλλά ταυτοχρονα,
ή α) να κανει λαθος το τεστ αμμωνιας (μπορεις να το τσεκαρεις σε νερο που σιγουρα δεν εχει αμμωνια, πχ συνηθως στα αστικα κεντρα δεν εχει αμμωνια το νερο της βρυσης) και σου δειχνει μετρησιμη αμμωνια ενω δεν εχει,
ή β) για καποιο λογο το φιλτρο δεν μπορει να μηδενισει τελειως την αμμωνια (πχ λογω υλικων), ενω μπορει να μηδενιζει τα νιτρωδη.

Οπως και να εχει, δεν υπαρχει σιγουρια με αυτες τις μετρησεις για ασφαλη εισαγωγη ψαριων.
Πρεπει να εχεις μηδεν αμμωνια/νιτρωδη και μετρησιμα νιτρικα, τα οποια τα κρατας χαμηλα με αλλαγες νερου.
Παλιά 11-06-16, 20:10
Member

Προεπιλογή

Φίλε GN το φίλτρο ήταν στην θέση του και δούλευε όλη την ώρα μέχρι που αδειασα το ενυδρείο. Μετά έκανα 2 σχεδόν ώρες να γεμίσω πάλι και άμεσος το έβαλα πάλι σε λειτουργία. Τι λες ότι βακτηρίδιο είχα να πέθανε? Το νερό στο φίλτρο δεν το αδειασα επίτηδες ούτε πείραξα τίποτα γενικά από το φίλτρο.
Τώρα όσο για τις τιμές έλεγα ούτως ή άλλως να κοίταζα και αύριο τι θα μου δώσει η αμμωνία και τα νιτρώδη γιατί σκέφτηκα ότι λόγω της αλλαγής να μηδενισαν επειδή η αμμωνία δεν ήταν μηδέν όπως μου έχετε πει.

Ρε παιδιά μη μου πείτε ότι αυτό που έκανα τελικά ήταν πατάτα μα το χαλίκι ήταν πανβρωμικο γεμάτο φυτακια και ριζουλες. .. delta θα την κάνω την μέτρηση που μου είπες και θα σου απαντήσω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-16, 20:24
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

1. Τσεκαρε οπως μπορεις την αξιοπιστια των μετρησεων
2. Συνεχιζε να ταιζεις τη βιολογια και ελεγχε με μετρησεις μεχρι να παρεις τις μετρησεις που πρεπει (NH3=0 και NO2=0 και NO3>0) για να ειναι safe η εισαγωγη των πρωτων ψαριων.
Παλιά 13-06-16, 23:40
Member

Προεπιλογή

Καλησπέρα! Λογικά σύμφωνα με τις μετρήσεις που έκανα πρέπει να ολοκληρώθηκε ο κύκλος του αζώτου. Σήμερα η 3η μέρα με 0 ΝΟ2&ΝΟ3 και ΝΗ4. Βέβαια το χρώμα του νερού είναι αρκετά σκούρο λόγω τύρφης. Τι λέτε ότι πρέπει να κάνω? Είναι ασφαλές να βάλω ψαράκια τις επόμενες μέρες ή να περιμένω ακόμα? Μου είχατε πει να συνεχίσω την αμμωνία μέχρι να βάλω ψάρια. Ας υποθέσουμε ότι το συνεχίζω. Μέχρι ποια στιγμή πρέπει να ρίξω την τελευταία αμμωνία πριν βάλω τα ψάρια και πόση αλλαγή νερού (αν χρειάζεται ) να κάνω πριν αφήσω τα ψαράκια να κολυμπήσουν?

ΝΗ4 0
PH 7,5-8
GH 16
KH 11
NO 2 0
NO3 0

3η μέρα σήμερα μετά τη μεγάλη αλλαγή που έκανα (τι μεγάλη ολόκληρη θα έλεγα καλύτερα )
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές