|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βάζω επεξεργασμένη τη φωτό για να καταλάβεις πως είναι. Δοκίμασα το σπρέι, αλλά μου χάλαγε τα φυτά από κάτω και "άδειαζε" την άμμο που υπάρχει ακριβώς από κάτω... Τελικά τι έκανα: Εκοψα το μισό σφουγγάρι που έχει μέσα (ίσα-ίσα να καλύπτει τις εγκοπές εισόδου νερού του πλαστικού που το καλύπτει) και στη θέση του έβαλα διπλό ψιλό τούλι, γεμάτο με μακαρόνι και από πάνω ένα μικρό στρώμα λεπτού αφρολέξ που το έχω στρώσει εδώ και 6 μήνες και το χρησιμοποιώ για "μπολιάσματα" νέων φίλτρων. Ολα αυτά τώρα είναι πολύ στριμωγμένα (σφουγγάρι κάτω, μακαρόνι μέση, λεπτό αφρολέξ πάνω). Αποτέλεσμα: Η ροή έπεσε σχεδόν στο μισό. Μπορείς να μου πεις αν θα έχει κάποια αρνητική επίπτωση το όλο εγχείρημα?
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 21-02-06 στις 00:10 |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι κανενα προβλημα.. Το spraybar μειωνει κιαλλο την ροη , δεν την αυξάνει.
Η αργη ροη του νερου κανει καλυτερη διασπαση στην αμμωνια... |
|
||||
|
||||
![]()
Ισως δεν το είπα εγώ καλά. Το σπρέι μπαρ το δοκίμασα παλιότερα (και όντως είχε μειώσει πάρα πολύ τη ροή), αλλά είχα ρυθμίσει τη έξοδο προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να χαλάει τα φυτά που βρισκόντουσαν ακριβώς εκεί. Επίσης ανακάτευε την άμμο που έχω σε εκείνο το σημείο και γινόταν χαμός. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα να το ρίξω οριζόντια (καλη ιδέα αυτή!).
Θέλω να ρωτήσω: Ολα αυτά τα "κολπάκια" μειώνουν τη ροή και γλυτώνουμε λίγο περισσότερο co2, δεν χαλάνε τα φυτά και τα ψάρια δεν τρελλαίνονται από τα ρεύματα... Ομως ταυτόχρονα, μειώνεται και η απόδοση δυναμικότητας του φίλτρου - αναφέρομαι σε λίτρα/ώρα. Αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα? Πχ: εάν το φίλτρο είναι ας πούμε σε 60 λίτρα ενυδρείο ένα 400άρι, με τη μείωση της ροής που πετύχαμε (περίπου στο μισό?) έχουμε 60 λίτρα ενυδρείο με έξοδο φίλτρου 200 λίτρα/ώρα (σχέση 1:3,3). Αυτό δεν είναι πρόβλημα?
|
||||
|
||||
![]()
και ναι και οχι..
αν η ροη ειναι τοση ωστε να ξεφυτευει τα φυτα και να σηκωνει το υποστρωμα, τοτε αν τη μειωσουμε δεν υπαρχει προβλημα. απο την αλλη η πολυ χαμηλη ροη ειναι επιρρεπης σε βουλωματα. επιλεγουμε μια μεση οδό... |
|
||||
|
||||
![]()
Να συμπεράνω λοιπόν, ότι δεν υφίσταται τελικά κανείς κανόνας, ότι σε ένα ενυδρείο πχ. 100 λίτρα πρέπει να μπει το τάδε φίλτρο με ροή 400 ή 700 λίτρα/ώρα ? Και ότι όλα είναι σχετικά?
|
||||
|
||||
![]()
Ο κανονας για τα λιτρα/ωρα εμπεριεχει και τον όγκο του φίλτρου.
Ο πιο σημαντικός παράγοντας σε ενα φίλτρο ενυδρείου ειναι τι επιφάνεια διαθέτει για να γινει ο βιολογικός εποικισμός.. Ολα τα άλλα οπως πολυ σωστα λες ειναι δευτερεύουσας σημασίας. Ειναι πιο εύκολο να μιλάς με λιτρα/h παρά με διαθέσιμα κυβικά εκατοστά.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτρο βυθού και υπόστρωμα. | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 30-03-03 21:32 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |